A jegyek és az utazásNos, itt egy megint aktuális téma. Hogyan utazik a 12 jegy, mi az amire érdemes figyelniük, mi jellemzi az egyes jegyeket, mik azok az általános jellemzők, ami miatt belecsúszhatunk egy esetleges hibába, és elronthatjuk az egész nyaralásunkat?Próbálok egy pici segítséget nyújtani, az esetleges rossz élmények elkerülése érdekében.

Természetesen nem kizárólag a Nap jegyről beszélünk ebben a kis összefoglalóban, és általános, nem személyre szabott ez az írás. Kinek inge, az vegye magára.Lehet az a Nap, Hold, ASC, egy-egy jegyben álló több bolygó, Kos esetén I-es házas erősség, Bika esetén 2-es ház, és így tovább. Tehát nem kell Kos jegyűnek lennie valakinek ahhoz, hogy Kosként viselkedjen, hiszen ha tömve van az I-es háza Kos jelleget vesz fel a személyiség. A többi jegy esetén is ugyanez igaz.Nos, a Kos erősségű emberekkel kezdjük.

Természetesen már itt elszállhatnak, mint a győzelmi zászló, hiszen velük kezdjük itt is a sort, mert a Kos a Zoodiákus első jegye. Ezért sokszor gondolják, hogy ha elsők valamiben, az már csak jó lehet. Ami pedig nekik jó, az már mindenkinek is jó lesz. A Kos fejéből kipattannak a szikrák, és durr bele Balázs módjára adj Uram Isten most azonnal elindul.

Kell melléjük valaki, aki földön tartja őket, mert sokszor teljesen vakmerően, átgondolatlanul ugranak bele, bizony mondhatni hülyeségekbe. Fő érv a kaland, a versenyzés, a lóhalálában futás végig. Csakhogy más is van, nem csak ők, érdemes lenne a többiek igényeit is figyelembe venni. Az irányításról úgysem mond le, ezzel nincs is baj, de úgy tegye, hogy a család, vagy a barátok vágyait is vegye figyelembe. Az egy helyben napozgatás nem kenyere, de nem is bírja kipihenni magát, ha 10 napig tartó teljesítmény túrát szervez. Figyeljen arra, hogy legyen egyensúly, pihenés és lazítás is.

Bika:


A Bika hangsúlyos emberek ennek ellentétei. Nos, nekik jó ha van mellettük egy kis kalandvágyó emberke, hiszen ha két Bika nyaral, abból lehet egy 10 napos evés, szex, vagy napozás maraton, ami jócskán meg is árthat a végére. Nem kell magukkal vinni az egész házat. Legyen elég pénz náluk, hogy biztonságban érezzék magukat, és ne legyen fejetlen utazás, mert a túl sok spontaneitástól inkább befeszülnek, mint hogy ellazuljanak.

Ha lehet, ne all inclusive szállást foglaljanak, mert tényleg 10 kilót híznak 10 nap alatt. A Bika nem bírja a megfeszített teljesítmény túrás tempót, neki szüksége van lustálkodásra. Nincs is ezzel semmi baj, ha megunta, úgyis elindul egy kis sétára. A polifoam-os sátortáborozás sem az ő világa, maradjunk vele a viszonylagos kényelmes utazás és szállás mellett, különben szenvedni fog végig. Rá számíthatunk, mindent bepakol, ami kell.

Ikrek:

Egyik legjobban utazni szerető jegy, hiszen az Ikrek ura a Merkúr, az utazók, kereskedők védőszentje. Ő aztán tudja mi a bulizós utazás, de a fantázia sokszor elmossa a valóságot. Egy Ikrek ismerősöm mesélte egyszer, hogy kiment a reptérre a bőröndje nélkül…, sajnos erre képes lehet egy Ikrek jellegű ember, minden további nélkül.

