Oroszlántól a Halakig

Az első rész itt olvasható

ÍRTA: STEINER GERGELY ASZTROLÓGUS

OROSZLÁN (júl. 23-aug. 23.):


Oroszlán – Nap – életesemények: ez durva lesz! Elképzelhető, nem jól olvasom ki a jelekből, akikhez tartozónak érzi magát, velük egy hosszabb beszélgetés során kiderül, hogy nem azok, akinek mutatják magukat! Arra a következtetésre fog jutni, hogy szemtől-szembe többet kell vitázni. Most fogja igazán felismerni, hogy önnek olyan barátokra, szövetségesekre van szüksége, akik nem csak a hangjukkal, hanem a tetteikkel is bizonyítanak.


Oroszlán – Hold – érzelmi élmények: ösztönei lesznek a porondon! A Nap az Ikrek jegyben adja magát ahhoz, hogy minden szó vagy aranyat ér lesz, vagy egy garast sem érnek a gondolatai. Ezt a szégyen nem lesz képes elviselni, így egyetlen okos dolog az lesz, az lehet, jól válogassa meg a szavait. Bízzon a naturális ösztöneiben, ami nagyban fogja tudni segíteni abban, hogy az érvényesülési szándékait alsó és felső szinten elfogadják!

Oroszlán és az egyéb extrém levegős merkúri életélmények:

ami fontos önnek, csak arra figyeljen! A hónap közepe felé fogja jobban érzékelni a Merkúr áldását és a buktatóit.

Pontosabban a tekintélyének a nem megfelelő viselkedése és szokása lehet minden külső beszélgetések tárgya.

Így elég lesz egy apró ingerlékenység, bolhányi idegeskedés (gyakran alaptanul), gyakorlatilag senki sem fogja kihúzni a „sz.r”-ból!

SZŰZ (aug. 24-szept. 23):


Szűz – Nap – életesemények: a felelősségtudata megkérdőjelezhetetlen lesz ebben a ciklusban, és elég nyilvánvaló lesz. Ha ön felelős beosztásban van, vagy ilyen feladatokat végez kicsiben és nagyban, jól válogassa meg a szavait. Ugyanis, összhangba kell lennie elsősorban önmagával, majd utána ennek fényében minden szava és minden tette példa nélkülien sikeres lesz. Minden ellenkező esetben, balfácánként semmire sem lesz használható!


Szűz – Hold – érzelmi élmények: ön kiváló tanító és egyben tanuló is, így ebben a ciklusban jó példával élen járhat, minden más esetben egy nagy csődtömeg lesz. Pontosítok, hogy miért van ez így? Ugyanis a Nap innen 150°-ra azt jelenti – a régi és az új asztrológusok szerint is – valamiféle nevelő célzattal, hogy: nagyon jól meg kell tanulni valamit, vagy nagyon jól meg kell tanítani mindenkit, akinek a felelősségtudata éppen kritikán aluli.


Szűz és az egyéb extrém levegős merkúri életélmények: a lényegre összpontosításon van a hangsúly. Minden bizonnyal a konkurencia a hivatásában, vagy a munkamániája, vagy stresszt okozó hajszolt életmód fogja jelenteni a legfőbb veszélyforrást. Ha éppen nem látja be elsőre, hogy kimerült, akkor egy halódó betegsége leveszi a feladatról, amely méltán jól áll az egész habitusához és bukta!MÉRLEG (szept. 24-okt. 23.):

Mérleg – Nap – életesemények: amikor Levegő jegyben jár a Nap, ön esetében ígéretes hírrel szolgálhatok. Keveseknek adatok meg, hogy a lehetőségeik szerint éljenek. Ön számára egy külső (materiális) és belső (mentális) utazás fel fogja tudni frissíteni, hogy helyén tudjon kezelni téveszméket, vad ideákat! Nem biztos, hogy elsőre eget és földet rengető belátásokat és meglátásokat fog elkönyvelni, de bölcsebb lesz az biztos!


