Egy érdekes dolgot szeretnék elmesélni, ami velem történt. Egy héttel ezelőtt, fogalmam sincs miért, (nyilván ez is egy intuitív bevillanás volt), egyszerűen felvetődött a gondolat bennem, hogy szeretnék valamilyen őszi ékszert. Olyat, ami sárgás, barnás, mint a fáról lehulló levelek.Általában kéket szoktam hordani, de most nem volt kedvem a kékhez. Bevillant, hogy nekem mennyire tetszik a borostyán, pedig soha életemben nem tetszett. 

Eszembe jutott egy régi, kedves ékszerész barátnőm, és megkértem, hogy hozzon nekem gyűrűt, medált vagy fülbevalót. Amikor teljesen eluralkodott rajtam a vágy, hogy mindenképpen borostyánt szeretnék, eszembe jutott, hogy utána olvasok, mi is ez az ásvány. Nagyon megdöbbentem, hiszen minden aktuális problémámra megoldást kínált. A borostyán az emberiség első ősi drágaköve, amiből legelőször készített az ember ékszereket. Természetesen kialakuló anyag. A fa gyantája több ezer év alatt megkövesedik, és ezt foglalták mindenféle foglalatokba. Körülbelül hétezer éve az emberiség folyamatosan használja a borostyánt, mint féldrágakövet. Mi mindenre jó? 


Májra, epére, vesére, lépre, emésztésre, melegítő (aki ismer, tudja, hogy télen mindig fázom), javítja és nyugtatja a kedélyállapotot, félelem és depresszió ellen, önbizalmat ad, gondtalanságot szimbolizál.

Mint minden ásvány, ez is egy szimbólum. Stressz okozta fejfájásra, migrénre, gyulladáscsökkentő, fertőzések ellen (pici babáknak hasfájásra), emésztési problémákra, anyagcserére, segíti az öngyógyítást, csecsemőmirigyre. Auravédő, ekcéma, pikkelysömör, sömörök (nekem a felmenőim között többen voltak, akiknek pikkelysömörük volt), és a negatív energiákat elnyeli.


Amikor valamit csinálunk vagy használunk, létezünk, működünk, akkor nagyon fontos, hogy célja és értelme legyen. Arra jöttem rá, hogy az ékszer, amire vágytam, számomra most aktuális. Célja és értelme van. 

Mint szimbólum, a tudatalattiból jött az üzenet, hogy nekem ez most fontos, és magamon kell hordjam. 


Hiszen a féldrágakövek, és más drágakövek amikor az emberi test hőjével érintkeznek, felszabadulnak a benne lévő évezredes energiák, és egy folyamatos energiacsere jön létre. 

Az ásványokat a legalacsonyabb tudatossággal rendelkező élőlényeknek tartom. Maga a Föld, Földanya is egy élőlény, csak egy más rezgésszinten, egy más tudatossággal működő élőlény.*Az emberiség, amikor még tudta azt, hogy az ékszereket bizonyos céllal készítik, nem azért, mert nagyon tetszik, vagy nagyon szép, akkor hasznossága volt. A Szaturnusz még benne volt mindenben. Ma már sajnos előszeretettel kihagyjuk mindenből. Megvettem az ékszerész barátnőmtől egy picike kis fülbevalót, egy gyűrűt és egy medált, de karkötőt nem, mert drágának találtam. Elmeséltem Édesanyámnak, és kiderült, hogy az ő ékszeres dobozában hosszú ideje pihent egy kocka alakú borostyándarab, amit születésem előtt hozott édesapám Oroszországból ajándékba. 

Elhatároztam, hogy abból fogok készíteni magamnak egy karkötőt. Ez a borostyán darab 45 évet várt céljára és értelmére, hogy valami olyan helyre kerüljön, ami okkal történik.Nos, más ennél még sokkal fontosabb szimbólum az, amelyről valójában szeretnék néhány gondolatot megosztani. 


