Rákos Péter – Böszörményi Gyula: Gyermek asztrológia könyve alapján

Először vegyük csak sorra azokat a jellemvonásokat, melyeket a Skorpió jegyű gyerekek és környezetük általában pozitívan él meg és amelyeket érdemes erősíteni:


• büszke; erélyes; hűséges; karizmatikus; lényeglátó; mágikus; mély érzésű; mélyre hatoló; oknyomozó; rettenthetetlen; szuggesztív; titkok után kutató; titokzatos


Igazi egyéniség, aki kiköpi a langyosat, gyűlöli a szürkét, a középszerűt, a jellegtelent. Tudja mit akar és nem fél azt megszerezni.

A Skorpió-gyermek nem ismer határokat, s mikor kitapogatja valamelyiket, azt továbbra sem ismeri el! Pusztán olyasminek tekinti, amit legyőzni, átlépni, túlszárnyalni kell, ez létének igazi hajtóereje, értelme.


Mikor a kis Skorpió nagyobbacska lesz, a környezete megtapasztalhatja, hogy ő nem ismeri a félmegoldásokat, a félbehagyott munkát.

Szeret mindennek a végére járni, titkait kikutatni. Ennek számos megműtött, kibelezett mackó, darabjaira szedett kisautó látja kárát. A szülők mindig tartsák észben, hogy a perzselő kiváncsisággal megáldott apróság tényleg nem ismeri a félelmet, így az egyszerű tiltás – „Ne nyúlj hozzá, mert veszélyes!” – őt nem tántorítja el pl. a konnektor megbuherálásától.


A Skorpió-gyermek nagyon zárkózott és az is marad. Ez az alaptermészete, ellene tenni nem lehet, viszont szükséges egy apró rést, kicsiny bizalom-szelepet beépíteni lelke burkába, hogy később nehogy tökéletesen zárt kamasszal, felnőttel találjuk szemben magunkat.

Biztassuk a kis Skorpiót arra, hogy mindig bátran őszintén mondja ki a véleményét és ha az a felnőttek számára humoros, vagy bántó is, soha ne nevessük ki, vagy szidjuk össze miatta!


Következzenek most a Skorpió karakter negatív jellemvonásai:


• alattomos; bosszúálló; feszült; gyűlölködő; harcos; kegyetlen; önpusztító; ravasz; szélsőséges; szenvedélyes; szertelen; támadva védekező; végletes;


A kis Skorpió zárkózottsága, csendessége gyakran irritáló lehet óvodás-, vagy iskolástársai , sőt, némely óvó néni és tanító néni számára is.

Ha piszkálni kezdik, még inkább bezárul és mindenki azt hiheti, hogy érzéketlenné vált. Erről azonban szó sincs: csak a megfelelő pillanatra vár, hogy bosszút állhasson…

Értelmes és végletekig kitartó. Éppen ezért a szülő jobban „örülhet” annak a hírnek, ha Skorpió csemetéje azonnal visszaütött, verekedett, mint annak, ha sérelem érte, de nem tett semmit.


Az igazságos, egyértelmű, hűvös fejjel (s nem dühöngve, ordítozva) kirótt büntetést a kis Skorpió megérti, elfogadja.


A Skorpió jegykarakter egyik legpozitívabb tulajdonsága, hogy a benne tomboló energia kimeríthetetlen és a kudarcoktól csak még hevesebbé válik. Soha nem fog elbukni, mert mindig képes újra és újra talpra állni.


A Skorpió-gyermek alapvető szükséglete, hogy állandó magasfeszültség, pörgés vegye körbe. Elevenségre, izgalomra, veszélyekre vágyik, amit a verseny- és küzdősportok remekül kielégíthetnek és jó irányba terelhetnek.


Összefoglalva: a markánsan Skorpió jellemvonásokkal bíró gyermek nevelése nem könnyű, de nagyon nemes, sok kihívást tartogató feladat. Szüleinek nem árt tökéletesen magukévá tenni a higgadt korlátozás és a végtelen türelem képességét.

A szükséges varázsszavak: bizalom és szeretet! A kiegyensúlyozott lelkű Skorpió-gyermek a benne lobogó tűzzel nem pusztítani, hanem alkotni, építeni lesz képes.