Mérleg – Hold – érzelmi élmények: már-már az unalomig szajkózom, még fogom is, amíg élek, hogy: „a horoszkópban az van, ami látszik, nem az, amit látni szeretnénk”! Személyes élete során is tapasztaltam, az asztrológia kegyetlenül megmutatja a valóságot! Ön esetében, a jelen ciklusban – majd kiderül, aminek ki kell derülnie – lelkileg és érzelmileg jól van, és az életnek van értelme. A sivárság érzet feletti győzelme lesz igencsak emlékezetes…


Mérleg és az egyéb extrém levegős merkúri életélmények: a levegős merkúri érában soha jobbkor jelzi, nyíltan képviselje és vitassa meg a felmerülő visszás álláspontokat. Ha nem így gondolja, akkor sokkal, de sokkal nehezebb, vagy akár lehetetlen is lesz a hagyományos – politikai-, műveltség- és egyház-függő – gondolkodástól, világnézettől elszakadnia. Amit nem tud, igyekezzen ezt a lehető legjobban, leggyorsabban pótolni.
SKORPIÓ (okt. 24-nov. 22.):


Skorpió – Nap – életesemények: eddig sem, de soha sem, nem enged beleszólást az életébe! Most kénytelen-kelletlen meg fogja tapasztalni, „véletlenül” elszólja magát és adódhatnak emiatt rémlátomásai. Most nem kell eljátszania a fekete bárányt, nem is baj, amúgy is megy ez magától is. Mi ebben a jó? Hagyja, hogy ízekre szedjék és örömüket leljék ebben, mire föl ön kirakatból nézheti, hogyan fognak senyvedni valójában önmaguktól!

Skorpió – Hold – érzelmi élmények: minden káosz ellenére védettséget fog élvezni, mert tudatosan a habitusának szerves része, csak ilyenkor találhat olyan helyet, ahol jól érezheti magát. Ez az olyan élmény, amikor lemegy a mélybe és erre feljön a sötétség!


Ha rám hallgat – nem muszáj – mondja ki azt a bűvös szót, hogy: van itt még egy skorpió? Meglátja, hogy olyan rend és fegyelem lesz, hogy még a TEK is sorban áll a munkanélküli kasszánál!


Skorpió és az egyéb extrém levegős merkúri életélmények: önnek a nagy erőssége, hogy a szélsőséges és a kritikus pillanatokban sem veszíti el a fejét! Tehát, ebben a cúgos időkben kamatoztathatja. Ez egy szociális fejlődés fontos állomása, vagy nem, vagy sehogy sem. Így, magunk közt szólva önnek azt mondhatom, a lényeg azon van, hogy: vajon rá fog-e jönni, hogy hogyan kell megőrizni ezt a titkolt erősségét.
NYILAS (nov. 23-dec. 21):
Nyilas-Nap – életesemények: ez az, amikor szembesülni kell bizonyos társasági, vagy társas kapcsolati anomáliákkal. Fontos és jelentős emberek gyűlnek ön köré, hogy tessék-lássék kivel is van dolguk.

Ez ugyan egy kissé fárasztó lesz, de gondoljon arra, hogy itt és most az önismereti dolgokban másokon keresztül fog megtudni mindent.

A hónap végén arra fog rájönni, hogy kivel lehet tartósan egy szövetségben maradni, s kit kell lapátra tenni!


Nyilas-Hold – érzelmi élmények: lehetetlenség, de meg lehet próbálni, elmélyülten foglalkozzon a párja és a mások érzelemvilágával élcelődések nélkül! Ha nem figyel, akkor a VIII. Henrik érzés csapdájába esik, és hullnak ön körül a „fejek”, mert kifelejti a tapintatosságot az együttlétek során. Ez így durván hangzik, de talán így elégséges lesz valamilyen módon felhívni a figyelmét arra, hogy sok dolga már nem is olyan vicces!


Nyilas és az egyéb extrém levegős merkúri életélmények: mindjárt abból induljunk ki az ön uralkodója a Jupiter és most szemben az Ikrek Merkúr uralkodójával, gyakorlatilag konfrontálódnak! Első lecke, hogy ne gyötörje magát semmiségeken. Fog ez menni? Igen, mondja! Helyes! Megesik, hogy a segítő véleményét fogják kérni, úgy érzi elsőre, hogy nyeregben van. Ez így nem járja, azonnal tűzbe jön és elég ott mindenki!
BAK (dec. 22-jan. 20 ):


Bak – Nap – életesemények: ezt az életszakaszt fogja a legjobban szeretni – úgy vélem. Hogy mi az én, vagy mások véleménye, az egy dolog! Végig azon lesz, hogy miután a félmunkát gyűlöli és a haszontalan fontoskodókat, csírájában igyekszik kiirtani az írmagját is. Szabadna megjegyezni, hogy ebben a stílusban és életritmusban, annak a közvetlen veszélye áll fent, hogy nem biztos, hogy egészségesen kibírná sokáig az ellenséges közegben.


