December 22.-én 04 óra 28 perckor bekövetkezik a téli napforduló,

a Bak havába lép a Nap, az év leghosszabb éjszakája következik. Innentől rövidülnek az éjszakák, és egyre hosszabbak lesznek a nappalok, egyre több fény kerülhet be életünkbe.

Várakozunk…igazából szó szerint…az életünk nagy részében is ezt tesszük olyan sokan. Várjuk, hogy történjen valami, várjuk a „csodát”…de igazából tettek nélkül nincs sem történés, sem csoda.


Három évvel ezelőtt a Szaturnusz és a Jupiter ezen a napon együttállásba került egymással. A két bolygó 20 évente képez együttállást, valamelyik jegy valamelyik fokán, de az, hogy egy jegy 0.-ik fokán történjen meg ez a jelenség, az több, mint 2000 éve nem fordult elő…akkor, a Halak jegyének nulladik fokán jött létre ez az esemény, és Jézus születését jelezte. A leírások alapján a Napkeleti Bölcseket vezette a Fénye a Megváltóhoz.

A Jupiter királyi állást jelzett, a Szaturnusz pedig a zsidóság jelölője, így összeolvasták anno, és megkapták a képlet eredményét, hogy megszületett a Zsidók Királya, a Messiás. Egyéb olvasatokban Mózes, és Mohamed is ezen csillagállás alatt született, és nagy szellemi vezetőként írták be magukat a történelembe, (innen ered a Messiás-fényszög elnevezés).


A Halak korszak kezdődött meg Jézus születésével,

és hozta is magával a jegy összes analógiáját – a megváltást, a szenvedést, a mártíromságot, a hitet, a feltételnélküli szeretetet, a felolvadást, eggyéválást – és ezt hirdette is az emberiségnek. Joshua ben Josef néven született egy szaturnuszi nép gyermekeként, és hordta a „világ terheit”, majd feloldódott a Neptunusz (a Halak ura) legfelsőbb energiáját képviselő isteni szeretetben, és közvetítette azt.Az akkori társadalom, és korszak – ahogy ismerjük a történelem és a Biblia által – nem érett meg arra, hogy megfelelően befogadja a szeretet-tan eszméjét, és hirdetőjét is a hatalmi harcok, az irigység, a rosszindulat kereszthalálra juttatta…és mint tudható az „emberiség bűneit vette magára a halálával”…A három évvel ezelőtti együttállás megismételte energetikailag az akkori helyzetet, de a Vízöntő 0.-ik fokán következett be, így egy új korszak jelölője is, hozta magával a Vízöntő jellegzetességeit, előtérbe helyezve a szellemiséget, a közösséget, a természetet, az egyediséget, az intellektualitást, és a szolidaritást.Vajon megérett-e az emberiség mostanra arra, hogy befogadja a helyzetet?

Mennyit változhattunk 2000 év alatt? Ezt hamarosan megtudhatjuk, hiszen megkezdődött a helyzetgyakorlatunk…ha most szétnézünk a világban, hát, nem igazán mondhatjuk el, hogy nyerésre állunk…sőt…a letűnt kor ismérvei ma is adottak… a hatalomvágy, a gyűlölködés és a rosszindulat, az irigység.A Jupiter a kitágulás, elfogadás, kiterjesztés, a bőség, a hit, a térben való kitágulás jelölője, a Szaturnusz az Idő Ura, a Bölcs Tanító, a Sors bolygója.

Ők ketten egy ilyen együttállásban egy erőteljes idő-tér energiát nyitottak meg, melyben lehetőség van az Igaz Szellemi Vezetők eljövetelére, a Kapu Őre lehetővé teszi a jupiteri energia beáramlását. A Vízöntő analógia segít irányt mutatni, az újra való nyitás képességének szükségszerűségére rámutatva.

A Bak havába lépünk…a Szaturnusz fennhatósága alá…


A Napforduló idején Bak jegyében álló retrográd Merkúr és a Plútó a Szaturnusz uralma alá tartozik, így ismét a felelősségvállalás, én-határok felállítása, tudatosság kérdésköre lehet meghatározó. Hol vagyunk önmagunkkal túl szigorúak? Miért büntetjük magunkat egyes helyzetekben?

Az anyagiakhoz való viszonyunk is nagyító alá kerülhet, a Bak energia kiélesíti.A Nap is a Bak jegyében járja égi útját, a Napforduĺótól a nappalok egyre hosszabbak lesznek, és megszületik a Fèny…a bennünk lévő hit, és belső tudatos önvizsgálat eredményeként mi is megvilágosodhatunk olyan eseményekkel, érzelmi traumákkal kapcsolatosan, melyek oldására így lehetőséget kapunk és ezzel elindulhatunk egy új életszakasz felé.


Te miben hiszel? Itt az IDŐ, hogy megvizsgáld önmagadban.


Szalay Mónika asztrológus írása