Mi lesz belőlük, valósággal igazi kis boszorkányok és égetnivaló ördögfiókák, így nem maradhatnak örökre!

Nem egy szülő ilyen szavakat használt, amikor tőlem, vagy inkább az asztrológustól kérdeztek: mit mutatnak a csillagok? Muszáj így kezdenem, jobban átmegy, amit evvel mondani akarok, a pályaválasztást illetően. Nézzünk utána tüzetesebben, hogy mit mutat a születési horoszkópunk!


Nem lehet biztosan állítani, hogy – mi szülők – kinőttünk a gyerekkorból, mert ha a pályaválasztásunkat vesszük a górcső alá, gyerekesen viselkedünk. Hogy jó példával szolgálunk, igazándiból önámítás, áltatás. Nem tanultunk, se nem tanulunk „vén fejjel”a saját tapasztalatainkból. Rengetegszer hozom fel, hogy 60-80%-ban kimerül a tudásunk a bulvár asztrológiai „tudásunkban” bűvkörében.


Ha mi magunk, vagy a gyermekein érdekében, ha kezünkbe vesszük a saját asztrológiai kiértékelésünk és eljuthatunk addig, hogy komolyan vegyük a javasolt, a lehetséges, vagy a sikeres hivatás választás témakörét. Ha tisztázzuk magunkban ennek az előnyeit és a lehetőségeit, fokozatosan kellő önbizalommal, lelkesedéssel nézhetünk szembe a jövőben a szakmai kihívásokkal.


Hogy ne legyen bonyolult a dolog – képtársítva a kérdés – ez olyan, mint egy hét napjait alapul véve, játszva le lehet követni az eseményeket. Ahogyan a hétfőt a vasárnapig a napokat, hogy a kis boszik és az ördögfiókák, ha nem is teljesen fájdalommentesen kihívásként éljék meg, nekünk is értelmet adhat ez a feladat.

A hét év elvén, hétről-hétre a hétfőn a Hold, a vasárnap a Nap mondja ki a végszót!
Hogyan is van ez? A hétfőn, a Hold ciklusban a gyermekeink első éve, amikor a családban tudomására jut mindenkinek, hogy bővült a család – ez elviekben mindenképpen – egy „szeretetbonbon-érzetű” az egész jelenség. Kezdődik az év, ha úgy tetszik az élet, nekünk és nekik is. Mindenki itt még látszólag a születési jegye nélkül, de idővel kimutatja a jeleit, ahogy gondozásba vettek a szeretteink!


Nem kívánom elején ellőni a poént – végtére is tapasztalataimból merítek – nem lenne izgalmas olvasmány. A vasárnap, amikor egy hét végén – vagy a hetedik évünkben – valójában „meglátszik” a munkánk gyümölcse, pihenünk és élvezzük a „Napfényt”, ahogy a gyermekeink és tanújeleit adja, hogy kész a feladatra. Ez esetben ki-ki a Nap jegye mellett a Hold és az ascendens jegyét is végigkövetheti!

JEGYRŐL-JEGYRE


KOS: nehogy azzal álljunk elő, hogy születése pillanatától nem vette észre, akár haloványan is egy erős, bátor, energikus és lelkes emberkét „pottyantott a kéménybe a gólya”! A kor előrehaladtával csak feltűnik, hogy az izgalom és a cselekedhetnék hozza lázba, és igényli a kihívást. Természetesen nem szabad, hogy gondot jelentsen, ha vakmerően, kissé túlzó vagy önző módon viselkedik, és ha nem az történik, amit ő akar.

Szó sincs arról, hogy emiatt pálcát törjünk felette! Jeles képviselője lehet olyan feladatokban, ahol önerőből kell kitörni, élre lehessen állni és vezényelni tudjon, ahol a külső látványos készenléti állapotokat díjazzák. Az élete második évében – marsikus szakasz – egyértelművé teszi a tehetségét. Amikor eljön a hivatása kérdése, akkor nem szembe vele ülni, hanem mellé ülve sorolják fel, jellemvonása ismeretében kiválóan alkalmas lehet a következőkre:


KOS LEHETSÉGES HIVATÁSA: a sportoló, autóversenyző, bokszoló, vívótanár, rendőr, katona, biztonsági őr, állatidomár, vadász, orvos (sebész, fogász), általában műszaki foglalkozások, vésnök, szobrász, kézműves, hegesztő, tűzoltó, mészáros, serfőző, magánvállalkozó, stb.