Bak-Hold – érzelmi élmények: biztosíthatom, hogy van érzéseiről írott szöveg, mihez tartás végett. Ha szeretné jól érezni magát, és elégedettséggel tölteni el a mindennapjait, lássa be, vagy ismerje fel mielőbb, senki sem egy gép, vagy egy robot, hanem érző és hús vér ember. Egyszóval a stressz fekete fellege lesz az, ami miatt ha „hullnak, mint a legyek” ez senkinek sem lesz jó, ha megzavarja valaki a belső egyensúlyát, még önre is vonatkozik.


Bak és az egyéb extrém levegős merkúri életélmények: humorral ne takarékoskodjon! Minden jónak ez a nyitja! Tudja ezt ön is, de az ön eredeti fahumora (reccs) kevés lesz, de semmi sincs veszve. Azzal, hogy elsősorban önnek hozom a tudomására, hogy mit mutat a horoszkópja, a régi asztrológusok szerint az orvosság a zene lesz. Hiba lenne görcsölni, pl. munkahelyén dobja be kedvenc zeneszámait és meglátja nyugi lesz!
VÍZÖNTŐ (jan. 21-febr. 19.):


Vízöntő – Nap – életesemények: fontos kiemelni, hogy a Levegő elem „rokoni köreiben” biztosítottnak látszik, hogy napról-napra új és új pozitív élményeket fog fújni a szél az útjába. Na mármost, akkor úgy fogja érezni, hogy mint egy nagy gyerek, most teljes erővel örömködhet! Itt már csak a találékonyságán fog múlni, hogy e földi színjátékban főszerepet vállaljon-e, vagy statisztáljon azoknak, akik semminek sem tudnak igazándiból örülni.


Vízöntő – Hold – érzelmi élmények: ahogy a Nap állása esetében is kiemeltem, érzelmileg is szükségét kell, hogy érezze találni olyan helyeket, ahol jól érezze magát és lazítani tudjon! Mikor, ha nem most? Ez nem kérdés, itt és most van az ideje ennek! Vagyis, hogy játszi könnyedséggel találékony módon, tálcán kínálja a lehetőségeket, pl. a hancúrozásokra, stb. Ez jó lehetőség, el sem tudja képzelni, mennyien szeretnék ezt ön helyett!


Vízöntő és az egyéb extrém levegős merkúri életélmények: általánosan elfogadott dolog az asztro-berkekben, hogy ön a megfelelő pillanatban elég dörzsölt és ravasz, hogy minden slamasztikából kikecmeregjen. Az ön Uránusz uralkodója és a most uralkodó Ikrek Merkúr hasonlítanak egymásra. Legyen akármilyen mű-, vagy valódi balhé éppen ezek adják a ragyogó szellemiséget és a gondolkodást a vad helyzetek kezeléséhez!
HALAK (febr. 20-márc. 20):


Halak – Nap – életesemények: elsőként azt kell tudni, hogy a két Nap jegy keresztezik egymást (90°), másik fontos momentum, levegő és víz elem párosításban vannak. Nem kell sokat ragozni a témát! Profán értelemben a családi, otthoni és ingatlan kérdésekben olyan folyamatokkal (víz) kell majd mindvégig szembenézni, amit hol sírva, hol nevetve is, de meg kell beszélni (levegő), úgy, hogy aztán semmi, de semmi se kerülje el a figyelmét!


Halak – Hold – érzelmi élmények: szóban és írásban is adott – a régi asztrológusok szerint is – ilyen esetekben ráérezhetünk ennek a csíziójára, nehogy mán’ ön legyen az, aki kimaradjon. Kicsik és nagyok is gyermeki módon – szép otthoni, családi élményekből – és ön is bátran halásszák elő az emlékeikből, hogy kinek és minek örültek, s szeretnék újra át-, vagy újra megélni. Most egy rokona, egy szomszéd is vevő lesz ilyen-olyan kalandra.


Halak és az egyéb extrém levegős merkúri hatások: kritikus pillanatokban se veszítse el a fejét – ez minden zárja és nyitja! Kicsit haza is beszélek, közvetlenül tudom, hogy ezek azok a napok, amikor hagyni kell maga körül a szélviharokat, nagy hullámokat. Minden túlélési esély abban van, hogy önnek olyan nagy a felfogóképessége, hogy itt és most is helyére tud tenni rejtélyeket, még ha azokat direkte nem is tudná megfogalmazni.

Az írás Steiner Gergely szellemi tulajdonát képezi, amelynek részben vagy egészben való közlése, a forrás megjelölésével, kizárólag a szerző engedélyével történhet.

Steiner Gergely asztrológus

Információ:


skype: steiner.gergely

s.gergely@t-email.hu


steinergergely@gmail.com vagy

+36-30-9391-338 telefonon.