Illetve a jövőbe


Buzsáki Gábor az Asztro- patika asztrológiai rovatban olvastam. Különösen megragadta a képzeletem az Óvakodj az „asztrológustól”… Okos és beszédes!

„Az Asztrológia óriási tudásanyagot – több tízmilliónyi meghatározást foglal magában, amit képtelenség bárkinek fejben tartania. Így vannak dolgok, amit az egyik, és olyanok is, amelyeket a másik Asztrológustól ismerhetünk meg. Azaz számos meghatározást, amit például itt hallasz először, egy másik Asztrológus fogja majd benned a helyére tenni – vagy épp fordítva.” – állt a szöveggyűjteményben.“Kit ajánlanál személyes tanácsadásra?” – nekem egy emlék jutott eszembe, hogy van és volna valamit, amit meg kéne beszélni és érteni. Vannak olyan dolgok, hogy léteznek generációs helyzetek! Helyesen, a szakpszichológusok kiválóan be tudták azonosítani a korszakokat, s már sokat tudunk az X és Y nemzedékekről. Viszont, nem hagyhatom figyelmen kívül ezt és szeretnék olyat „tálalni”, hogy nálunk,

az asztrológusoknál hogyan „működik” ez.

Én négy csoportra osztottam a kérdésben legfontosabb tudnivalókat.

Kifejezetten asztrológiai háttere van, ill., lesz, hogy miért lehet négy „csoportra” osztani a kérdésben a tisztában láthatóság érdekében. Játékos, így ezt véletlenül se fogja fel senki, hogy ez tudományos megállapítás! Ez az asztrológiai négyes-fogat, ahogy a nevében is benne van, az (élet) utat gyűri maga alatt, bárki felülhet és leszállhat a „szekérről”, akár még menet közben is. A ki és a leszállás itt nem végződik halállal, tehát, nem is egy életveszélyes – mentális – utazás lesz!

Kezdem máris a mi korosztályunkkal – MZ/X generáció

– akik, a koruknál fogva és elképzelhető, a 70-en túli garnitúra sok régi és új dologgal van e témában megáldva. Ha idáig eljutottaknak sem adták nekik „ingyen”, és az alábbi „csoportokon” bőven túl vannak, tudnának mesélni ezekről a történésekről.

Minden bizonnyal kedves és együttműködő emberek, elképzelhető, néhány jó szándékú tette már-már kevésbé kedvező eredményekhez vezeti őket. A mezei alapokat megtanulták, nekik nehezükre esik elsajátítani az új technikákat, olyat is mondhatnak, amit később – nem verik nagydobra – megbánhattak.

Gyakorta összeszednek olyan problémákat, amikre nincsen szükségük. Megesik, hogy a fiatalabb kollégákkal szemben, klientúra téren is elveszítik a fonalat, ebben a gyorsan rohanó világban.

Van olyan asztrológus generáció – én XXL – nek állítottam be őket – akik 50-60-as éveikben járnak,

ők már remek kommunikációs készségekkel rendelkeznek. Minden körülmények között „felfelé és lefelé” meg tudnak szólalni, legyen az MZ/X kolléga, vagy klientúra.

Ha valaki kíváncsi a tudásukra, könnyen felfedezhetik, lazán is akár jönnek-mennek az ötleteik és a megoldásokra is hamarább rájönnek az őt a kérdezőik számára a sorsukat illetően. Megesik, hogy az adottságaikat nem tudják mindig kordában tartani, ezért gyakran úgy tűnik, szerethetik kiszínezni a saját verzióikat, az sem ritka „okos tojás” szerepekbe kényszerítik önmagukat – öntudatlanul.

Nem hinném, hogy tudatos lenne! A renomé szempontjából, akik együttműködőek és képesek kreatív módon frissítő ötletekkel előállni, az elismerés nem maradhat el és az imásuk sem szenvedhet csorbát a klientúra körében sem.A következő garnitúra – XY emberek a harminc és a negyvenes éveikben járva

– akik esetleg sikeresen túljutottak egy korábbi tanulmányi szakaszukon, a mintha figurák. Tudok is meg nem is karakterek. Egyáltalán ne úgy tekintsék, hogy ez valamiféle ledegradáló kijelentés, hanem lendületbe jövetel fázisa.

Alapjában véve még nem látja át rendesen, nem hallja igazán mit mondanak „fentről és lentről” is. Ez az az asztrológus kamaszkor időszaka, amikor klientúra is könnyedén felismeri egy forrásban lévő csillagharcos palánta elkapja a fonalat, azon tűnődik akarja-e megtanulni, vagy engedje el az egészet.

Itt derül ki, hogy kiállja a próbát, vagy sem! Egyszerűbben fogalmazva, azt mondanám az asztrológiát tanuló egy csodálatos világba csöppent bele és úgy kezelheti a képzést, mint egy videoprogramot, ahol az élet sokkal jobb lenne, amilyennek ők szeretnék. Talán akad időben a számukra olyan tanítója, akik kézben tudják tartani a haladásukat az asztrológiai társadalomban és a klientúra is megelégedéssel fogadja az erre a rátermettségét.Végül és utoljára az első generáció dolgában – X –nek nevezhetném őket

– akik, a harmincas éveik alatt fedezhették fel ebben az érvényesülési lehetőségeiket. Minden bizonnyal egy emberi dinamó módjára lelkesedésekkel jó felszerelkezve gyakorlati tapasztalatok nélkül át akadják ugorni a kötelező lépcsőfokokat.

Versenynek veszik, és néhány –kétségtelenül jó szándékkal – siker után fékezés nélkül vetik be magukat ebbe a tudományba. Ne vegyük a kedvüket el tőlük! Esetleg egy éles helyzetben felismerik, hogy a gyorsító sávban haladva, szükséges a besorakozás abba a sávba, ahol lassú a haladás, de biztonságosabb.

Ez az a szakasz, amikor ostoba dolgokba is beleugorhatnak, mindez kiégést is okozhat, majd egy életre is elmehet a kedve, hogy ilyesmibe belefogott. Erre, aki úgy tud reagálni, hogy erősen kézben tudja tartani a kormányt. Az egészséges hajtóereje segítheti abban idősebb, vagy érettebb korban is rendkívül aktív lesz és marad fizikailag, érzelmileg és mentálisan is.

A horoszkópunk a miénk, abban mindenkinek benne van az összes szerepe, az asztrológus egy rendező-szereplője – nekem erről elsőre ez jutott eszembe!

Vajon, ki gyakorlatias, vagy érzéketlen, vagy ki a dinamikus, veszekedős, vagy érzékeny, ki az anyagias, aki az anyagiakat fontosabbnak tartja az emocionális beteljesedésnél, vagy ki tud helyesen hallgatni, mint beszélni, beszélni és beszélni?

Mint asztrológus és a klientúra számára egy és ugyanaz, meg kell találni az alapvető motivációinkat! Miután itt a végére ért, akkor olvassa el úgy az ok fejtegetéseimet, hogy jobban megértse, mint a kliens, és az asztrológus önmagát, tetteit és reakcióit!


Steiner Gergely asztrológus

ELÉRHETŐSÉGEM KOMOLY ÉRDEKLŐDÉS ESETÉN:

steinergergely@gmail.com

EGYÉB MEGJELENÉS:

https://asztrologiapaholy.hu/asztrologusok-paholya

Nálam a prognózisok saját szerkesztésben, és nem előre egy gépi programozásban készülnek!