Írta: Szalay Mónika asztrológus

Február 19.-én a Nap a Vízöntő jegyéből a Halak jegyébe lép.

A társaságibb, barátibb, szabadabb, kötetlenebb érzelmi helyzeteket az érzelmesebb, érzékenyebb, logikátlanabb Halak energia váltja, így a Halak Nap erős energiája mindegyikünknél kicsit megszínezheti a mindennapokat, illetve előtérbe kerül képletünknek azon területe, ahol a Halak jegye illetve a Neptunusz található.A Halak energiaminősége kreatív, érzelmes, romantikusan fejezi ki magát, átérzi és átéli amit mond, empatikus, tehát szerencsésebb esetben ösztönösen ráérzünk egymás mondanivalójára, gondolataira, és érzelmeire, és segítőszándékunk előtérbe kerülhet.


A Neptunusz is ebben a jegyben tartózkodik, a nagy megtévesztések bolygója adhat utunkba neptuni embereket, akik megvezetnek, becsapnak, manipulálnak, mérgeznek.

Önmagunkat is mérgezhetjük függőségeinkkel, kényszeres, illúzióval teli gondolatokkal, helyzetekkel, hagyjuk magunkat becsapni. A tudatosságra szükség van ebben az időszakban, és óvatosan, körültekintően közlekedjünk, ne álmodozzunk vezetés közben, szerződéseket kétszer is olvassuk át mielőtt aláírjuk. Ne ebben az időszakban köteleződjünk el, ha lehet, nehogy megvezessen minket a túlzott romantika, elvarázsoljon a neptuni köd.

A Halak jegy érintettjei mélyen érzőek, szivacsként szívják magukba a mások energiáit, átérzik és visszatükrözik azokat, de hajlamosak átvenni a mások személyiségét, hiszen annyira alkalmazkodóak tudnak lenni, hogy önfeláldozó módon magukról lemondva élnek másokért…a parttalanság az én-határok teljes elmosódásában oldódik fel, egynek érzi magát a másikkal….A Neptunusz a „kábítószer” a képletünkben…ő adja a szerelmi „ködöt”, ő a függőségek támogatója, a csalóka illúziók megtartója…hányan, de hányan ragaszkodunk olyan elérhetetlen kapcsolatok után amelyek évek óta nem adnak beteljesedést, de a romantika és a szerelem nevében várunk végítéletnapig?


A partner leginkább sehol nincs, de sokan ülnek VÁRNAK.. (a MAJDemberekre- majd elválik, majd HA nem kell ennyit dolgozni ráér, majd HA elvégezte ezt/azt a tanfolyamot,egyetemet,stb. akkor „komolyra”fordítja a kapcsolatot, majd nem iszik/drogozik/játszik HA te megváltozol/lesz munka/jobb világ stb.)Hányan hagynak ott csapot-papot a „szerelem nevében” mert megérkezett az épp aktuális „igazi”?

Már nem fontosak onnantól az addigi kapcsolatok/rokonok/barátok, mert a „nagy szerelem”beszippantó…

A neptuni teljes feloldódás viszont egy hiányállapotot pótol, azt hisszük a másik végre megadja amit oly’régóta várunk, azt a szeretetmennyiséget amit nem kaptunk meg gyermekként.

Nem fogja. Semmikor. Sosem. Senki. Illúzió, hogy majd megvéd, majd gondoskodik rólunk, majd támogat.

Ezzel kihelyezzük a másik emberre az elvárásainkat.

A „királylany-effektus”, hogy ez „nekem jár” gyermeki érzelmi naivitás, kicsiként a meséknél vágytuk,de felnőtt korban a realitás széttöri egy idő után ezeket a helyzeteket, és fájó csalódás marad a helyén…a „szerelemnek múlnia kell”…de ha illúziókra épül, ha a másikat felöltöztetjük olyan tulajdonságokkal amiket mi szeretnénk benne látni, és ehhez ragaszkodunk, akkor amikor a rózsaszín köd felszáll fájdalmas lesz a kijózanító valóság.

Mindőnknek van Neptunusza valahol a képletében,

illetve a Halak jegy mindőnkben megtalálható(a Neptunusz az ura), hisz a 12 jegy bennünk van, a radix köre mindegyikünknél adott.Ahol a Neptunuszunk ott a „vakfoltunk”……képletünkben ott nem látunk tisztán, azon az életterületen vannak ködös helyzetek, ott ragadhatnak el az illúziók, ott van szükség a tudatosságra.Hangsúlyosabb Neptunusszal, vagy Halak érintettséggel bizony szükség is van erre, hiszen önmagunk sem vesszük észre, hol csapjuk be magunkat….Aszecendens, Deszcendens, Ic, vagy Mc tengelyen álló Neptunnal nehezen átlátható az életünk…nagyon sok munka és önismeret kell ahhoz, hogy a Neptun köde oszlani kezdjen….és egy magasabb szinten tudjuk beépíteni magunkba az analógiát.

Hol építünk légvárakat?- ez a kérdéskör ebben az időszakban előtérbe kerülhet.

Ez az állás kimondottan támogatja a meditációt, a családállítást, a konzultációkat, így érdemes ezekre időt szakítani.

A Szaturnusz is a Halak jegyében tartózkodik, így a következő hónapban érzelmi felelősségvállalásra, az áldozathozatallal kapcsolatos helyzeteinkre kerülhet erősebben a fókusz, keretet kapunk, én-határaink meghúzása, a realitás elfogadása, a tudatosság fontos szerephez jut.Kitisztíthatja az energia a neptuni ködöt,
légváraink összedőlhetnek, kijózanító szituációk sokaságát élhetjük meg. A saját felelősségünk felvállalásának ideje jön el kapcsolatainkban, szeretetfogalmunk átdefiniálására kerülhet sor, függőségeinkkel összefüggően készíthetünk majd számadást.A tisztelet jele az, ha bűntudat nélkül lehet egy kapcsolatban jelen lenni. Ahol bántalmaznak, vagy megszégyenítenek ott sajnos nincs szeretet…mégha olyan jó is azt hazudni sokáig önmagunknak, hogy van.


A jogosultságtudat hatalmas EGÓ-t takar

amikor valaki azt hiszi neki joga van a másikon átgázolni, a másikba érzelmileg belerúgni, számonkérni, diktálni, akarni….mert „én ilyen vagyok”(felelősségelhárító mondat, addig sem kell tenni semmit)…

Ja, rendben van….csak akkor majd ne csodálkozzunk, ha senki nem marad a környéken sem….az erőszakosság, az agresszió egy idő után ellenreakciót, taszítást vált ki a másikból, általában a félelem az, ami benne tartja az agresszorral szemben a kapcsolatban az áldozati felet, egészen addig, amíg az érzelmi fájdalom mértéke nem akkora, hogy aktivizálja az önvédelmi funkciót

….akiket bántalmaztak gyermekkorukban, azoknál ez a funkció sokkal később kapcsol be, hiszen az az ismert számára, hogy „szeretetkapcsolataiban” egy idő után bántalmazzák….ennek tudatosítása, és a határhúzás ebben az időszakban előtérbe kerül.

Szalay Mónika asztrológus

elérhetőségem:

https://www.facebook.com/profile.php?id=100068088197535