A Vertex-pontokat vegyesen lehet értelmezni

A párkapcsolatra van kihegyezve

Egyik verzió, el van döntve, hogy milyen sorsot szánt Valaki nekünk; a másik verzió, mi alakítjuk a saját döntéseinkkel a sorsunk. Menet közben úgyis ki fog derülni mi erről a saját véleményünk és a tapasztalatunk. Sokat tanulhatunk, vagy keveset tanultunk meg útközben. E pontban bőven benne van mindkettő, de hogyan kell ezt intelligensen értelmezni? Ezért írtam azt, hogy megtartottam magamnak úgy, hogy direkt módon nem közlöm, mert veszélyes lenne avatatlan „kezekben”, de közben nem is rejtem véka alá a Vertex-pont titkát – saját felfogásban!

Kezdjük Ádámmal és Évával

A bibliai történetük szerint, hogy e két személy létrehozásakor Isten rendelte el úgy, hogy tilos beleharapni a tiltott gyümölcsbe. A kígyó hatása alatt – amely a Sátán megtestesítője volt – Éva megtörte az Úr sorrendjét, és Ádám a jó és a gonosz tudásából származó gyümölcsöt evett.

E pillanatban a bűnbeesés történt. Vagyis, mert nem tartották be az előírást és az engedetlenségük miatt örökre ki lettek utasítva a paradicsomból és így elveszett a lehetősége örök az életnek. Ennek alapján lehetne vitatkozni, de ami megtörtént, annak így kell történnie valamiért…

A Vertex pont az asztrológiában a környezetünkkel kapcsolatos jelenség

A házasság, az üzleti-, szakmai és egyéb kapcsolatok a másokkal való GPS-e. A Vertex-pont a négy asztrológiai házban ugyanazt a célt szolgálja, hogy a személyiségünk mindegyik esetben az első és utána jön a másik három.Ha a „kulcskapcsolatainkat” szemügyre vesszük – én kérés nélkül is megteszem azért, hogy képbe legyen a dolgok alapállásával – de folyamatosan keresem a módját, hogyan mondjam el. A Vertex-pontban tükröt tartunk magunkban, ami bennünk van, ám önveszélyes is egyben.

Emlékeztetek mindenkit az Ádám és Éva történésre és az Úr sorrendjére,

de az asztrológia és egy asztrológus nem játszhatja az Istent! A Vertex-pont nem véletlen és véletlenek sincsenek – már tudjuk. Ha kimondanám bárkinek is direktben, akkor annak pedig elveszem a szabad választásnak a lehetőségét.

Ezért állítom, hogy Vertex-pont arról szól, hogy előre meg van írva a sorsunk, de magunk is alakíthatjuk azt, amiben a helyes földi szereposztásainkat be tudjuk teljesíteni .Nem az a lényeg jól, vagy rosszul, hanem helyén kell, vagy lenne érdemes „kezelni”.


RÖVIDEN, TÖMÖREN ÉS ÉRTHETŐEN, MINEK A SOK SZÖVEG…


Sigmund Freud Vertex-pontja
a 8. Házban és 15°31’-en az Ikrekben az a karakter, aki magának kívánja érezni a társát. Kötődése lehet egyoldalú. Nem szabad megfeledkeznie arról, hogy szabadságot is adjon a másiknak.


Carl Gustav Jung Vertex-pontja a VII. Házban és 5°57’-en a Szűz jegyben olyan személyiség, aki igényli a szabadságot a kapcsolataiban. Olyan valaki értékes neki, akik elég teret a lelkülete és a kreativitása kibontakozásához.


Mindenki tudja, hogy hosszú ideig szoros szakmai kapcsolatban álltak, majd kiderült, aminek ki kellett derülnie, nem tudnak tovább együtt dolgozni. Ez volt „megírva”, de a világ gazdagabb lett tőlük külön-külön is.Lady Diana Vertex pontja a 8. Ház 5°27’-en az Oroszlán jegyben a vezetői emberek iránti vonzalom vezérli. Kiegyensúlyozatlan, nyughatatlan és felületes emberek is vonzzák, ellenségei pletykásak. Gyakran csalódik.


III. Károly király Vertex pontja 5. Ház 0°45’-en és a Bak jegyben gépies karakterre utal, és hogy csalódhat a szerelmében, a szíve irányítja fejét. A produktív partner társaságát élvezi. Jobb, ha kreatív emberek veszik körül.


Mindenki számára megosztottságot hozott, önmagukat is beleértve. Úgy mondom, hogy érthető legyen: 5. Ház és a 8. Ház esetében olyan, mint az ég és a föld. Olyan távol vannak egymástól, aminek jelentése: nem fog jót hozni ez a frigy – mint tudjuk! Kifejteni a lényeget, az ám a „művészet”!

Ha úgy adódna, hogy engem kérdezett volna , egyszerűen így adnám a tudtukra pl. Diana szemüvegén át „a vezetői emberek iránti vonzalom vezérli” és Károly „egy gépies karakter”, így valószínűleg pletykákra adnak okot egymásnak, egymásról.

Körülményes lehet egy közös nevezőre jutni… Nincs senkinek a homlokára írva, hogy intelligensen helyére tudja tenni mindezt, de egy mindenképpen biztos kell, hogy legyen röviden és tömören elég egyértelmű.Ahogy én látom a helyzetet, a Vertex pontok életerő ereje külön-külön és együtt is kölcsönös, csak nem azonos intenzitásokkal.

Sokszor szeretjük azt, aki bennünket nem szeret, vagy fordítva. A Vertex pont az érzékiségünket bombázza .Otthon kell éreznünk magunkat ott is, ahol valójában nem is vagyunk otthon. Azaz Dianának – láthatta, tudhatta – Károly „gépies karakter”amely összeegyezhetetlen a „nyughatatlan és felületes emberek iránti” vonzalmával.

A Vertex-pont lehet akár a maga Teremtő, és eldöntötte hol a helyünk. Ily módon hozta tudtunkra a döntését. Ha „rájöttem a titkára”, mégsem tehetem, hogy eljátsszam az Úristent! Ha tévedtem, az emberi dolog, végtére én is emberből vagyok.

A Vertex-pont megtéveszthetetlen!Az írás Steiner Gergely szellemi tulajdonát képezi, amelynek részben vagy egészben való közlése a szerző engedélye nélkül tilos.

ELÉRHETŐSÉGEM KOMOLY ÉRDEKLŐDÉS ESETÉN:

steinergergely@gmail.com


EGYÉB MEGJELENÉS:
https://asztrologiapaholy.hu/asztrologusok-paholya

Nálam a prognózisok saját szerkesztésben, és nem előre egy gépi programozásban készülnek!