Írta: Kerekes Krisztina

Az a tapasztalatom, hogy a legtöbben, ha kínai asztrológiáról van szó még mindig a születési évük állatszimbólumáról beszélnek. Ebben a cikkben szeretném eloszlatni ezt a tévhitet, és megmutatni, milyen üzenetet rejt a Te kínai asztrológiai képleted!

A nyugati asztrológiából biztosan jól ismered a csillagjegyedet, ez az az állatövi jegy amelyben a Nap tartózkodott amikor megszülettél. Alapvetően ez is csak 1 kis szelete a teljes személyiségednek, de a Napról – azaz a tudatosságodról – lévén szó azért hamarabb rátalálsz a tulajdonságaidra, mint a kínai asztrológia évszám szerinti besorolásában. Miért?

Képzeld csak el abban az évben amikor születtél mennyien születtek még rajtad kívül. És akkor most ők mind ugyanazokkal a tulajdonságokkal bírnak? Részben. Mutatja bizonyos tulajdonságainkat, de csak 1 kis szelete a teljes személyiségednek.

Oké, akkor mit is kell nézni?

  1. Kérlek nyisd meg ezt az oldalt: https://kinaiasztrologia.com/kalkulator/kinai_horoszkop_kalkulator.html?id=1
  2. Írd be a neved, születési időt, és születési helyet.
  3. Ha nem tudod a születési óra:perc-et akkor pipáld ki a jelölőnégyzetet (születési órája ismeretlen).

Ezzel a kínai jelekkel teli „táblázattal” találkozol.

Most nézd meg a Nap oszlopod felső sorát (sárgával bekarikáztam a példában). Ez az Önelemed! (A példa képletben ez Jin Víz.) Ez lesz az az esszencia ami egész életed során, és legfőképp életed csúcsán (35-60 év) teljesedik ki benned. A továbbiakban egy-egy rövid mondatot írok az egyes Önelemekről.

Jang Víz: Számodra nincs lehetetlen, nincs olyan akadály, nehézség amit ne tudnál megoldani. Megállíthatatlan vagy és hatalmas energiával rendelkezel. Lételemed, hogy folyton mozgásban legyél. Megvan benned az a képesség, hogy egyszerre tudsz rálátni a dolgok teljes egészére és belemélyedni a részletekbe.

Jin Víz: Rendkívüli intuícióval rendelkezel. Folyamatosan cikáznak a gondolatok, ötletek a fejedben és imádod, amikor el tudsz merengeni a saját világodban. Olyan elvont gondolataid vannak, amelyek csak neked juthatnak eszedbe, ezzel rávezetsz másokat egy másik nézőpontra.

Jang Fa: Őszinteségedet soha nem rejted véka alá. Erős karaktered van és ezt érzik is az emberek, ezért szeretnek rád támaszkodni. Ha valamit elhatározol, azt biztosan véghez viszed akármennyi időbe telik is. Te vagy az aki egész élete során a legnagyobbat fejlődsz.

Jin Fa: Mindenkivel megtalálod a közös nevezőt. Kapcsolatteremtő, kommunikációs és békítő képességed lehetővé teszik, hogy könnyedén elérd az áhított céljaid. A kellemetlen információkat is úgy tudod átadni, hogy az a lehető legkevésbé fájjon a másik félnek. Képes vagy kivárni a megfelelő pillanatot, ha úgy érzed túl nagy ellenállásba ütközöl.

Jang Tűz: Pozitív kisugárzásod nyomot hagy másokban. Te vagy az akinek a közelében jó lenni, töltekezni, és biztosan jó kedvre tudod deríteni az embereket, tudsz hatni rájuk, csupán azzal, hogy létezel. Rendkívül kíváncsi természeted van, sok minden érdekel. Pezseg az életed, állandó pörgésben vagy.

Jin Tűz: Intellektuális beállítottságú vagy, logikusan és analitikusan gondolkodsz. Szeretnéd megérteni a dolgokat és azok mélységét. Tiszteled az időseket, a kort, értékeled a tapasztalatot amit ők már megszereztek. Érzékenyen integrálod a környezetedben történteket és magadban belül reagálsz rájuk.

Jang Föld: Számodra nagyon fontos a biztonság, anyagi, érzelmi szinten. Te vagy az, akinél töltődnek mások, a stabil pont az életükben, hiszen támogató vagy, udvarias és kedves. Hatalmas a teherbírásod és elképesztő teljesítményre vagy képes.

Jin Föld: Elképesztően tehetséges vagy, és ezt mindenki látja, úgyhogy most már itt az ideje, hogy elhidd. Alkalmazkodsz a környezetedhez és nagyon segítőkész, gondoskodó vagy, így bárhová képes vagy beilleszkedni. Fontosak számodra az elveid, álmaid, hited, amelyek mentén haladhatsz az életedben.

Jang Fém: Értékrended alapja az igazságérzeted és a becsületességed. Ember feletti akaraterővel és mentális erővel rendelkezel. Bátor vagy, aki mögé szívesen beállnak mások, mert te kiállsz a gyengébbekért. Céljaid éltetnek, olyan célok amelyek más számára elérhetetlenek, neked ezek jelentik a kihívást és a nehézségek amelyeken átküzdöd magad adják az erőt számodra.

Jin Fém: Küldetésed van a világban, ugye tudod? Arra vagy hivatott, hogy megmutasd magad. Kreatív vagy, hiszen képes vagy egyedi módon prezentálni a hétköznapi dolgokat. Nagyon jó a kapcsolatteremtő- és meggyőzőképességed. Gyorsan és jól átlátod a dolgokat, így a megoldás is első kézből érkezik.

Úgy gondolom közelebb kerültél a valósághoz 😉

Minden jót,

Kriszti, Hologram-lifestyle

Kerekes Krisztina

jógaoktató, életmód mentor

Facebook

Weboldal

email: hologram.kriszti@gmail.com

Képek forrása:

Printscreen, mai nap horoszkópja

https://openweather.co.uk/blog/post/fascinating-world-clouds

https://longnow.org/ideas/old-trees-around-the-world

https://www.otthon.hu/inspiralo_helyisegek/7253_hasznos_tippek_szobai_futonovenyek_nevelesehez.html

https://www.ucf.edu/news/what-is-diwali

https://www.veranda.com/travel/g36674338/beautiful-mountains

https://www.istockphoto.com/hu/fot%C3%B3/n%C5%91-csin%C3%A1l-tai-chi-gm1443608249-482533220

https://www.forbes.com/health/wellness/guide-to-healing-crystals