Tervei, álmai ezer szám…a megvalósítást azonban inkább vegyük ki a kezéből. Rá nagyon kell vigyázni az úton. Az utazás annyira lenyűgözi, olyan csodásan érzi magát, hogy nem viszi a pénzét, az iratait, egy pihenőnél lemarad a buszról, a pakolást illetően…hát semmit sem visz ami igazán fontos és ésszerű. Valaki segítsen neki pakolni, és figyeljen a holmijára végig, mert amerre jár, arra potyogtatja el a dolgait, és észre sem veszi. Hiszen számára az utazás maga a varázslat. Viszont benne van minden kalandos új felfedezésben, olyan, mint egy kisgyerek, mellette igazán vidám egy utazás, nem lehet unatkozni.Rák:


Nos…ha a házát, mint a Rák a páncélját magával vihetné, az volna a legjobb. Neki nagyon fontos, hogy mindent amit otthon hagy, rendben és biztonságban hagyjon ott. Ha van gyerek, mama-papa, kisállatok, jobb ha magával viszi, mert végig azon fog keseregni, hogy nincsenek ott. Minden lehetőségre felkészül, annyi holmit pakol, hogy nem fér be egy buszba sem.


Ha lehet szállodába menjen, különben végig fogja főzni az egész nyaralást, és hulla fáradtan érkezik haza. Neki sem hiányzik a teljesítmény túra, a veszélyes kalandok, sőt. Első a biztonság, a romantika, ringatózás a habokban, de szigorúan a part közelében. Csak semmi rizikó. Egy nap alatt belakja magát a szálláson, és alig várja, hogy este oda visszatérjenek. Próbáljon lazítani, most hagyja, hogy róla gondoskodjanak, a szennyest is elég kimosni majd otthon. Ne vásárolja fel az összes létező emléktárgyat, elég néhány. A folyamatos aggódásra figyeljen, mert tönkreteheti vele a többiek nyaralását. Ha lehet, ne az ősök temetőinek felkutatása legyen a fő úti cél, azt inkább egy másik utazás keretein belül érdemes…

Oroszlán:

Nem muszáj a lehető legdrágább nyaralásra menni, sőt az sem muszáj, hogy luxusról szóljon az egész utazás. Néhány napért nem érdemes milliókat költeni. Egyeztessen a többiekkel, hasonlóan a Koshoz, nem biztos, hogy ami neki jó, az másnak is az…
A Bikához hasonlóan pedig, vigyázzon a túlzásokkal. Túl sok idő a napon, túl sok evés, az élvezetek túlhajtása nagy kockázati tényező számára. Ne tegye fel a közösségi hálókra a jobbnál jobb nyaralós képeket, majd legfeljebb hazatérésük után. Addig bírja ki, mert nyilvánvalóvá teszi, hogy az otthona jelenleg üres. A kényelmetlen utazásokat nem élvezi, csak azt, amitől ő több lesz, vagy jobb lesz másoknál. Nagyon szereti lenyűgözni a családtagokat akikkel utazik, de azért konzultáljon velük előbb.Szűz:


Nos, nála aztán semmi sem hiányzik egy utazáson. Talán vele pont ez a baj. Mindent megtervez, mindenre felkészül, minden időt előre beoszt, mindent megszervez…csakhogy ha valami program borul, ő is kiborul. :-). Nem tud, és nem is igazán akar lazítani és azt érzi, ha ő nincs semmi sincs, mert mindenre ő figyel, mindent ő tart kézben.

De éppen ettől nem fog tudni pihenni. A szűz képes alárendelni magát mindenkinek, ugyanúgy mint a Rák, de ne tegye! Nem ápolónőnek, se takarítónak, sem pedig szakácsnak megy egy nyaralásra. A szálláson sem kell megjavítani a csapot vagy a kilincseket. Lazítson, pihenjen. Nála sem működik az egész nap a napon heverészés, legyenek kultur-programok is, azt nagyon szereti. Számára a legjobb az aktív pihenés, muszáj mozgásban lennie. Úgyhogy két nap napozás a tengerparton és neki vége :-). Kerékpározás, séta, túra, múzeumok, városnézés. Ezeknek mind örülni fog. Mellette semmit ne vigyünk túlzásba, (a pénzköltést sem), mindenből csak annyit, amennyi éppen szükséges. (és ne engedjük dolgozni, hiába mondja, hogy a laptopot csak mutatóba hozta, ez persze nem igaz):-). Próbálja meg elfogadni, hogy minden úgy tökéletes, ahogy van.

