A RÁK aszcendens / Napjegy / Holdjegy tulajdonságai


Ez az alkat tud a legtöbbet hízni, akár egy nap alatt is, nagyon érzékeny a Holdra. Kedélyállapota is nagyon változó, hangulatember.


A vízre jellemző, hogy mindig felveszi a tartóedény alakját, amelybe beleömlik, éppen ezért a vizes jegyű aszcendensek külső megjelenése nehezen meghatározható.


Külsőleg:
• a Rák általában a felső testén gömbölyödik, a mellkasára vagy a hasára hízik, hiszen érzékenysége miatt hajlamos arra, hogy „mellre szívja” a bajokat.
• Holdfázistól és érzelmi állapottól függően meglepően sok vizet képes tartalékolni a testében.
• vizes tekintetű szemek, kerek (Hold) arc.

Újhold a vízöntőben


Erősen hangulatember, különösen intenzíven hat rá a Hold változása, amit érdemes nyomon követnie. Az érzések széles skáláján mozog, így lehet mély érzésű és empatikus, de érzelgős, túlérzékeny, sőt rossz esetben hisztérikus is.


Két dolog miatt választja a lélek ezt az aszcendenst:
1. Olyan feladatot akar felvállani, ami a gondoskodó elvvel kapcsolatos. Meg akarja tanulni a gondoskodást, anyáskodást. Negatívuma a „mártír” és a „szegény én”.
2. Ha rég nem volt itt, akkor a lélek most tudatosan felvállalja, hogy újra születik, egy feladatot akar véghez vinni.

Rák csillagjegy


A Káldeus asztrológiában a Rákkal kezdődött az állatövi jegy, mert a Rák csillagképnél van egy csillagbölcső, ahol a bolygók születnek.

Ez egy belépőkapu, ahol beléphet a lélek az inkarnációba. Ha ezen a csillagkapun jön be az illető és olyan dimenziókból, ahol sérült lelkeket nevelnek, lehet, hogy nem feltétlenül a saját gyerekét fogja felnevelni.

Rendkívül érzékeny minden fajta külső hatásra, szinte visszatükrözi a környezete érzelmi –pszichikai állapotát.

Julia Roberts – Rák aszcendens


Mindent megtesz szeretteiért, de megköveteli, hogy vele is törődjenek, s ha nem kapja meg a megfelelő gondoskodást, boldogtalan lesz és bánatában elkezdhet enni, túlsúlyos lesz vagy táplálkozási betegségei lehetnek.

Cameron Diaz -Rák aszcendens