Kostól a Szűzig a cinizmusról folytatása

Írta: Steiner Gergely asztrológus

MÉRLEG


Itt csakis a cinikus viselkedés mintái a mérce,
annak, aki nem ismeri azokat a körülményeket és paramétereket, amelyeket a harmonikus szociális együttélés szabályainak nevezhetnénk.

Alapjáratban neki ez erőssége, még sincs képben az ilyen dolgok kivitelezésére. Fáma szerint minden adott – pl. legszebb embertípus, szépérzékű, stb. – ilyen jellegű defekt esetére. Talán még önmaga is értetlenül áll azelőtt, hogy kevés érdeklődést mutat a mások, vagy a többi ember tragédiája, öröme és küzdelme iránt, amelyet a mindennapok tartogatnak számunkra.

Magam is tehetetlenül kérdezem, mitől lett közömbös, és kompromisszumképtelen?

Minden adott ennek az embernek, amitől mások hasra esnek, de a negatív viselkedések miért nem indítják meg benne az egyensúlyra, a kiegyezésre és a békeszerető képességekre való törekvést?

Testbeszéd – nem is nevezném annak -, honnan a szépségben ennyi csúnyaság, hol a jóság, és mitől ez a mérhetetlen rosszaság, a szimpátia helyett, miért ez az iszonyatos gyűlölet a másik/mások iránt?

A három színű közlekedési lámpával tudnám demonstrálni, ami neki nem piros-sárga és zöld, hanem csak egy színtelen közeg…annak lát bennünket a létezése során…a cinizmusa már csak ilyen!


Hírességek: Jean-Claude Van Damme, Gwyneth Paltrow (Mérleg Nap). Romy Schneider, Sylvester Stallone (Mérleg Hold). Winston Churchill, Yoko Ono, (Mérleg ascendens).

SKORPIÓÉrdekes lehet vele a találkozásunk. Itt van az a kellemes helyzet, amikor az egészséges is bírja a gyűrődést, örömmel veszi, amikor így is osztódik. Közös bennük, hogy a találkozás első pillanatában a személyes fékező berendezéseik önműködően reagálnak arra, ha valaki melegen és érzéssel reagálja le a találkozást, rögvest hidegre és érzéketlenre tekeri magában a hőfokszabályzót.

Ez eddig még normális, de a pszichopata esetében, fokozza a dolgokat oly módon, miszerint drámát rendez a találkozásból. pl. most még csak te hiányoztál nekem! Ez a velős érzelem megnyilvánulás a Nap járásával ellentétes irányba állítja az idő múlását is. Olyan érzést kelt, hogy jóformán semmi sem történhet abban a pillanatban, amiben az emóciók napfürdőzhetnének.

Itt, és bármelyik más jegye esetében, mert ki tudja kinek mi az ascendens, vagy Hold napja, és a nyomozás során horrorisztikus az egész, téved! Itt csak az van veszélyeztetve – ő maga is -, aki felfedezi, hogy a szenvedélyek birodalmában az erotikus, szexuális dolgokat nemre való tekintet nélkül kiszolgáltatottságnak veszi, nem örömszerzésnek/örömforrásnak.

Vagy negatív ingerenciát tapasztalunk napközben, amikor a közös anyagi kérdésekben kell dűlőre jutni vele. Haraggal palástolja az irigységét. Pl., hogy: ennek a senkinek miből telik erre? – igazi érzéki/érzelmi vallomás a hovatartozást illetően.

Az nem igaz, hogy ne venné észre bárki is az altató/kábító technikáját, hogy itt egy testi, lelki vagy érzelmi cinizmussal van dolgunk éppenséggel…


Hírességek: Bill Gates, Demi Moore (Skorpió Nap). Charlie Chaplin, Beyoncé (Skorpió Hold). Mata Hari, Bonaparte Napóleon (Skorpió ascendens).

NYILASKettős és tüzes jegy. Az értelmet kereső és a meggondolatlan típus között olyan az életút, következetes az egyik, következetlen a másik. A pszichopata Nyilas tudja a célt, de nem ismeri hozzá az utat. Úgy kell elképzelni, hogy ismerjük a céltáblát, és tudjuk mi a nyíl szerepe, de hiányzik hozzá a tegez – no, ez a bajok forrása!

Egy filozofikus ember negatív embrionális reakciókkal, olyan valakiről van szó, akinél sehogy sem sikerül felfedezni optimista érzelmi megnyilatkozásait! Hiányzik belőle valami – nem kerékre gondolok –, amitől képtelen el, vagy felismerni, hogy vannak nálánál okosabbak, bölcsebbek, lojálisabbak.