Mérleg:


Nos, itt már az utazás előtt érdemes rá figyelni, mert mielőtt elindul, már a fél nyaralási pénzt elköltötte új ruhákra, cipőkre, fürdőruhára, fodrászra, kozmetikára, körmökre és társaira. Győzzük meg, hogy ott is lehet vásárolni, és nem a 3 új fürdőruhától lesz szép az élet. Neki mint Vénuszi jegynek nagyon fontos, hogy ahová tart az a hely szépséges legyen. Nyugalom és harmónia a legfontosabbak számára. Romantika, napfény, szépség és igazi nyári hangulat legyen.

Neki nagyon fontos, hogy párral utazzon, és hogy társa is jól érezze magát. Mindent meg is fog tenni ennek érdekében, csak önmagáról ne feledkezzen meg eközben. Neki is fontos a biztonság, a túl sok spontaneitástól ideges lesz.

Legyen elég költőpénz, lágy szellő, csillogó vízpart, csodás hegyek, szép városok, neki ennyi éppen elég. Olyan utazó, mint egy gyerek, minden szépség megörvendezteti, melyből egész évben tud táplálkozni.Skorpió:

E jegy nem kimondottan rajong az utazásokért, nem is tudja megmondani mi a baj, de valahogy semmi sem jó úgy ahogy van. Mivel feladata a magány megélése, olybá tűnhet, hogy antiszociális, ami nem igaz. Nem szeret egyedül lenni úgy mint a Vízöntő, de a tömeget sem bírja. Ha vele utazunk, menjünk eldugottabb helyre, sem a luxus, sem a csillogás és nyüzsgés nem fogja feldobni.


A Skorpió jellegű emberekkel utazás (és más is) terén az a baj, hogy amit más akar, azt ő nem. Amit meg ő szeretne, azt más nem akarja. Ahová ő szeretne menni, oda többnyire nem tart vele senki…Egy megoldás van, ha elfogadja a másik által kijelölt úti célt, de nem vagyok biztos benne, hogy nem szenvedi végig az egészet. Azok a Skorpiók, akik képesek lemondani (ezen a területen is) akaratukról, egész jól tudják magukat érezni, bárhol is legyenek. Nyilván a legjobb, ha azért szenvedélyeiknek közben hódolatnak. A pakolás, a tervezés terén nincs velük semmi gond. Éberek, és körültekintőek.

Nyilas:


A mottója „ereszd el a hajamat”
:-). Most aztán mindent bele. Nagykanállal, és azt is kétszer. Kalandra fel! Lelkes optimizmusban nincs hiány. Csak éppen ezt nem szabadságnak hívják…de ő aztán nem bír szabadságra menni. Látni, hallani, menni, tapasztalni. Ha párja Vízöntő, vagy Ikrek, komoly veszélyben vannak :-). Ha valami újdonság van kilátásban, nincs az a fáradtság, ami kifogna rajta. Jó, ha van mellette valaki, aki visszarántja a való világba. Mellette sem unalmas az élet, kivéve, ha beleesik ő is abba a hibába, hogy csak magára gondol. Ilyenkor bizony a többiek tényleg halálra unják magukat. Nem egy mindent megtervező, de ha baj van, a leginkább kivágja magát, és megoldja a helyzetet. Hiszen olyan nem volt sosem, hogy ne lett volna valahogy. 🙂Bak:

Nos, itt a nyaralás pénztárca függő
. Ha az ár-érték arány megfelelő, a nyaralás rendben van. Természetesen végig dolgozni szeretne...na ezt ne hagyjuk, ha lehet. Ő leginkább céllal utazik, és a városnézés, vagy a hempergés a napon nem az számára…Szaturnuszi jegy lévén értelmes úti célt kell kitűznünk, és maximális biztonságot kell teremteniük.

