Szűz aszcendens / Napjegy / Holdjegy tulajdonságai

Befelé forduló, szolgálatot hangsúlyozó energia mintázat a Szűzé. A Föld jegyek közül a legfiligránabb, mert iparkodik mértékletesnek lenni. Ha egészségesen táplálkozik, sokkal fiatalabbnak látszik az életkoránál.

Nőknél estében egészen a menopauzáig, amikor leáll a hormonok termelése, (Földanyával elveszíti a kapcsolatot) FIATALOS marad. Akkor hirtelen 5-10 évet öregszik.

45 éves kortól kezdjen tudatosan táplálkozni, sportolni, mert akkor meg tudja tartani a fiatalságát, egyébként hirtelen megöregszik.

Szűz csillagjegy

Férfiak az életük végig fiatalosak maradnak.

Mindkettő tisztaság mániás (fóbiáig), környezet tudatos.

Külsőleg:

Kicsit szürkébb, mint a Mérleg. Seszínű haj, egyszerű megjelenés, friss szappanillatú, nem használ parfümöt. Vasalt ing és rövid haj jellemzi a férfiakat, a nőket pedig Kleopátra frizura. Tiszta, egyszerűséget sugároz ki. Arányos testalkata van. Öltözködésében figyel az apró részletekre.

Tisztaságmániás, de főként mások rendetlensége és rossz szokásai zavarják, vagyis minden, amit nem képes a maga alkotta szabályok kereti közé terelni.

A Merkúr jele: fizikai sík ( kereszt) + szellemi sík ( kör) + a lélek síkja ( félkör) A Szűz jegy uralkodó bolygója

Bele is betegedhet, ha undorodik a környezetétől. Önmegtartóztatóbb az első földjegynél, elsősorban azért, mert válogatósága miatt nem mer olyan mértéktelenül tobzódni az élvezetekben, mint a Bika.

Kevin Costnernek Szűz aszcendense van

A jegy szülötte a munkájában is precíz és pontos. A főnökei imádják, mert mindig lehet rá számítani.

Párkapcsolataival szemben azonban többnyire túlzott elvárásokat támaszt, mert a tökéletest keresi, ami sajnos nem létezik a fizikai valóság síkján.

Paul McCartney is Szűz aszcendensű