Több ezer éve létezik a házasság, mint fogalom, mint rendszer, és ennek szimbóluma a karikagyűrű, mely a legnemesebb ásványból, sárga aranyból készül. 

Célja és értelme a karikagyűrűnek, annak a szimbólumának a kifejezése, hogy én örökké tartó hűségben és szeretetben felelősséget vállalok a páromért. A kör a végtelen, a világmindenség, határtalanság megjelenítése. A korlátlan idő, és az isteni minőség. Ha van egy pont a közepében, az a Nap szimbólum is, mely a férfi szimbóluma. 

Az egység, az egész, a tökéletesség és kiteljesedés szimbóluma, melyet az esküvőkor egymás ujjára húzunk fel. A tradicionális karikagyűrű aranyból készül, és nincs rajta semmiféle ciráda. 

Azt mutatja, hogy én nőként alárendelődöm egy magasabb akaratnak, a férfi szimbólumának. Ha a házasok karikagyűrűje ezüstből készül, (az ezüst a nő, a Hold szimbóluma), akkor a férfi fog alárendelődni a nőnek a házasságban. 

A ma oly divatos fehérarany karikagyűrű nem fordul elő a természetben, tehát mű. Az ember által alkotott, nem az isteni minőség, vagy az univerzum, a határtalan tudat által alkotott szimbólum és ásvány. 

Ezért uránuszi jellegű. Az Uránusz jelentéstartama a függetlenség, szabadságvágy,
a kötetlenség. Jelentése: engem ne korlátozzon senki, nekem ne mondja meg senki mit tegyek. A kiszolgáltatottság is részben, de az egyébként is megjelenik valamilyen szinten a házasságban. 

Ez ellenkezik a házasság alap elveivel, ezért ha fehérarany karikagyűrűt hordunk, Sorsunkat megpecsételheti. Uránuszi házasságnak a vége függetlenség lehet, melynek legvége akár hozhatja a magányt. 

Én a tradicionális elveket vallom, ha aranyból van a karikagyűrű, akkor valójában segítséget kérünk a jó Istentől az egész házasságunkhoz, valamint beemeljük a hitet, a bizalmat, a reményt az életünkbe, és abba, hogy ki fogunk tartani nem csak a jóban, de a rosszban is.

Minden jelentéssel bír, mindennek fontos szimbólum rendszere van, és azért, mert nem vagyunk ennek a tudatában, attól az még működik, sugározza magából az energiát. 


Pozitívat, negatívat, nehezítőt, könnyítőt, segítőt, támogatót vagy akadályozót. Tehát tudat alatt ezek mind működnek. 

Ha tudatosan beemeljük ezeket az életünkbe, okkal, céllal vásárolunk, (megnézed, milyen jegyben születtél stb.), kiderül mik azok az ásványok, amik segítik vagy kompenzálják az energiáinkat. 

Érdemes ezeket tudatosan használni,
és mindig jönnek az égi üzenetek, hogy mi jó nekünk, és mi nem. Ha hallgatunk a megérzéseinkre, izgalmas dolgok történhetnek velünk.

Én szeretem hordani az arany karikagyűrűt. Segít és támogat pici, apró de annál fontosabb energiájával. Ezzel a tudatossággal kívánom, hogy használjatok mindent, ami körülvesz benneteket. Érdemes megvizsgálni a tárgyakat, az élőlényeket, amik körülvesznek, a kertetekben, a szobáitokban. Ha ajándékot veszünk valakinek, érdemes utánanézni, ő milyen típusú ember. Célzottan neki vásárolni, hogy valami jelentéstartalmat hordozzon, és ne azért, mert szép, vagy mert drága volt. Szeretettel, 

S. M.

Üzenet: csillagmessenger@gmail.com-on

Honlap: www.csillagmessenger.webnode.hu

Telefon: 06-20-420-8611

Sóvári Melinda asztrológus