Hány életünk van?

Érdekes feltételeznünk, hogy a lelkek egy-egy témán hosszabb-rövidebb ideig egy-egy cikluson belül dolgoznak. Ugye, emlékszünk Barbara Martin elméletére, miszerint átlagosan 800 életünk van, amiből az első 200 ösztönös, körülbelül 500 intellektuális és csupán az utolsó száz (vélhetően a fekete Holdas, lezáró szakasz), ami egyfajta megvilágosodott élet?


Ki tudja, hogy ezeken belül hányszor születünk meg például társkapcsolati gondokkal, művészi és önkifejezési tervvel, pénz és értékteremtő karmával, – és még sokféle témával, aminek tökéletesítésére életek százait áldozzuk?


Vajon hány életen át mesélik el a horoszkópjaink ugyanazt rólunk?


A régebbi asztrológiai iskolák a 12-es horoszkópházat a „titkok, zárt intézmények, titkos ellenségek” házának tartották.
A transzcendentális asztrológia azonban rámutat, hogy az esetlegesen itt látható égitestek inkább olyan karmikus sebekről árulkodhatnak, amit nem annyira mi követtünk el, hanem aminek az elszenvedői voltunk.

Persze, ez a ház árulkodik azokról a dolgokról is, amelyekkel – (talán pont ebből fakadóan) – ebben az életben nem igazán akarunk foglalkozni.
Gina Lake „Karma az asztrológiában” című könyvében nagyon is megerősíti ezt a gondolatot. Ám ő ebből a szempontból túl nagy jelentőséget tulajdonít (szerintem) a 12-es ház jegyének. (Természetesen ez is fontos lehet, ám inkább az égitesttel összefüggésben, amit itt találunk.)


Judy Hall a „Karmische Reisé”-ben inkább az esetlegesen itt álló égitestek karmikus hatásaival foglalkozik.


Így például a nézete szerint az itt szereplő Nap utalhat az apával való karmára is,

de arra is, hogy az illető egy előző életben jelentős személy volt. Most az az egyik sorsfeladata, hogy szerényebben, kisebb egóval valósítsa meg önmagát.


Griga Zsuzsa ezt még azzal is kiegészíti, hogy minél közelebb áll a Nap a 12.es ház csúcsához, a lélek annál erősebben emlékszik vissza arra a bizonyos, „jelentős” előző életre. Ha a ház közepén találjuk, akkor kevésbé érezhető a kötés az előző reinkarnációhoz, ha pedig egészen közel van az aszcendenshez, akkor azért jött, hogy valami előző élethez kapcsolódó dolgot tovább csináljon.


A Hold egyértelműen valami anyával, anyasággal összefüggő,

vagy előző életből hozott érzelmi problémára utal. Nagyon sok ügyfélnél láttam, hogy 12-es állású Hold esetében vagy a gyermekükkel, vagy az édesanyjukkal volt problémájuk, vagy – (persze, a Hold jegyhelyzete és fényszögei értelmében) – különböző érzelem-kimutatási gondjaik voltak.


A 12-es házas Merkúr hasonló dolgokat mond el a kommunikációval kapcsolatban.

Ismerek egy spirituális gyógyítót, aki egész életében mohón és szenvedélyesen tanult. Amikor a 12-es házas Merkúrját próbáltuk kielemezni, elmesélte, hogy több életen át egy rendkívüli értelmi képességgel megáldott elnyomott szolga volt, aki mindeddig soha nem tanulhatott.
Persze, ez a konstelláció is épp annyiféle dolgot árulhat el karmikus múltunk egy-egy szeletéről, ahányan vagyunk, vagy ahány előző életünk volt.


A Vénusz előző életekből hozott érzelmi vagy pénzügyi dolgokról

árulhat el itt utalásokat. Judy Hall ír néhány példát erről, miszerint ha ez a jegy a Vízöntő, akkor esetleg a szabadságvágyunk volt nagy, ha a Skorpió, akkor a szenvedéllyel volt gondunk.


A Mars a legtöbbször az erőszak, harc régi témaköreiről árulkodik.