BIKA: csak ismételni tudom magam, elegendőnek kell lennie néhány évnek, hogy észrevegyék a kulcsszava: az enyém! Igen árulkodó lehet az, hogy a beszélgetések közben akarva, de akaratlanul is simogat, átölel, átkarol, vagy rajta hagyja a kezét rajtunk (másokon is) és hosszasan fog minket, de mást (embert) is.Teljes bizonyossággal ki lehet jelenteni, hogy ez olykor ilyen esetben – szüleiknek, de másoknak is – lassúnak is tűnhet, pedig csak alapos, és amit egyszer megtanult, sosem felejti el. Csak eltűnik menet közben, az ízekre és az illatokra igen kényes, ennek rengeteg előnye lehet, ha követik következetesen aranyat érő néhány foglalkozásnál. Nála a negyedik évben – vénuszi érában – kell megragadni az alkalmat, amikor kéz a kézben beszélhetnek arról, hogy miként és mivel érezheti magát biztonságban. Lehet szemben ülni, de a testi kontaktus nem maradhat el!


BIKA LEHETSÉGES HIVATÁSA: banki alkalmazott, ingatlankereskedő, építési vállalkozó, pénzügyi alkusz, tőzsdealkusz, gasztronómus, élelmiszerkereskedő, vagy pék, szakács, paraszt, kertész, gazdálkodó, ékszerész, aranyműves, régiségkereskedő, műgyűjtő, múzeumi alkalmazott, könyvtáros, régész, dekoratőr, iparművész, kozmetikus.IKREK: élete harmadik életszakaszában – merkúri érában – egyértelművé teszi, hogy be nem áll a szája, hatalmas gesztikulációkat végez, hogy ezzel kellően nyomatékosítsa, az első és (még) az utolsó szó is az övé. Mindent tudni akaromka – fárasztó lehet válaszolni a számára – de neki idővel „munkaeszköze” lesz ez a képessége.

Szembetűnhet, hogy amikor beszélnek vele, s nem figyelnek önökre, bükköd. Mindig van a kezében valami, így pl. a mobiltelefon neki, egy plusz testrésze (lehet más is, de nem viccelek ezzel).

Fontos tudni, hogy evés közben feláll, jár-kel, valami ürüggyel tesz az asztal körül egy kört. Minden olyan foglalkozás, amely nincs munkahelyhez kötve, olyan foglalkozások, amelynél független mobilitást, éles intellektust és jó beszédkészséget követelnek meg:


IKREK LEHETSÉGES HIVATÁSA: újságíró, szerkesztő, riporter, tudósító, fordító, kiadó, könyvkereskedő, kritikus, nyelvtanár, utazási iroda alkalmazottja. Eladó, képviselő, üzletkötő, propagandista, postai alkalmazott, levélkihordó, telefonközpontos, konferanszié, show man, kabarészínész, író, költő, szállítmányozó/taxis, ételfutár, titkár, fotós.

RÁK: mint a kerekasztal lovagjai esetében, egy intim beszélgetés során lehet a számára beadagolni, hogy itt most komoly dolgokról kell beszélni. Érdekes, hogy már az első évében –Hold ciklus – veszi az adást. Szülőknek nincs egyéb teendője, már a szoptatás alatt, vagy utána se hordjanak a füle hallatára össze-vissza királyfi és királylány meséket, mert ő nem anyámasszony katonája!

Olyannal „etessék” amely foglakozás (munka) végezte után rendszeres hazatérést lehetővé tevő feladatokat neki találták ki. Tetszeni fog, hogy az iskolatáskájában benne lesz a családi fényképük. Nagy színész, beteget jelent, hogy ne kelljen iskolába menni, „az otthon édes otthon”, lehet az is! Ha eljön a hivatása kérdése, akkor a család nagyjaival és a bölcseivel, szép szóval együttesen meghányhatják, megvethetik a már a jellemvonása kellő ismeretében kiválóan alkalmas lehet a következőkre:


RÁK LEHETSÉGES HIVATÁSA: nála a családi atmoszférájú foglalkozások, mint például, a művészi foglalkozások, vagy szociálisan segítő foglalkozások. Nővér, ápoló, óvónő, szülésznő, gyermekfelügyelő, pedagógus, háztartási alkalmazott (ún.: nőies foglalkozások). Helyt képes állni az élelmiszerrel és folyadékkal kapcsolatos foglalkozásokban, élelmiszerkereskedésben, vagy hoteldolgozóként, vendéglátósként, benzinkutasként. Nem áll távol tőle a tengerész, a halász, a kertész, az erdész, vagy a mezőgazdász szakma sem.OROSZLÁN:
ez az egyik legérdekesebb fejlődési szakasz! Már említettem, hogy a vasárnap – képletesen szólva – a beérési periódus, így ennek függvényében a hetedig évében derül ki igazán, hogy ki is ő valójában. Hat éven át számtalan jeleit adja, hogy egy csendes emberke, míg nem fel nem idegesítik! A csendes szakaszában, amikor hallja nap, mint nap:

Én mondom meg, hogy mit csinálj! – csak arra vár, mikor mondhassa ő is! Karba teszi a kezét és a lábát, akkor jelzi: vihar közeleg! Jó esetben, kivonul a szülői légtérből, ahogy „királyi módon” bevonul, amikor ő úgy gondolja. Szemlátomást a szívére vesz dolgokat, és a bántásokat és a sértéseket belül úgy védi, hogy az arca sem rendül, de megjegyzi! Következésképpen ebből adódik, hogy hat éven keresztül a szülei miként avatkoztak bele kéretlenül az életében, egy zseb-Napóleon, vagy igaz vezér lesz.


OROSZLÁN LEHETSÉGES HIVATÁSA: irányító pozíciók, ahol nagyrabecsülést és vállveregetés kaphat, de biztosítva van a szuverenitása és az elismertsége is, mint: igazgató, vállalkozó, kamionos, elnök, manager, színházi, ill., filmrendező, színész, karmester, díszlettervező, dekoratőr, aranyműves, ékszerész.

SZŰZ: pontosítva ez esetben a harmadik évben –merkúri érában – domborodik ki, hogy „láb alatt van”. Komoly jellemhibáknak kell lennie családban, hogy nem engedik kibontakozni ezt a szorgalmas emberkét!Nem könnyű persze, mert nem csak a keze, hanem a szája is jár, mindent észrevesz. Ha ebben a körletben valaki nem pedáns, akkor annak nem lesz nyugta a 24 órában. Jellegzetes nála a matatás, ide-oda pakol, tárgyakat mozdít el a helyére, mert nem áll jól az ő szemében.

Van ilyen, de nem minden esetben, ki nem állhatja az állatokat a lakásban. Ha mégis, akkor megtanítja a tisztaságra, de akkor már az Istennek sem küldené el. Érdekes lehet az is, hogy grafomániás, szinte mindig üzeneteket küld, vagy elvárja, hogy ekképpen értesítsék őt is. Szinte biztosra lehet venni, hogy kicsiként és felnőttként is az asztalán van papír, és a toll elő van készítve, ha valamit le kell majd írnia.


SZŰZ LEHETSÉGES HIVATÁSA: tanár, docens, természettudós, orvos, vegyész, gyógyszerész, laboráns, mérnök, mérő technikus, statisztikus, levéltáros, könyvelő, adóellenőr, gazdasági ellenőr, pénzügyi alkalmazott, jogász (különlegesen közigazgatási jog), restaurátor, betűszedő, kritikus, órás, optikus, szerelő, finommechanikus, hangszerkészítő, műszaki rajzoló. Irodai alkalmazott, hivatalnok, szabó, kertész (különösen díszkertekben), ápolónővér, óvónő, szállodai alkalmazott, gondozói és regisztrációs (titkárok, pl.) Mindvégig olyan foglalkozásokban elsőrangú, amelyek azt az érzést keltik magában és másokban is, hogy szükség van rá és fontos és nélkülözhetetlen az ő munkája.


MÉRLEG:
már idejekorán fel kell, hogy tűnjön, ha egy szóval akarnám őt jellemezni, erre a legkiválóbb kifejezés a kapcsolatigénylés lenne. Minden bizonnyal az élete negyedik évében érik be nála elég nyilvánvalóan. Ezért lételeme, hogy már ebben a korban is találkozzék, érintkezzék kortársaival, közösségekkel.

