A Bak aszcendens / Napjegy / Holdjegy tulajdonságai

Azért választja a lélek, mert egy szorgalmas, lelkiismeretes arcot akar mutatni. Azt sugározza kifelé, hogy rá lehet számítani és építeni. A társadalomnak egy oszlopos, hasznos tagja szeretne lenni, visz mindent a hátán.


Az is lehet, hogy egy korábbi inkarnációban nagyot sérült, sokat szenvedett és most maga köré vesz egy páncélt.

A Bak jele


Külseje a Föld jegyek közül a legmagasabb, nagy csontú, kiemelkedő orr, orr melletti barázda mély. Szikár testalkatú, nehezen hízik el.

Susan Saradon Bak aszcendenssel


Zárkózottságuk miatt sokkal mogorvábbnak néznek ki, mint amilyenek valójában.
Fegyelmezett, objektív, tartózkodó, hajlamos melankóliára, komorságra, szigorra.


A Baknak fontosak a konvenciók
. Nagyon keményen tudnak dolgozni, nagy a kitartásuk és a végén el is nyerik a jutalmukat.

A Bak zodiákus ura, a Szaturnusz jele


Remek partner és munkatárs, mindig lehet rá számítani.


Nehéz megközelíteni, mert minden élethelyzetben igyekszik távolságot tartani. Engedelmesen cipeli terheit a hétköznapokban, szinte sosem lázad és csak nagyon ritkán panaszkodik.


Reszket a szeretetért, az igaz szerelmet és a teljes elfogadást igényelné, amit éppenazért olyan nehéz neki megadni, mert gyakran rideg és goromba.

Sophia Loren , Bak aszcendenssel


Az idő múlására pedig – érdekes módon – fordítottan reagál, mint a többi felkelő jegy. Gyermekkorban kissé koravén, később azonban általában megőrzi fiatalos külsejét, főként mértékletességének köszönhetően.


A levegős jegyek mellett ennek az aszcendensnek van látszólag a legkevésbé szüksége táplálékra. De nem szabad elfelejteni, hogy a Föld jegyek mindegyike érzékszervekhez és a fizikai síkhoz kötődik.


A Bak aszkézise éppen ezért általában csupán rosszul értelmezett, de önként vállalt lemondásból ered. Valójában azonban kimondottan igényli a jó minőségű, ízletes és tápláló ételt.