A Bak, és a Szűz nem bíz semmit a véletlenre. Ha kemény sporttal együtt jár a nyaralás, neki nem jelent gondot. A túlköltekezés, túl evés, túl sok szabadidő azonban annál inkább.

Bak és Kos jól együtt tudnak működni a kihívások terén. Kos a versenyzés miatt, Bak pedig a kőkeménységét bizonyítandó. Az élvezetekért meg kell dolgozni (nem úgy, mint az Oroszlán, hisz neki ez jár), tehát egy jó nagy túra után hajlandó lesz beülni egy drágább étterembe is, és enni egy jót végre, hisz megvolt előtte a munka. 🙂

Vízöntő:

Mottó: Legyen extrém, legyen különleges, egyedi, de azért ne legyen megerőltető és veszélyes. A kockázatok nem az ő asztala, szeret biztonságban visszatérni oda, ahonnan elindult. Sok Vízöntő egyébként nem is szeret utazni. Mert ha nem valami eget rengető és lenyűgöző, akkor nem is érdemes. Nála is kell egy segítő kéz, hogy minden rendben menjen a pakolásnál, az utazás során.

Más a szaturnuszi Vízöntő, és egész más az uránuszi. Az előbbi inkább Bak jellegű, és túl szigorú, az utóbbi pedig hirtelen, meggondolatlan, és bajba kerülhet. Az előbbi szeret ugyanoda utazni mindig, az utóbbi soha! Az előbbi mindent átgondoltan tervez, az utóbbi, csak ne unatkozzak könyörgöm. Ő az a jegy, aki simán elutazik bárhová egyedül is, de azért ez nem biztos, hogy jó ötlet. Számára nagyon kockázatos most az össze-vissza repkedés, az extrém sportok, hiszen Bika Uránusz van, ami nem kedvez ezeknek a kalandoknak most. Próbáljon meg leülni, legalább egy percre.

Halak:


– Hová menjünk nyaralni?
Halak: mindegy drágám, amit te szeretnél.
És valóban… egy Halak képes önfeláldozó módon akár egész életében horgászni a férjével, pedig igazából magától soha az életben eszébe sem jutna. Bármit megtesz, bármit elszenved, csak a többiek jól érezzék magukat. Csakhogy ezt nem tehetjük velük! Aki visszaél önfeláldozásukkal és kedvességükkel, az előbb utóbb nagyon meg fog lepődni.


Hosszú-hosszú ideig le lehet nyomni egy Halak torkán bármit, de egyszer fel fog állni. Ő nem azért van, hogy mindig csak ő hozza meg az áldozatokat, ami természetesen csodás dolog. Azért vannak köztünk, hogy tanuljunk tőlük, és kezdjük el utána csinálni.

Egy Halnak meg kell tudnia húzni a határokat, ha ő tönkremegy mások önzése miatt, akkor az sokkal több, mint amit meg kell tennie. Ő nem fog ugrabugrálni, hogy mit szeretne, nekünk kell figyelni rá, és teljesíteni egy utazás (is) során a vágyait. Ha teszünk érte is, mindent el fog követni, hogy jól érezzük magunkat.Vigyázzunk egymásra, ne tévesszük össze a kaland túrát a szabadsággal, legyen igazi „csapat-szellem”, ha pedig párban megyünk igazi párkapcsolathoz méltó szervezés.

Tartózkodjunk az értelmetlen, kockázatos és szélsőséges dolgoktól, és ha lehet térjünk vissza épségben. A szabadság, az éves munka utáni jól megérdemelt pihenő, és nem kaland-túra. Aki sokat dolgozott és igazán fáradt, nem is képes az utóbbira.Csodás nyarat, és szép élményekkel, pihenéssel teli nyaralást kívánok Mindannyiótoknak!


Szeretet és áldás kísérjen utunkon

S M

Üzenet: csillagmessenger@gmail.com

Honlap: www.csillagmessenger.webnode.hu

Telefon: 06-20-420-8611

Szeretettel: Sóvári Melinda