Az Oroszlán aszcendens / Napjegy / Holdjegy tulajdonságai

Különleges, mivel a Napunkat egész életünkben építjük. Az a terület, ahol a Napunk áll, az a legfontosabb életterületünk, azt mindenképpen meg kell  élni. Ezért van itt a lélek, hogy azt megcsinálja. Kb. 30 éves kor után látszik már némi eredmény.

Oroszlán jele

Külsőleg:

Megjelenése magabiztos, egyenes tartású. Jól néz ki: nagy, sűrű haja van (hosszú, bozontos, tupírozott), vagy szőke/vörös hajú, ami sörényszerű. Szereti az arany ékszert, ki van festve, sose slampos, parfümöt használ.

Ennél a felkelő jegynél a férfi és a női megnyilvánulás nagyon különböző. Bár annyi mindkét nemről elmondható, hogy általában rendkívül kreatív és képes természetes módon uralkodni környezetén.

Mindkettő úgy fogja fel az életét, hogy ő azért van itt, hogy ragyogjon. Ha ő valahova belép, mindenki ráfigyel. Neki teljesítményt kell nyújtania, mutogatnia kell magát: „Itt is teljesítenem kell, meg ott is!” Nyomás alatt vannak vagy nyomás alatt tartják magukat.

Férfi: „Boruljatok le elém és imádjatok!” A férfiak erőteljes hangját, ellentmondást nem tűrő, tiszteletet parancsoló megjelenését bárki felismerheti. Minden szem azonnal rájuk szegeződik, amikor valahova belépnek. Megkövetelik maguknak a teljes figyelmet és a feltétel nélküli tiszteletet, amit rendszerint meg is érdemelnek.

Johnny Depp Oroszlán aszcendenssel

Ennek a felkelő jegynek a viselői ugyanis általában rendelkeznek valamilyen különleges képességgel, amit a kevésbé szerencsések egyszerre csodálnak és irigyelnek.

A gondot  elsősorban az jelenti, hogy másoknak csak kivételes esetben adják meg ugyanazokat az előjogokat, amelyeket önmaguknak megkövetelnek.

A nőkre ezzel szemben inkább a büszkeség és a kifejlett öntudat  jellemző, sohasem mennek bele méltóságukon aluli helyzetbe. Ha nem uralkodhatnak természetes módon, akkor inkább visszavonulnak és nem pazarolják tehetségüket az arra érdemtelenekre.

Sáfár Anikó Oroszlán aszcendenssel

A tűz jegyű aszcendens gyorsan éget, ezért fontos, hogy fizikai megterhelések után viszonylag hamar pótolja megcsappant erejét. Ugyanakkor ki nem állhatja az unalmas, lapos ízeket, ezért mindig hajlandó időt szánni a főzésre, mert ebben is a kreatív alkotás lehetőségét látja.