Az Oroszlán-tulajdonságok

Mivel a Nap uralja, és az a legnagyobb, legerősebb, legfontosabb életadó égitestünk, így az
asztrológiai hagyomány sok szempontból az Oroszlánt tartja a legkiemelkedőbb jegynek.


Még mielőtt az Oroszlánok elkezdenék kidülleszteni mellkasukat – ami nagyon jellemző rájuk egyébként –, vagy az Oroszlánokkal rossz tapasztalatokat szerzett emberekben elindulna a pumpa felfelé, nos, újfent hangsúlyozom, hogy nem vonunk le messzemenő következtetéseket pusztán a Napjegyből.

A jegy esszenciális jelentőségéről írok most,

és sose tévesszük szem elől bármely Napjegy jellemzéséről is olvasunk, hogy minden jegynek több szintje van, több szinten lehet megélni a Napjegyet, nem beszélve arról, hogy egy ember jellemzésénél mindig az egész, teljes születési horoszkópot vesszük figyelembe.


Az Oroszlán rendkívüli vitalitással bír
, ez kétségkívül igaz, ha Napja jól aspektált a horoszkópjában.
Alapvetően vezető típus, törekszik is erre, és itt kezdődnek a szétválasztódások: Néró császár lesz belőle, vagy Mátyás király? Mert uralkodni ugyebár mindketten tudtak, kérdés, hogy kiért, miért, és hogyan teszik azt.

Elég fontos az Oroszlán gyermeknél, hogy időben kezeljék nála ezt a kérdést, mert ugyan vidám, és jókedélyű alapvetően, sőt sokáig gyermek marad, nem jellemző, hogy hamar felnőne.

Mégis, ha a neveltetési környezet túl megengedő, energiáit rossz irányba fordíthatja öntudatlanul is, így válik belőle Néró császár…

Ám nem egy Oroszlánt ismerek, akinek viszont durván elfojtották energiáit gyermekként.

Ők felnőttként tipikus fogatlan Oroszlánok, akik nincsenek tisztában az erejükkel, de ha mégis, inkább maguk ellen fordítják, mintsem önvédelmet gyakorolnának, vagy született tekintélyükkel élve ügyesen kormányoznák életük hajóját.

Érdemes figyelembe venni, hogy a hízelgést is nagyon szereti, olyannyira elfoghatja a gőg, hogy nem veszi észre ki az igaz barát, és ki az, aki csak az általa elérhető haszon reményében hízeleg neki. Sajnos az is Oroszlán-tulajdonság, hogy nem lát át a szitán, nem veszi észre a finom jeleket, olyannyira el van telve saját nagyságától, ha ezt valaki támogatja, bármit elérhet nála.

Ha valaki megérzi, hogy a hiúságát legyezgetve az ujjai köré tudja csavarni, ott az Oroszlán elveszett.Az Oroszlán jegye a horoszkóp 5. házával analóg,

ami a kreativitás, tehetség, gyermekek háza is. Általában tehát tehetséges, és kreatív, sok ötlettel, annál is inkább, mert meglehetősen lusta. Szóval inkább gondolkodik rajta, hogyan lehetne dolgokat megoldani anélkül, hogy túl sok energiát kellene belefektetnie.

A gyermekeket szereti, de nem tud úgy gondoskodni róluk, mint például egy Rák.
Szeret velük játszani, de szülőként inkább hanyag.
Ha sérelem éri, ott vége. Ha egy üzletben, szolgáltatásban nem kapja meg a neki alanyi jogon járó figyelmet, tiszteletet, oda nem megy többet.

De legalább nem kisstílű, és nem aljas – bár, mint fentebb említettem sajnos vannak Oroszlánok, akik jegyük alacsony szintjét élik, ez esetben semmitől nem riadnak vissza, hogy hatalomban maradjanak, vagy növeljék azt.


Azonban óvatosan bosszantsuk fel,
mert bár nem bosszúálló, viszont azonnal odacsap. Indulatát nem mindig tudja fékezni, ám ha bocsánatot kérnek tőle, szívesen veszi, és nagylelkűen felejt.


Nem bírja a bizalmaskodást,
őt ne veregesse senki hátba, azzal kihúzza a gyufát…


Jellemzően sok közöttük a kistermetű ember, ezért is akarnak nagyobbak lenni. Ez a Napóleon-komplexus minden Oroszlánban ott van kisebb-nagyobb mértékben. Sokan közülük valóban sokra is viszik!


