Mit jelent a direkció?Az asztrológiában gyakran halljuk ezt a kifejezést, van rá direkció, nincs most direkció… de mit is jelent ez?Amikor fontos Sorsesemény történik velünk,

azt mindenképpen valahol látni lehet a születési horoszkóp alapján, van rá direkció. Ezért van az, hogy „visszafelé” tudunk számolni, és az életünk fontos eseményeiből meg tudjuk határozni a születés pillanatát.

Bonyolultak a direkció számítások, szerencsére a mai kor asztrológusainak nagy segítség a fejlett számítógépes technológia, megnyomunk egy gombot, és már látjuk is milyen direkcióink vannak.

Ennek magyarázatába most nem is mélyednék bele (primer, secunder, tercier direkciók), próbálom inkább köznapi/érthető módon átadni, hogy mindenki megértse.

Amikor pl. gyermekem születik, az egy fontos Sorsesemény, ami természetesen nem csak az én életemre van hatással, hiszen ezzel az eseménnyel apa születik, nagymama, nagypapa születik, nagynéni, nagybácsi, testvér, unokatestvér születik stb.
Tehát nem születhet gyermekem
, ha a nagymama Sorsában az van, hogy nem lehet unokája. Vagy nem lehet második gyermekem, ha az elsőnek le kell mondania a testvérről. (Vagy esetleg megszületik, de meg is hal.) Vagy, ha a férjemnek nincs direkciója második gyermekre stb.

A direkció mások Sorsával egybeforrott Sorsesemény,
egymáshoz szorosan kapcsolódva. Nem csak az én egyedi eseményem, hanem hatással van másokra is. Ez nagyon lényeges elem.

Még egy egyetemi felvételi is ilyen, hiszen mindenki Sorsának részese leszek, akit a csoportomba felvettek mondjuk velem együtt. Tanárok, diákok Sorsa onnantól összeforr.A direkció analógia jelölés, ami azt mutatja, hogy itt és most MILYEN JELLEGŰ SORSESEMÉNY megtörténte LEHETSÉGES az életemben. Nem pontosan meghatározható, hanem a hasonlóságok szintjén.


Pl. ha egy direkcióm van erre az évre a 9-es házra vonatkozóan, és egyetemre felvételiztem, de közben külföldre tervezem a nyaralásomat, akkor amelyiket jobban szeretném az fog teljesülni.

DE CSAK EGY! Tehát vagy-vagy. Ha két direkcióm van, hurrá. Mindkettő létrejöhet. Ha nem, akkor sajnos az egyikről le kell mondjunk.

Miért? Mert mindkettő hasonló analógia, az egyetemi tanulmányok és a külföldi út ugyanúgy a 9-es ház analógiája.

Tehát amikor megkérdezi valaki, hogy felveszik-e az egyetemre, és mondjuk egy direkciója (egy esemény lehetősége) van ebben az évben, nem tudhatjuk a választ.


Hiszen nem mondja, hogy kimegy külföldre nyaralni, nem is gondolja, hogy ezzel elvitte a direkciót, kitölti az egyetlen lehetőségét. Nem tudja, hogy a kettő üti egymást.

Ezért kell az elemzés, hogy részletesen kikérdezzük az ügyfelet.

Az élet milyen igazságtalan! – szoktuk mondani ugye? Nem vettek fel, pedig ezer pontom volt! …


Az élet tökéletesen igazságos, csak nem vagyunk tisztában saját Sorsunkkal.


Szintén saját tapasztalat, amit most írok, az édesanyám hónapok óta fájdalmakkal küzd, és egy helyben toporogtunk a kivizsgálásokkal. Mígnem tegnap reggel hirtelen súlyos állapotba került, és holnap már megműtik. Minden családtag azt kérdezte, de miért ilyen sokára? Miért nem találták meg eddig mi a baj? Miért csak most vittük kórházba?


Először is, nem is akart menni (tudat alatt megkapjuk az instrukciókat egyébként, hogy mi jó nekünk), másodszor is eddig nem volt műtéti direkciója. Nem volt Sorslehetőség a műtétre. Most már van, ezért minden hihetetlen gyors sebességgel történt és nagyon támogató volt az élet. Minden simán ment, úgymond. Nem mintha ez vidám lenne, mert egyáltalán nem az, de nem kellett semmilyen erőfeszítést tenni, azonnal fogadott az orvos, azonnal jött a mentő, azonnal elvégeztek számos vizsgálatot, és holnap lemondta egy beteg a műtétjét, pedig 2 hét lett volna a várakozási idő.

Ne feledjük MINDENNEK MEGVAN A MAGA IDEJE.

A Sors amit támogat, azt el kell fogadjuk. Ami pedig nem megy, azt hiába erőltetjük. Ha nincs direkciónk gyermek születésre, költözésre, műtétre, vállalkozásra, munkahelyre stb., eleve meddő a próbálkozásunk.Ha meg akarjuk kímélni magunkat a hiábavaló szélmalom harctól, keressünk fel egy jó asztrológust, aki segít nekünk abban, hogy minek van itt az ideje és minek nincs.


Fogadjuk el a kívülről jövő lehetőségeket, és azt is, ha nem jönnek. Egyébként úgysem tehetünk mást, úgymond kár a gőzért.

Remélem picit érthetőbb így, mit is jelent a direkció az asztrológiában.

Sok türelmet és elfogadást kívánok Mindannyiunknak ehhez.

Szeretet és áldás kísérjen utunkon

S M

Üzenet: csillagmessenger@gmail.com

Honlap: www.csillagmessenger.webnode.hu

Telefon: 06-20-420-8611

Szeretettel: Sóvári Melinda