A kommunikáció, a gondolkodás, az utazás képviselője a Merkúr már egy ideje a Nyilas jegyében jár, és a Nap is megérkezett égi útján a Merkúr után a Hit jegyébe, így érdemes lesz ebben az időszakban odafigyelni gondolatainkra és mondandóinkra. A nem tudatosan használt Nyilas-energia akár inkvizítori is lehet, kritika, gúny megjelenhet. Igazságérzetünk előtérbe kerülhet, de nem minden esetben építő jelleggel.A Nyilas ura a Jupiter

….a Nyilas optimizmusa, tüzes dinamikája, lelkesedése, elfogadása, igazságkeresése mind- mind jupiteri energia, adja a többletet, és a lendületet, amely előre visz, hisz a Nyilas előre néz, az égfelé lövi ki a nyílvesszőt, és a jövő felé fordulva nehezebben éli meg a jelent….a jövőben, a mi lesz HA állapotában nehéz a jelenre koncentrálni, emiatt okozhat oly sok esemény csalódást a Nyilas érintettségűeknek, hisz oly jól eltervezte, de nem úgy alakult….és akkor alábbhagy a lendület, és alábbhagy a hit.
A túlzó, buzgó, nagyzoló helyzetek és viselkedésminták szintén ide sorolhatóak.

Ez az időszak megmutatja,

hogy a hamis biztonság, és a pénz illetve az ahhoz való görcsös ragaszkodás nem ad megfelelő stabilitást, alkalmazkodóképességünk is mérlegre kerül.

Kapcsolati rendszerünkben, mindennapi hozzáállásunkban is érdemes gyökeresen megváltoztatni gondolkodásunkat, kommunikációnkat.Hitünk, és önmagunkba vetett hitünk

a mindennapok fókuszában jelen lehetnek. Az önámítás is a Nyilas energiájához sorolható, hiszen hajlamosak vagyunk becsapni önmagunkat egy- egy helyzetben amiben már csak mi hiszünk.

Az elfogadás/önelfogadás kérdésköre is idesorolható. Nézd meg mennyit kritizálod magadat….pl.eltudod -e fogani a korodat, hogy változol? Eltudod -e fogadni a gondolataidat, hibáidat, pozitivumaidat, külsődet? Vagy olyan helyzetekbe kerülsz ahol szintén a kritikát éled meg? Önmagad inkvizítora vagy -e? Adsz magadnak èn-időt? Vagy a munkádba menekülsz, hogy ne kelljen élned, mert az anyagi biztonság szintjèn szeretnéd bebiztosítani magad és ott érzed hasznos vagy? (hát a szellemi és érzelmi szint?)


Az önhittség nem egyenlő a magunkba vetett hittel.


A mai kor embere rohan, szinte „alig van ideje” …..nem képes lassítani, türelmetlen, agresszív, mert „elhiszi” hogy másképpen nem marad „életben”, csak ha törtet….a KELL szükségszerűsége irányítja…pénzt KELL keresnem…otthont KELL teremtenem…gyereket KELL nevelnem…helyt KELL állnom…meg KELL felelnem az elvárásoknak….

és még sorolhatnám…de az érzelmeit megélni szinte képtelen….hasznosságelven vagyunk szociálizálva, ahol tenni kell a szeretetért…pedig ez nem így van…a szeretetért nem kell tenni, azt érezni és átélni kell….illetve elhinni, hogy nekünk is jár.

Az anyagi világba kapaszkodik, mert kizárólag ott tudja lemérni, hogy mit LÁT a világból, ott tudja elhitetni önmagával, hogy így lesz biztonságban….


Az időszak megvilágíthatja hol csapjuk be magunkat érzelmileg, mi az ahol tévhitekbe ringatjuk magunkat.


Támogathat minket, hogy merjünk nagyot álmodni, és lelkesek lehetünk céljaink kijelölésében, de érdemes odafigyelni, hogy ne egyszerre akarjunk sokat, mert a kitartásunk bánhatja.

A tudatosan megélt szituációk fejlődésünket segítik elő, a mostani asztrológiai minőség pedig támogatja ezt. Az önszeretet fontosságára is rávilágítást kaphatunk. Amíg önmagad nem szereted eléggé, amíg önbüntető programjaid dolgoznak a tudattalanban, addig mást sem tudsz befogadni teljességgel, addig a sérüléseid, sebeid mentén érkezik a partner, és ad tükröt a hiányokra, mi pedig a hiányokat vesszük észre ebben az esetben sokszor.
Merjünk tervezni ezeken a napokon, de legyünk türelmesek, ne nagyoljuk el a terveinket.

Szalay Mónika asztrológus írása