Belehajszolja magát meggondolatlan szópárbajokba. Itt van a legegyszerűbb helyzet, amikor az egészséges és a problémás típus között elég nyilvánvaló a különbség. Mindegy, hogy ismerjük-e az életútját, vagy nem, mert ha rossz passzban van – egy dolog -, akkor bosszantó neki, ha mindenki hülyének nézi – mint az Oroszlán esetében is!

Akár még ölni is tudna, ha korlátozzák a szabadságában, vagy a függetlenségében akadályozzák, akár a pszichopatával egy fedél alatt. Mégis mi itt a különbség? Az egészséges Nyilas úgy adja tudtunkra az enervált állapotát, hogy nevetni tud a saját hibáin, nem csak másokén!

Ez hatalmas előnyt jelent a nagyzoló cinizmusával szemben! Bő humorérzéke az éltető erőforrása, nem igaz, hogy ezt ne lehessen felismerni menet közben!


Hírességek: Joseph Stalin, Edith Piaf (Nyilas Nap). Jennifer Aniston, Justin Timberlake (Nyilas Hold). Angéla Merkel, Jean Paul Sartre, (Nyilas ascendens).

BAKTegyünk egy egészséges kört! Zsírozottan és mesterkéletlen módon vezetik meg, dúlják szét mások önbizalmát, és egy mákszemnyi lelkiismeret furdalást sem éreznek, amikor bevégezték tetteiket.

Nem ritkán nyíltan – póker arccal – fesztelenül kalandoroknak, sőt kóklerként jellemzik önmagukat (ez csapda, elterelő manőverezés náluk), illik rájuk: kutyaharapás szőrével!

Valójában – szerencsés alkatok így is – felfedik azon burkolt meggyőződésüket, miszerint a világ azoké, akik (tégla) sorba rendeznek mindent, és mindenkit. Remek érzékkel fedezik fel a világban a (hegy) rendszer gyengeségeit, és ők nem visszaélnek ezzel, hanem valójában ismerik a járást.

Barna medve típus, aki vékony pallón, és meredek sziklákon szökken – tériszonyban szenvedők oda se néznek mit tesz-vesz, és ezt kihasználja. A valóságban lenyúlja mások nőjét/pasiját, elhiteti barátaival, sőt a rokonaival is, hogy az ő érdekükben önként és dalolva építi az ő házát, a karrierjét, azaz egyenest kifolyjanak a mézes bödönből a medve szájába, ez az, amire szüksége van a cinikus Baknak.

Teljesen legálisan el tudja hitetni, hisz senki se látja – ezért arcátlan – amit ő igen, és hogy vele nem történhet meg, amit kitervel a saját érdekében. Sőt, miután köré gyűlnek a követői, tippeket ad nekik, hogyan fosszák ki egymást is úgy, hogy ő ebből észrevétlenül kimarad: mosom kezeim! Leleplezhető? Nem igazán!

Mert amikor baj van, soha nem annak adja ki magát, aki. Mindig van arra alkalmas embere, akinél megnyom egy gombot és az hősiesen leugrik helyette a szikláról, és magával rántja a leleplezőjét is.

Aki túléli, sokan vannak, csak nem beszélnek, szégyellik azt is, hogy találkoztak a medvével.


Hírességek: Mel Gibson, Marilyn Manson (Bak Nap). Abraham Lincoln, Sarah Jessica Parker (Bak Hold). Mao Ce Tung, Marie Curie (Bak ascendens
).

VÍZÖNTŐKiemelt alanya ennek a sorozatnak.
Gyárilag amúgy is olyan típus, akinél hajszál választja el a zsenit az őrülttől. Bármerre is húz, itt rendületlenül létszükséglet testileg, lelkileg és érzelmileg az izgalom! A szürke hétköznapok neki maga a halál! Sommásan fogalmazva, vágyik rá, hogy ezres fordulatszámon, ellentmondások sűrűjében, ahol a lélegzetelállító dolgok hegyén-hátán vannak, minden kötelező formaságtól mentesen éljen.

Szóval, ha ez így van, akkor ki itt a cinikus, ahol ennek egyetlen sora is igaz, már kész a diagnózis! Zseni nem keresi a veszélyt, ez az első szabály! A cinikus állandóan frászt hoz magára és a környezetére! A zseni az izgalmat abban látja, hogy fenomenális terve, az elgondolása sikerült. A másik esetben, hogy a polgárpukkasztásban kiélhesse magát, és feszültséget gerjesszen a környezetében (úgy, mint önmagában is)!

