Igazság és tudás, közösség, napfény, derű, életörömHét alfaja van, így​​ kötődik a misztikus hetes számhoz, leginkább a hét csakrához.

A cinke​​ éberen és​​ kíváncsian kiált a világba, megmutatva azt, hogy​​ mindig lehet valaminek örülni, még akkor is, ha „kicsitér”.

Gondoskodik az​​ energia megőrzéséről, újratermeléséről, a Nap visszatéréséről, sőt: a szórakozásról.​​ Üzeneteket​​ hoz és visz, örömteli kapcsolatteremtést és kommunikációt testesít meg.Segít az​​ igazság és tudás​​ megtalálásában.​​ Megtanít arra, hogyan lehet úgy kifejezni az igazságot, hogy az gyógyítson, elősegítse a harmónia megteremtését. Társas lényként szorgoskodik a hatékony közösségépítésen.

A széncinege csinos megjelenésével reprezentálja, hogy milyen kevés is elég a vonzó külsőhöz.​​ Szociális magatartása​​ – az etetőnél türelmesen kivárják egymást – az „élni és élni hagyni” elvre emlékeztet.​​ Barátságos és elfogadó, de kellőképpen óvatos​​ is​​ – az egyensúlyt testesíti meg a és​​ véd a túlzásoktól.​​Ami üzenethozó funkcióját illeti, ezzel kapcsolatban egy személyes élményt osztok meg kivételesen. Egyik lakóhelyem nyugati ablaka előtt elhelyezett madáretetőre rengetegen jártak, amiben rendszeres tartózkodási helyemről, íróasztalom mellől remekül tudtam gyönyörködni.

Egyik délután ijedtemre, hatalmas döndüléssel nekirepült az ablaknak egy cinke majd, mint ki jól végezte dolgát, tovaszállt. Ez után minden nap (!) körülbelül azonos időpontban megismétlődött az esemény, legalább egy hétig.

Az​​ utolsó ilyen megmozdulás idején történetesen nem a szokott helyemen ültem, hanem egy másik szobában egy északi ablak alatt. Kajánul gondoltam, hogy na, most nem tudtok megrémíteni – amikor hatalmas döndüléssel az északi ablaknak repült egy madár (nyilván cinege, nem láttam). Ez volt az a pont, ahol megadtam magam a felismerésnek, hogy nem véletlen ez a sorozat, s annak is, hogy régen meghalt nagyanyám üzenetét közvetítették (vagy ha csak egy cinke volt, akkor közvetítette) ilyen, fizikailag is megnyilvánuló formában. Ez volt egyébként az utolsó ablakdöngetés, a fel- és elismeréssel egyidejűleg megszűnt a sorozat.


Ha az életében feltűnő módon megjelenik a cinke, tegyen​​ fel nyugodtan​​ néhány kérdést:

  • Honnan, milyen üzenetet kap és mennyire tudja azt hasznosítani?
  • Szociális érzékenysége miként áll?​​
  • Megvan-e az egyensúlya adás és kapás között?​​
  • Aggódik-e túlzottan saját ellátottsága vagy ellátatlansága miatt?​​
  • Az „ég madarairól” történő mindenkori gondoskodásban képes-e bízni?​​
  • Tud-e örülni azoknak az alapvető és bárkinek rendelkezésére álló „apróságoknak” (mint például a napkelte és napsütés), amelyek mégis a legfontosabbak az életben?
  • Mi a társaság, közösség szerepe az életében?
  • Tartózkodik-e az üres fecsegéstől, vagy fontos információkat közvetít?

szerző: Gál Judit karmaasztrológus

Honlap: www.karmaasztrologia.info

Facebook: Gál Judit (Karma Asztrológia)

Telefon: +36308966069