A Nyilas aszcendens / Napjegy / Holdjegy tulajdonságai

Épp a Skorpió ellentéte. A tüzes jegyek közül a legvastagabb (talpon álló háromszög), ha nincs önuralma az evésben.


Külsőleg a nőnél széles csípő a jellemző, a férfi lehet nagy darab, főleg, ha szeret enni.

A nők fiatal korban lehetnek filigrának, ekkor szellemiségében élik meg a Nyilast (megbocsátó, elnéző, nagyvonalú).

Csípőre és combra, illetve főként izomra híznak. Ovális arc, magas homlokjellemzi. Lehetnek atletikusak is. Szeretik a kéket, bőrük lehet pirospozsgás.

A Nyilas csillagkép jele


Lelkesedő, optimista, lobogó
, de idegesítő is lehet, mert nem a jelenben él. Egy lépéssel előrébb van, előre be nem tervezett dolgokat is spontán csinál.


Nagylelkű, nagyvonalú, szerencsés emberek (Jupiter). Nem érdekli a részlet, hanem a nagy egész. Fejlett az igazságérzete. Szabad szellem és nagy elfogadás jellemzi.

Jodie Foster Nyilas aszcendenssel


Ez a felkelő jegy mindkét nem esetében maradéktalanul kihasználja a rendelkezésre álló dolgokat, s ha valamivel nem rendelkezik, azt előbb utóbb megteremti.


Szeretné elkerülni az élet fizikai nehézségeit. Szinte attól fél, hogy ha megáll egy percre, rászakad a Föld, beszippantja a röghöz kötöttség állapota és mindörökre maga alá temeti.


Harsány, mozgékony, nagy formátumú
és képtelen bármiféle mértéket tartani.
A környezete rendszerint kivételesen szerencsésnek és sikeresnek tartja.

Zalatnay Sarolta Nyilas aszcendenssel


Természeténél fogva imád lustálkodni, annak ellenére, hogy megtalálhatók a tűzjegyűek aktív energikussága.

Állandó stimulációra, izgalmakra, folyamatosan változó környezetre van szüksége, ahol megmutathatja merészségét és sokrétű képességeit. Ellenkező esetben lelassul és felülkerekedik benne luxusimádata, kényelemszeretete.


Éppen ezért lényeges, hogy olyan ételeket fogyasszon, amelyek nem hízlalnak és nem nehezítik el. Különleges az ízviláguk, ugyanakkor intenzíven táplálkoznak is, hiszen a Nyilas gyorsan égeti el energiáit.