Sok olyan embernek van 12-es házas Marsa, akik előző életükben erőszakot szenvedtek el, és ezeket a „lélekszilánkokat” még nem tudták feldolgozni. Persze, az is lehet, hogy a Marsot a leszületés előtt azért „rejtette” a lelkünk a 12-es házban, vagyis azért nem akarunk vele foglalkozni, mert életről életre valami akarat-érvényesítéssel összefüggő problémánk volt.


A Jupiter valamiféle akadályozás, kiteljesedés karmikus témájáról szól.

Judy Hall véleménye szerint lehet egyiptomi eredetű karma is, majd megemlíti, hogy ha ez fényszögben van esetleg a Szaturnusszal, vagy érintett a Bak és a Bika jegye, akkor utalhat vagyonnal összefüggő karmára is.


Zsuzsa praxisából emlékszik olyan esetre is, hogy a szülött egy előző életében éhhalált szenvedett. Jómagam ismerek egy hölgyet, aki 20 éve képtelen lefogyni. Szenvedélyes evő, valósággal szorongásos rohamai vannak, ha csak egy kicsit is éhes, vagy nincs tele a hasa. Sokféle módszert próbált ki, de képtelen volt egyetlen kilót is leadni. Végül egy spirituális mester feltárta előtte, hogy egy előző életében egy Londonban volt koldus, és éhen halt.
A Jupitere a 12-es házban volt.


A Szaturnusz itt elárulhat akár korábbi életek nélkülözéseit,

de akkor jelenlevő magány-vágyat is.

Az Uránusz hozhat visszaemlékezéseket előző életek katasztrófájára,

de jelezhet akár forradalmi emléket vagy atlantiszi karmát, amivel ma valami oknál fogva nem akar a lelkünk foglalkozni.


A Neptunusz ezzel szemben értelemszerűen utalhat előző életből származó elfojtott

problémákra droggal, alkohollal.

Judy Hall szerint olykor egyfajta vágyat is jelez hazatérni az égi otthonba, én pedig néha láttam olyan embereknél, akiknek hatalmas adag misztikus képességük volt, de ezt mélyen elfojtották magukba, sőt, elutasítóak voltak a spiritualitás minden formájával. Nem volt nehéz rájönnöm, hogy egy előző életben vélhetően szintén birtokában voltak az adottságnak, de valószínű, bántották őket miatta.


A Plútó a 12-es házban sokszor mutat előző életekből hozott félelmekről és fóbiákról.


Érdekes dolog eljátszadozni a gondolattal, hogy a lélek az újabb és újabb leszületésekor vajon miért szorít egyes dolgokat a tudatalatti legmélyebb, titkos bugyrába, miért választ úgy egy új inkarnációt, hogy egy-egy megoldatlan problémáról „hallani sem akar”? És tovább fűzni a kérdéseinket, hogy vajon a következő életében „előveszi-e” majd azt az elfojtott, ma még talán túl fájdalmas dolgot, vagy életről életre cipeli tovább magával?


Griga Zsuzsa tapasztalata szerint olykor megesik, hogy újhold fázisában született emberek (tehát akik most kezdek el egy egészen új reinkarnációs ciklust) is olyan horoszkóppal látnak napvilágot, hogy akár több, ráadásul kedvezőtlen hatású égitest van a 12-es házban. Szellemesen ahhoz hasonlítja őket, mint amikor a háziasszony elrontja a rántást, és inkább kidobja és elkészít egy újat, mint hogy küszködjön a feljavításával.


Hogy ez olyan probléma volt-e, amiért az illetőt bántották, túl fájdalmas sebeket kapott-e miatta, vagy egyszerűen képtelen volt megküzdeni a jelzett témával, arra épp olyan nehéz lenne az „itt és most”-ban választ találnunk, mint arra, hogy vajon a következő életeiben – (abban a bizonyos kétszázban..? …ötszázban…? …vagy az utolsó fejlettebb, maradék százban…?) -, előveszi-e újra valaha, vagy hagyja, hogy örökre ellepje a Létha folyó feledést hozó, áldásos homálya…


Az első részt itt olvashatodHorváth Andrea író – asztrológus

www.andreahorvath.hu

20/32 52 352

E sikerkönyvek szerzője folyamatosan indít kezdő és haladó online asztrológia oktatást, valamint részletes karma asztrológiai elemzést vállal.