Kiemelt fontosságúnak tartom, hogy a szakirodalom is kiemeli, határozatlan és félénk, aki nehezen dönt, ha teljesen ráhagyják a választás terhét. Sokat segíthetnek neki azzal, ha erősítik az önbizalmát, és megtanítják neki, hogy minél előbb döntsön, mert kimarad és lemarad az „étel-osztásnál”, és éhen fog maradni (nem fog érvényesülni). Fontos lehet, nem minden ember olyan bájos és kedves, mint ő, sokáig nem tetszeleghet ebben, mert könnyen ki fogják utálni őt!


MÉRLEG LEHETSÉGES HIVATÁSA: bíró, ügyész, ügyvéd, jogász, belső építész, díszlettervező, dekoratőr, rendező, maszkkészítő, tapétázó, nyilvános helyek és parkok tervezője, kialakítója, női fodrász, iparművész, képzőművész, művészeti kritikus, irodalmi- és művészettudós. Továbbá tanácsadói foglalkozások (táplálkozási helyzetek), vagy házassági tanácsadó, házasságközvetítő, béke- és kulturális missziós, diplomata, közvélemény-kutató, public-relation (közönség kapcsolatok a marketingben) specialista, kávéház-tulajdonos. Tehát olyan hivatásokban, amelyhez pártatlan ítélethozatal kell, s olyan foglalkozások, ahol együtt lehet működni másokkal, és ahol szükség van a fair viselkedésre.


SKORPIÓ: csapjunk bele, már a második életévében – marsikus érában – igen delejes, néha úgy fog tűnni figyel, kóstolgat minket, mintha átlátna rajtunk. Igen feltűnően jellegzetes lesz, a felnőtt korában sem növi ki, ferdén néz ránk, vagy kerüli a szemkontaktust. Első benyomás az lesz vele kapcsolatban, hogy egy ördögfióka vagy egy kis boszi.

Már most szükséges felhívni a figyelmet erre, a hivatásválasztásban, foglalkozáskeresésben bízvást ráhagyatkozhat ennek a rejtett és rejtegetett előnyeire. Ha szüleitől ezzel az „útravalóval” indítják útnak, bizton sokra viheti.

Minden más esetben igazi bajkeverő válhat belőle: rötyögve bolondot csinál a tanáraiból, és felforgatja az osztály minden sarkát. Így jó esetben a kutató, bátor, rendszerező, beavatkozásra kész, újító és következetesen kivitelező emberként a választott szakmájában feketén-fehéren verhetetlen lesz.


SKORPIÓ LEHETSÉGES HIVATÁSA: pszichológus, pszichiáter, terapeuta, pszichoanalitikus (asztrológus), grafológus, hipnotizőr, sebész, nőgyógyász, röntgenorvos, természetgyógyász, baleseti orvos, urológus, higiéné- és szaniter terület. Továbbá felfedező, barlangkutató, biológus, gyógyszerész, vegyész, patikus, biztonsági szolgálat tagja, felderítő, ügynök, rendőr, földalatti mozgalom részvevője, mélyépítész, kártevőirtó és fertőtlenítő anyagot elszállító, sírásó, halottkém, börtönőr, filozófus, teológus, misztikus. Tehát, ahol egy felettes eszmét szolgálnak, vagy elkötelezettek (az „élet kiigazításának” eszméjét).NYILAS: nála az ötödik évben érkezik el az a pillanat, addig esetleg hangtalan kacsa módjára vett részt a tengernyi családi füllentési sorozatokban, majd megszólal: hiszem, ha látom! Végig optimistán konstatálja, hogy ki mond nagyobbakat a valóságnál, majd elérkezik az ő érett korában, „lenyilazza” azokat, akik túlléptek egy bizonyos erkölcsi határt.

Biztos, hogy akkor még nem tudja, hogy mit jelent ez, csak azt, hogy valami nem frankó. Az iskolakezdés hajnalán, amikor meghallja a demorális simliket kertelés nélkül őszintén azt mondja majd, amit nem szeretne minden szülő direktben.