Szereti az aranyat, az Oroszlán nők szeretnek kiöltözni, szerencsés esetben jó ízléssel teszik ezt. Nem feltétlenül szépek, ám mégis úgy meg tudják csinálni magukat, hogy az ember álla leesik, ha megjelennek. Jellemző a nagy lobonc, dús és/vagy göndör haj. Ha ilyet látunk, biztosak lehetünk benne, hogy valami Oroszlánság van a háttérben. Ha nem is Nap, lehet Ascendens, Hold, vagy Oroszlánban lévő Vénusz, stellium.


Annak idején hosszú ideig dolgoztam Halakként egy Oroszlán főnök mellett irodavezetőként. Időbe telt, míg megtanultam kezelni őt, annál is inkább, mert nagyon fiatalként kerültem a csapatba.

Udvarias volt, és türelmes, sőt még a nagy fokú érzékenységemet is jól kezelte, egészen addig, míg elég simulékony voltam. Azt hamar észrevettem, hogy ha elnézést kérek a hibámért, azzal lehengerlem.

Tehetetlen volt ezzel az egyszerű módszerrel szemben. Tulajdonképpen jól tudtunk együtt dolgozni – közel 20 évig –, azonban ami számomra teljesen elviselhetetlen volt részéről az a pökhendi lekezelése a többi embernek.

A szemükbe nem, hiszen igazi üzletemberként végtelenül udvarias, és tisztelettudó volt, elegáns úriember modorral, és ügyes tárgyalópartner, de ha az üzletfél kitette a lábát… rám zúdította az összes visszafojtott haragját, megvetését a másikkal szemben, mintegy teljesen kifordulva magából… Akivel pedig nem kellett megjátszania magát, nos azoknál szemtől-szemben nyíltan hozta a lekezelő, gőgös, nagyképű stílust, amitől én borzasztóan rosszul éreztem magam titkárnőjeként, jobbkezeként.

Mégis azt mondom, jó vezető volt, kiállt az embereiért, becsületesen fizetett, együtt dolgozott velük, korrekt volt a kéréseikkel szemben.


Humánus volt, és bár meggyőződése szerint őt nem lehetett hülyének nézni, azért de, ez elég gyakran megtörtént. Ha ez tudomására jutott, begorombult, és üvöltött. A bocsánatkéréssel, és a hízelgéssel viszont kenyérre lehetett kenni.


Beosztott munkára nem alkalmas az Oroszlán szülött,

nehezen tűri, hogy valaki megmondja neki a frankót, és azt sem tűri, ha piszkálják.
Partnerként is nagyon hiú, nem az intimitások embere, számára fontosabb a hódítás.

Na, erről is tudnék mesélni, húsz év alatt hány nőügyet hallgattam meg a volt főnökömtől… Elég rövid idő alatt rájöttem, hogy nagyjából 10 %-a igaz, a többi némileg hozzá lett költve a történeteihez.

Nem kifejezetten hűséges típus az Oroszlán, de ez megint csak amiatt van, hogy végtelenül hiú, és egyszerűen szüksége van az állandó visszaigazolásra, hogy ő szép, nagy, okos, erős, csodás, és a többi, és a többi… ha ezt otthon már nem kapja meg, akkor hajlamos megkeresni azt, akitől viszont igen.


Szülőként imádja a gyerekeit,
de nem elég szigorú, nem tud az lenni, és mindent meg akar adni nekik. Jó, ha a tanárok nem akasztják össze vele a bajszukat, az Oroszlán szülőt nem érdemes felbosszantani…

Mint minden jegynek, több szintjét élheti meg ő is az Oroszlánságnak.

Mivel rendkívül fontos neki, hogy felnézzenek rá, kell valami olyat tennie az életben, amivel mások elismerését kivívhatja, és ez mindig a többiekért végzett cselekedet.

Olyan helyzetek, ahol másokat emelhet fel. Így valóban tiszteletreméltó ember válhat belőle.Alacsonyabb szinten azonban csak a hatalom érdekli, a másokon való uralkodás, és olyan helyzetet teremt, ahol döntéseket hozhat mások életéről. Nos, tehát egy erős Oroszlán-érdekeltségű ember mindig maga dönthet, és szükséges is, hogy döntsön: Néró császár, vagy Mátyás király akar lenni…

szerző: Vadász Mária Magdolna

e-mail: mariamagdalena7535@gmail.com

Facebook: Csontasszony

honlap: www.fenyem.net