Kostól a Rákig

írta: Steiner Gergely asztrológus


A csillagjegyeknek az adott hónapban mindig van egy közös uralkodó bolygójuk. Az Ikrek havában ez mindig a Merkúr.


Uralkodó bolygókról beszélünk, de a levegő elemű Merkúr mit mutat még a horoszkópunkban?

Elsősorban a kommunikációnkat teszteli, hogy: ki szól nagyokat, ki mond okosat és ki az, aki hallgat, mint a sír, ami ugyebár, beszédes is tud lenni. A Merkúr jegyről-jegyre a felfogóképességünket is szimbolizálja, mi az, ami érdekel bennünket, mi az, amit elengedünk a fülünk mellett.

Ez így nem igaz, mert erről csak a siketek tudnának beszélni (olvasni viszont tudnak)!

Szóval, a Nap és a Hold jegyről-jegyre (asztrológiai) házról-házra egyfelől a tetteinket, másfelől az érzéseinket „kezelik a helyén”, a Merkúr az ebből adódó tapasztalatainkat „foglalja csokorba”.

E ciklusban a Levegő elem révén felébreszti az érdeklődésünket és a kíváncsiságainkat; a Szűz jegyben Föld elemként a sokoldalúságunkat és a tárgyilagosságainkat főleg a munka és az egészség kérdéseinkben. Figyelem: az olcsó és a könnyed humor rabláncon lesz végig és az intelligencia is fogalom, de embere válogatja.

Az Ikrek havában megmondhatjuk, amit gondolunk; vagy lehet-e önálló véleményünk; vagy tudunk-e (végre) tanulni valamit is a sok szóbeszédből. Jelentősége van, ill., lesz annak (is), hogy a Merkúr három csillagjegyben – a Bikában konokul, az Ikrekben intelligensen és a Rák jegyben álmodozóan – (direkt módon) utazgat, s nem fogunk unatkozni, abban biztosak lehetünk.


KOS (márc. 21.-ápr. 20.):


Kos – Nap – életesemények: az ön számára az elkövetkezendő napokban életveszélyes, ha nem tájékozódik. Ön forrófejű, így meggondolatlanul képes lesz fejest ugrani a dolgok közepébe. Meg lesz győződve arról, hogy sok rajongója és követője lesz, csak későn fogja észrevenni, egyedül találja magát szembe a fallal. Azt kell a tudomására hozni, a jelek erről szólnak, hogy ön nem hallgat a jó szóra, többet képzel magáról, mint aki valójában.


Kos – Hold – érzelmi élmények: igényeit illetően igen egyszerű összegezni, akar-e valamit, vagy valakit, vagy sem. Tehát a mindennapokban igényli-e az együtt érző beszélgetéseket, vagy nem akarja.

Hangulat kérdése lesz minden, olyan milyen éppen a széljárás az emeleten. Nem lesz nehéz, mert csak feltűnik közlékenyen arról is fog beszélni, amire senki sem kíváncsi; vagy úgy, hogy hat ökörrel sem lehet kihúzni mit is akar tulajdonképpen.


Kos és az egyéb extrém levegős merkúri életélmények:

sok esély van arra e hónapban, hogy megsértik, és ki tudja, mi jár, mi zajlik a fejében. Ha akarja, ha nem, erőteljesen konfrontálódik a külvilággal. Ha ön a világ életében forrófejű volt, akkor ezekben a napokban felforr az agya, és nincs olyan Isten se, aki ezt lehűtse.

Ha jégkorszak lenne, akkor sima ügy!


BIKA (ápr. 21-máj. 20):


Bika – Nap – életesemények:
Ha birtokol valamit, valakit – anyagiakat, embereket -, akkor tudatára ébredt annak, miben is állt össze a tehetsége. Most lesz az, amikor felismeri „a pénz beszél, a kutya ugat” állapotokat maga körül. Minden önbizalom érzése abból fakad, hogy képes-e tisztán hosszú távon gondolkodni haszon reményében, vagy a mohósága miatt kiesik a kosárból.


Bika – Hold – érzelmi élmények: a jelszó, hogy szükséges-e valami, vagy valaki, hogy biztonságba tudja magát mindennapokban, minden órákban és percekben. Végig érzéseit illetően az önbecsülése is sokat mondó lesz, mert ha nincs, akkor semmi sincs.