Tehát, abszolút őszinte lesz, itt és most, ahogy felnőtt korában is. Biztosra lehet venni, ha sértő dolgokat is mond, semmiképpen sem rosszindulatból! Magától értetődő, hogy olyan foglalkozás, amelyben az optimizmust, a lelkesedést és idealizmust követel meg, helyén lesz.


NYILAS LEHETSÉGES HIVATÁSA: menedzser, szállodás, utazó kereskedő, képviselő, exportőr, reklámszakember, jogász, utazási iroda alkalmazottja, politikus, színész, nagykereskedő, publicista, közvélemény-kutató, szociális gondozó, pedagógus, egyetemi professzor, műbútorasztalos, lovas-, vívó- és síoktató, testnevelő tanár, erdész legtöbbnyire a lehetséges megoldás. Csak tudja ott, ahol ötletességre és nyitottságra van szükség, a közönséggel kapcsolatosak.

BAK: mintha elérkezett volna a szombat, vagy a hatodik életéve – szaturnuszi érában – jöjjön, aminek jönnie kell. Csak semmi kapkodás, ember küzdj és bízva bízzál! Az előtte lévő időkben bizonyára fel fog tűnni, keveset „forgolódik” a kortársai körében, a legjobb „barátja” a nagypap, vagy a nagymama lesz.

Ennek ismeretében, valóban ez történik, nem kell fennakadni azon, hogy mérsékelten társaságkedvelő. Igazán otthon, a saját kuckójában, a maga könyvei, játékai és bútorai között érzi igazán jól magát. Ne higgyék, hogy megállt a levegő körülötte, maga választott csendben igen sokat olvas, és rendkívül jó a memóriája, ezért könnyen tanul.

Néhány fontos momentum róla, ha valaki megsérti, akkor bevágja az ajtó, otthagy csapot-papot. Gyermekként is vallja: a pénz nélkül nem élet az élet! Igen egyedi és sajátságos módon vidám, hogy fahumora van, ettől ő boldog!


BAK LEHETSÉGES HIVATÁSA: pénztáros, raktárkezelő, levéltáros, geológus, történész, csillagász, matematikus, fizikus, ásványszakértő, agronómus, statisztikus, mezőgazdász, tanár, szociológus, jogász, építőmester, mérnök, építész, városrendezési irodák alkalmazottja, építési megbízott, talajkutató, bányász, tímár, fazekas, órás, konzervátor, politikus. Tehát, neki és nála bejönnek a stabilitást, állhatatosságot, biztonságot igénylő prominens foglalkozások.VÍZÖNTŐ:
itt ez esetben is a hatodik év a „vízválasztó”. Azoknak, akiknek e jegyben születte gyermekük van, örömmel fogják tapasztalni, hogy hatalmas a tudásvágyuk, az újdonságszomjuk, éles az eszük, mely jó ráérző erővel és igényességgel párosul.

Ez az a tipikus esete annak, amikor „túlcsordul” a pohár, egy idő után mérföldekkel a kortársai előtt jár, így tudáshalmazat számára lehet átok is. A lassú óvodai-, vagy iskolatársait kipellengérezi, rövid időn belül a környezetében ellenszenvessé válik.

Normális emberi szinten ilyenkor helyénvaló a figyelmeztetés, a visszafogás ezeken a területeken. Ez abból áll, hogy idejekorán fel kell ismerni – a szüleiknek, a tanárainak – lázadozó attitűdjeit, akkor is, ha kiváló vagy nagyon pocsék tanuló lehet attól függően, mi az, ki az, aki korlátozza fantazmagóriájában és a haladásában.

Nyomatékosítani kell – asztrológiailag – nála a szigorú, rugalmatlan iskolákat nem neki találták ki (Waldorf neki való).


VÍZÖNTŐ LEHETSÉGES HIVATÁSA: mérnök, számítógép-szakember, technikus, rádió-, elektronikai vagy villamos szakember, informatikus, repülőgép technikus, feltaláló, pilóta, stewardess, űrhajós, távírász. Továbbá, a konstruktőr, foglalkozások a sajtóban és a könyvkiadásban, karikatúrista, varieté-színész, filmrendező, asztrológus, neurológus, pszichiáter, gazdaságteoretikus, szociális munkás, várostervező lehetne, neki való lenne. Tehát, minden olyan hivatás, amely lehetővé teszi az elkülönülést és helyet ad az individualizmusnak – nem konvencionális, inkább szokatlan vagy jövőorientált témájú foglalkozások.