A monotónia kikészíti, és képtelen abban feltöltődni. A cinikus Vízöntő ott van elemében, ahol mindig kiszámíthatatlan dolgok adódhatnak, megbízhatatlansága olyan a számára, hogy ő különleges, nem is lehet más, mert ezt kívánja a vérmérséklete. Fel sem tűnik neki, hogy antiszociális, amit tesz! Itt van olyan helyzet, hogy nem kell nagyítóval keresni őket, önmagukat adják viselkedésükkel, öltözködésükkel és szóhasználatukkal.

Menthetetlen? Téli jegyűek, és abban lehet bízni, harminc év után, amikor – nem viszi el valamilyen káros szenvedély – önmagához térhet, de ha nem, akkor nem!


Hírességek: Nicolas Sarkozy, Paris Hilton (Vízöntő Nap). Britney Spears, Russell Crowe (Vízöntő Hold). Heinrich Himmler, Woohopi Goldberg (Vízöntő ascendens).

HALAKBármilyen helyzetbe is kerülnek, annak felmérését úgy végzik el, hogy abból mit teremthetnek maguknak, és mibe kerül nekik. Az csak vágyálom, hogy ne érezzenek gondokat, bizonytalanságot, és ne kétségek közt éljék le az életüket. De mi van a cinikus Halaknál, ennek utána?

A sikertelenségei nála mások megalázásában, a szépreményű tervek keresztülhúzásában – ahogy a születési uralkodója a neptunuszi ködös úton – emberek hintába ültetésében nyilvánul meg. A viselkedése szabályozásában döntő szerepet játszik, milyen az érzelmi foganatja a régmúlt élményeinek. Halak cinifisták olyanok, mint a Gyűrűk urában a Gollam, aki maga-magában beszél, orra alatt mormolja semmire se jó mondandóját, de ami mellől nem tágít!

Kétségtelen tény, a gondok, bizonytalanságok és kétségek közt menet közben nem fejlődött ki azon nemesebb képességük, hogy pozitív intellektuális képet alkossanak negatív viselkedésük várható következményeiről, hatásairól. Tisztában vannak érzéketlenségükkel, a fennálló kényelmetlen helyzettel.

Valószínűleg elhatalmasodtak bennük a negatív sodródások okozta élményeik, hogy nem képesek meg, vagy kiválasztani mi a helyes, és mi a helytelen cselekedet. Így aztán önmagukat zárják ki a társadalmi élet olyan szabályai alól, ami a normális együttélést díjazza. A Halak cinifisták azt vallják – nem biztos, hogy tudatosan – azok a földi halandók, akik szabadon választották meg ebben az inkarnációban a saját szabályaikat,

a Sors olyan gátakat épített az életük folyásába, ami egyszer úgyis összeomlik, és nekik ekkor érkezik majd el a várva-várt Kánaán…


Hírességek: Galileo Galilei, Sharon Stone, (Halak Nap). Michelle Obama, Christopher Lambert (Halak Hold). Carlo Ponti, Mireille Mathieu (Halak ascendens).

Zárom azzal, hogy mindegyik – nem ismeretlen cinikus – közös, hogy akarva-akaratlanul rengeteget hazudoznak, de egyikük sem annyira ügyes, hogy ezt ne lehessen észrevenni.

Tetteik (Nap jegyük szerint), vagy érzéseik (Hold jegyük szerint) és érzelmileg (ascendens) is látványosan tele vannak következetlenségekkel, és egymásnak ellentmondó jelenségekkel. A hármas tagozódással mindenki a saját ascendensét, fizikai képességét (hozzáállását), vagy érzelemvilágát, mint egy szókirakó játékot összeillesztheti, akár tudattalanul is a személyes, vagy mások cinizmusait.Az írások Steiner Gergely szellemi tulajdonát képezik, amelynek részben vagy egészben való közlése a szerző engedélye nélkül tilos.

ELÉRHETŐSÉGEM KOMOLY ÉRDEKLŐDÉS ESETÉN:

steinergergely@gmail.com;

honlap: http://www.steinergergely.hu/?p=185

EGYÉB MEGJELENÉS:

https://asztrologiapaholy.hu/asztrologusok-paholya

Nálam a prognózisok saját szerkesztésben, és nem előre egy gépi programozásban készülnek!