A Mérleg aszcendens / Napjegy / Holdjegy tulajdonságai

Külsőleg a világ legszebb teremtményei: szép mosoly, gödröcskék. Harmonikusabbak, mint a Szűz. Fontos számukra a változatos öltözet, szeretik a divatot és hangsúlyt fektetnek a külvilág visszajelzéseire.

Kardinális jegy. Különleges, mert minden életterületet fordított energia mintázattal kell megélnie és ez nagyon nehéz.

Jon Bon Jovi Mérleg aszcendenssel

Tárgyilagosak, okosak, racionálisak, de lélektelenül működnek. Objektívek, le tudják zárni az érzelmeiket. Minden segítő munkára jók (orvos, mentő ,ápoló).

Fontos, hogy mi van az aszcendens körül, milyen bolygók, amivel a képlet átszíneződik.

Minden Mérleg aszcendensnek van egy titkos fegyvere, amit akkor szed elő, ha a békéjét, harmóniáját megzavarják. Akkor viszont hirtelen, minden előzmény nélkül cselekszik (nem jelöli ki a határt, abban a tudatban, hogy a másiknak azt magától tudnia kell).

Szűcs Judit énekesnő Mérleg aszcendenssel

Alkatra harmonikusak, csípőre híznak (körte alak). Okosak, kedvesek, bájosak. Akkor boldogok, ha társuk boldog, mert odafigyelnek a másikra, jó diplomaták.

Alacsony szinten döntésképtelen, gerinctelen.

Megjelenésük ízléses, visszafogott, pasztell színek jellemzik, elegánsak. Idős néninél lehet kissé csicsás.

Az egyik legszebb ember típust képviseli, hiszen rendszerint csinos, vékony és arányos testalkatú, bár kimondottan aszexuális. (A férfiak kissé nőiesek lehetnek, mert sokszor nincsenek prominens izmaik, a nők pedig fiúsak.)

Viselkedésük rendszerint udvarias, hűvös és tartózkodó, ugyanakkor kedves és mosolygós is. Bár ez gyakran csupán látszat.

A Mérleg jele

Ez a felkelő jegy azt az energiamintát képviseli, amelyet az inkarnálódó lélek a külvilág kedvéért ölt magára.

Mivel a Mérleg az egyetlen tárgy az állatövön, aszcendensként egyfajta személytelenséget is hordoz. Annak ellenére, hogy a látvány szinte mindig kellemes és harmonikus.

Gyakran távolságtartó, mivel teljes mértékben hiányzik belőle az érzelem. Felszínesnek tűnhet, pedig igyekszik odaadó és figyelmes lenni.

Nagyon okosak és diplomatikusak, látszólag mindent megtesznek a környezetükért, de nincsenek valódi mély érzelmeik.

Ezért is félreérthető a viselkedésük. Az életben a praktikus, racionális megoldásokat keresik. Kiváló a probléma megoldó képességük.

Mérleg uralkodó bolygója, a Vénusz jele