HALAK: figyelem, rendkívül naiv, eleve született hiszékeny típus és módfelett befolyásolható. Az életének ötödik évében – a jupiteri/neptunuszi érában – van az a fordulópont, amikor tátott szájjal fogadja be a híreket – jókat, vagy rosszakat is egyaránt.

Itt a szülők szerepe meghatványozódik, mert amikor őskáosz van a négy fal között, nem biztos, hogy az érdemei szerint szolgálják neki a haladást. A mindennapokban békeszerető és semmilyen harciasság nincs benne, de még támadó szándék sem. Álmodozásokban verhetetlen, szeretne ez, meg az, valaki lenni.

Ha nem ismerik fel azt, hogy olykor a málé tekintet mögött – idővel, megfelelő támogatás és nevelés esetén – elsőrangú beleérző képessége, intuíciója és segítőkészsége áldás tud lenni. Olyan valaki, aki lehetővé tudja tenni egyén módon az emberekkel való kapcsolatot, amelyek sokoldalúak és változatosak.


HALAK LEHETSÉGES HIVATÁSA: mentőállomáson, menekült-táborokban, süketnémák, vakok otthonában, intézetekben, alkoholisták otthonában. Továbbá, orvos, ápoló, nővér, természetgyógyász, pszichiáter, terapeuta, pszichológus, spiritiszta, misztikus, diakónus (szolga, püspök segédje, segédlelkész), szerzetes/apáca, egyházi ember, misszionárius, művész, zenész, festő, irodalmár (költészetben különösen). Még ide sorolható a filozófus, gyógyszertáros, bor- és pálinka-kereskedő, hajós, halász, hajógyári munkás, tengerkutató, vendéglátós, szerencsejátékos, cirkuszi alkalmazott, mutatványos, színész.

Korábban szóba hoztam, hogy ez esetben ki-ki a Nap jegye mellett a Hold és az ascendens jegyét is végigkövetheti! Úgy kell a gyakorlatban elképzelni, mint egykoron írtam egy súlyemelő versenyhez hasonlattal, ha valakinek e három közül kettő hellyel-közzel erősen utal a saját horoszkópjával kapcsolatban az övére, szülőként hitelt igazolóan tud segíteni a gyermekük pályaválasztásában.„Megtapasztalható lesz immáron, hogy…(ez) az írás (is) tisztességes. Senkit sem kényszerít arra, hogy figyeljenek rá. Nem telepszik rá legtermékenyebb órájára, nem riasztja éles csengetésével, nem ül be a szobájába, amikor nem hívja, sohasem fog panaszkodni, amikor elő nem veszi (akár) egy életen át (is). De vár. Jelen van mindaddig, míg egy bolond órájába elő nem veszi…De (most) itt van…elvitte a hírt, kezdjen vele, amit csak akar. Amit tud (is). Hát ezért mondom, hogy tisztességes az írás. …(csupán meg kell tapasztalnia mostantól kezdve)…” (Hankiss Jánostól, szabadon a Hajnali három Habfürdő című könyvéből.)
Eredetileg a Hankiss János idézet helyén ez volt.
„Alapvetően arra törekszem, hogy segítsek megszabadítani önöket a kudarc élményétől – kicsiknek és nagyoknak egyaránt – a szakmai kudarcaik magyarázkodásától. Az alapot és a módszert a csillagjegyeink adják, a szimbólumaik és a konfigurációk alapján korrekció gyanánt, vagy lehetséges siker reményében. Semmi sem kerülheti el a figyelmüket, szenteljék az idejüket ebből megtudván az energiáikat – most min- max 10-15 perc – hogy az önmagukban és a gyermekeiben szunnyadó képességeiket felismerjék és kibontakoztassák.”


ELÉRHETŐSÉGEM KOMOLY ÉRDEKLŐDÉS ESETÉN:

steinergergely@gmail.com;

honlap: http://www.steinergergely.hu/?p=185

EGYÉB MEGJELENÉS:

https://asztrologiapaholy.hu/asztrologusok-paholya

Nálam a prognózisok saját szerkesztésben, és nem előre egy gépi programozásban készülnek!