Azzal, hogy a Nap kettős jegyben lesz, minden szóbeszéd tárgya az lesz, hogy ki a gazdag, ki a csóró és ez a fajta struktúra állítja be a szükségleteit, ez fogja meghatározni az önbecsülését is.

Bika és az egyéb extrém levegős merkúri életélmények:

az „enyém” körül forognak az agysejtjei. Itt minden – úgy tárgyak, ahogy a személyek is – eltulajdonítása, vagy esetleg ennek-annak az elvesztése hozza ki majd leginkább a sodrából. A merkúri szintű érzelmi alapok és a negatív megélések kategóriájában, az irigység, a féltékenység a jelen ciklusban nem lesz ismeretlen. Ilyen esetben közvetlen velejáróra lesz, kiközösítik.

IKREK (máj. 21-jún. 21): BOLDOG SZÜLETÉSNAPOT KÍVÁNOK!


Ikrek – Nap – életesemények: ahogy a merkúri bevezetőben kiemeltem, nem mindegy hogyan is állt össze önben a felfogóképesség. A múlt havi „mélyaltatásból” felébredvén, azt kell tudni elsőre, most minden a fellépésén múlik. Nem kérdőjelezheti meg, hogy haszontalan a léte, hanem igenis itt az idő fontossági sorrendet felállítani magának. Produkálhat olyat az első perctől kezdve, amit sokáig felemlegetnek azok is, akik kétkedtek önben.


Ikrek – Hold – érzelmi élmények alapját az határozza meg, hogy milyen és mennyi figyelmet fog fordítani a környezetére. Ráérez-e, vagy eljut-e az egyéni, vagy a közös érzelmeihez, hogy közelebb tudjon kerülni normális módon a környezetéhez, így önmaga igényeihez is ezen a téren. Ez nem egy találós kérdés játék lesz, hanem végig az arcára lesz írva, mindenki láthatja, hogy milyen kedve is van éppen, az is ki fog derülni mennyire is sebezhető.


Ikrek és az egyéb extrém levegős merkúri életélmények: igen egyszerű az ön esetében a képlet. Önnek a jelen időben azt a szerepet szánta, hogy a gondolatait konstruktív útra terelje. Az erős figyelemfelkeltés a saját eszes személye iránt a házi feladata, minden különösebb feltűnés nélkül.RÁK (jún. 22-júl. 22.):


Rák – Nap – életesemények: lehetséges, hogy egy kissé túlzás, amit írok, mintha száműzöttnek és elveszettnek érezné magát. Ez így, normális! Híres arról, hogy atyáskodó/anyáskodó attitűddel bír, most viszont érdemes lesz hagyni azt, hogy mások segítsenek önnek abban, amiben verhetetlen.

Meg fogja egy az egyben tapasztalni azt , hogy az egész évben befektetett mentális és emocionális energiáit visszakapja.


Rák – Hold – érzelmi élmények: vajon odafigyel-e a hangulataira? Vajon jól fog bánni ezzel ?Kétféle úton fogja megtapasztalni. A remete érzések a megoldás, hogy jól érezze magát ? Vagy hadilábon áll ezzel? Egyértelműen láthatja, hogy a takarodó a legjobb megoldás mindenre. Ha a szó zavarja, akkor tekintheti úgy is, hogy visszavonul egy kis feltöltődésre. Így teszi-e, vagy sem önön múlik, de egy biztos, hogy csak így ismeri fel a valódi igényeit!


Rák és az egyéb extrém levegős merkúri életélmények: az önálló véleményalkotás ilyen esetben az ön reszortja. Mint az elején írtam, három jegyben is végigtrappol és első negyedében a hónapnak a hisztériák feletti uralmát kell gyakorolnia, a középső felében a hónapnak törölje az önsajnálatot és sajnálat kiprovokálását másokból. A Rák-Merkúr időkben saját szükségletek felismerése és képviselete a jó út! Nehéz lesz!

folytatjuk….


Steiner Gergely asztrológus


Információ:


skype: steiner.gergely

s.gergely@t-email.hu


steinergergely@gmail.com vagy

+36-30-9391-338 telefonon.