Mi történhet, ha marsikussá válik egy nő?

Írta: Sóvári Melinda asztrológus

A Mars az akarat, az önérvényesítés, a férfi alap analógiája. Az indító erő, a vágy a teremtésre. Ez az ami lehoz bennünket a földre, azaz előidézi magát a születésünket.


Az Ascendens az egónak az az időminőségi pillanata, amivel öntudatára ébred az ember. Mivel az Asc az egyes életház az asztrológiában, mundán értelemben a Kos (Mars) analógiáit képviseli. (A Skorpió mint a Marshoz kapcsolódó másik jegy, a 8.életházhoz tartozik.) Sorsunkban tehát olyan akaratlagos döntéseket fogunk hozni, amilyen jegyben áll az Asc-ünk.Ezt a marsikus egót visszük egész életünkben, hogy újra és újra ugyanazokban a döntésekben megéljük azokat az élethelyzeteket, amik előidézik azt, hogy a feladatunkat meg tudjuk valósítani. Vagyis mindig ugyanúgy fogunk dönteni.

Azt az egyensúlyt kell megtalálni, hogy mi az, amiben tényleg döntenünk kell, és mik azok a döntések, amiket átadhatunk másoknak (hiszen mindenről biztosan nem dönthetünk).

Nem hozhatunk minden életterületen önmagunk döntést! Persze, meghozhatjuk a döntést, de a 24. sikertelen próbálkozás után érdemes lenne észrevenni, hogy teljesen fölösleges.A nők mára már az élet minden területén önérvényesíteni akarnak, ezáltal marsikus jellegű problémákat gyártanak önmaguknak, akár betegség formájában. Arról nem is beszélve, hogy azért edzenek, hogy izomosak legyenek, ami teljesen ellenkezik a Venusszal, hiszen marsi energia (az izom a Mars alá tartozik).A régi időkben a nők tízszer több fizikai munkát végeztek a földeken, tanyákon, mezőgazdaságban, mint napjainkban. A föld, a tanya, az állattartás, a növénytermesztés vénuszi analógia. Megvolt az egyensúly Mars és Vénusz között, valamint célja és értelme volt (Szaturnusz). Később pedig a kemény fizikai munka meghozta a „gyümölcsét” is (Jupiter).Mivel manapság a földművelés háttérbe került, és a marsikus energiákat valahol le kell vezetni, marad az edzőterem, vagy túrázás, illetve más ferfias sportok. Nőként, ha túlzottan használjuk a marsi analógiákat (izomépítés), a Mars-Vénusz egyensúly felborul, tele leszünk Mars-Vénusz betegségekkel, élethelyzetekkel.

Pl. gyulladásos betegségek, égések, vágások, szúrások, marások, harapások, balesetek, ütések, ütközések, agresszív történések, támadások (durvák lesznek az emberek velünk).Harciassággal, akaratossággal fogunk találkozni a mindennapjainkban, irányítási problémáink lesznek. Felborulnak az alá-fölérendeltségi viszonyok. A konditeremben a nehéz súlyokkal együtt húzni fogjuk magunkkal az életben a nehézségeket is! Izomhúzódások, izomszakadások, izom problémák fordulhatnak elő, és folyamatosan versenyekkel, küzdelmekkel fogunk találkozni.

A Mars ura a Kos illetve a Skorpió jegyének. Ezért előjöhetnek Kos és Skorpió betegségek, valamint a Vénusz (Bika és Mérleg) betegségei is.

Pl. fej betegségei, fogproblémák, körömproblémák, epebajok, vérképzési problémák, a nemi szervek körüli problémák, hólyag, vastagbél, végbél tájéki problémák. Túlzott vágyak jelentkezhetnek, az önérvényesítés és a szenvedély is felerősödhet ilyenkor. Vénusz betegségeiről már korábbi videókban szó volt.


A mozgásterápia jó és hasznos, de céllal és értelemmel töltsük meg. Mint például a tánc, mert az vénuszi, egyfajta harmóniába tud kerülni a Mars és a Vénusz általa. Vagy a jóga, melynek célja a test harmonizálása, a nőiesség, az egyensúly helyreállítása, megtartása.

Mindent akarunk, és azt diktálja a társadalom, hogy bármit elérhetünk.
De minél egoistábban önérvényesítünk, annál biztosabban ki fogja szakítani a Sors a kezünkből azt amit annyira akarunk.

Bizony amennyire a nők marsikussá váltak, a férfiak annyira vénuszivá, mert az egyensúlynak meg kell lenni. A polaritás törvénye működik.A Marsikus nőből Napszerű asszony válik, aki alkalmatlan a család, az otthon, a gyermekvállalás, a szülés, a gyerek körüli teendők ellátására. Nem tud Holddá, befogadóvá válni, és nem lesz boldog, mivel a férfiak nem szeretik az önérvényesítő, akaratos, dühös, irányító, kezdeményező (marsikus) nőket.Ezek az energiák egyfajta versenyszellemet keltenek a férfiakkal, és nem egy párkapcsolat fog kialakulni, hanem egy versenyszféra.A legtöbb hölgy, aki egyedül van, öntudatlanul működteti ezeket az energiákat. Érdemes odafigyelni, külső szemmel ránézni, hogyan is működtetjük önmagunkat, hiszen sokkal boldogabbak lehetünk, ha a természet adta adottságainkat használjuk.Áldás kísérjen utunkon!

S.M.

Sóvári Melinda asztrológus

Honlap: www.csillagmessenger.webnode.hu

Telefon: 06-20-420-8611

Üzenet: csillagmessenger@gmail.com