Írta: Steiner Gergely asztrológus

Osztom a lélekbúvárok – pszichológusok/pszichiáterek – véleményét, hogy tegyük közkinccsé a tapasztalatokat, hiszen a megfigyelések segítséget jelentenek/jelenthetnek abban, hogy tudatosítjuk, ellene tenni lehetetlenség, és lehet élni azzal a tudattal, hogy ilyenek köztünk vannak, és kész.

Nem szégyen az, hogy hiába van az én birtokomban is a több ezer éves asztrológiai megfigyelés ismerete, de mégis számtalanszor megvezetnek a cinikusok, és ott folytatom, ahol abbahagyja velem a játékot, mintha mi sem történt volna.

Hogyan lehetséges, hogy nem veszem/vesszük észre? Kell-e, vagy érdemes-e a cinizmus, az érzéketlenség ellen védekezni, de akkor hogyan is?Miért foglalkoztat éppen most ez a téma? Nos, Moszkvától, Kijeven át, Washingtont is érintve Brüsszelig látványosan élő adásban megy a rizsa – ment ez mindig, mióta világ a világ – és most hála a sajtónak, a tévéadóknak, rádióknak egyenes adásban ettől, erről okosabbak leszünk/lettünk (?) a cinizmusból, érzéketlenségből.

Első igazság, hogy: mindenki kérés nélkül is, csak a maga, csakis kizárólag a saját igazát, tévedhetetlenségét hajtogatja. Maradok a saját kaptafámnál és igyekszem megközelíteni a jelenséget az asztrológián keresztül a Kostól a Halakig! Felhívom az írásomat olvasók figyelmét, hogy itt egyfajta össznépi testi, lelki és érzelmi jelenségekről szólok, és az asztrológiában köztudott a „horoszkópban az van, ami látszik, s nem az, amit látni szeretnénk.”…Kostól a Halakig, hogy tisztába legyünk alfától-omegáig a cinizmusról!
Javaslom, aki tudja a saját Nap, a Hold és az ascendense jegyét, vegye számításba a személyes hová tartozását, környezetéről is ezt.

KOSIgéző szemeivel ki és letapogatja gyenge pontjainkat és/majd kis idő után – gyakran rögtön, melegében – mondja/teszi amit hallani akarunk. Tuti, hogy szinte a semmiből (is) hirtelenjében szándékai vannak velünk.

Gyorsan, fájdalommentesen érzéstelenítő nélkül olyan módszert vet be, amivel a végtelenségig manipulálhat. Az agyműködésre hat, a jól bevált tűszúró/vágó taktikával, tüzes beszédével és tekintetével hathatósan győz meg minket, amiről csak akar.

Sarcot vet ki ránk, ha a helyzet(e) azt kívánja meg! Bármit képes az agyunkba sulykolni, hogy nyélbe üsse a tervét. Olyan színben tűnik fel előttünk amiben (látszólag) hiba nincs, csak később derül ki az ellenkezője, amikor már lelépett, kámforrá vált se szó, se beszéd, eltűnt.

Ha ez nem sikerül, akkor megváltozik 180°-kal, eddig szeretett, majd nem szeret – ilyen egyszerű ez nála. Mi itt a testbeszéd? Csibészes, gyerekes mosollyal adja tudtunkra, hogy beállt az eddig, eddig, eddig vagyok veled, és most megbocsáss, de dolgom van! Majd a nyomaték kedvéért átmegy (átrohan) a túlsó oldalra…


Hírességek: Vincent van Gogh, Lady Gaga (Kos Nap). Whitney Houston, Al Capone, (Kos Hold). Carlo Benetton, Joan Beaz (Kos ascendens).

BIKA


Ha kivetette ránk a hálóját, abban biztosak lehetünk: nincs menekvés. Makacs és konok módon és lassan, de biztosan megkaparintja azt aki/ami csak kell neki. Akkor érzi magát biztonságban, amikor a vágya teljesül, de amint a dolgok nem a kedve szerint alakulnak, minden átmenet nélkül képes a lassú, türelmes tempót félre tenni, és játszi könnyedséggel hangnemet váltani (baritonból basszusra, pl.).

Ugyanezzel a lendülettel lelép, vagy a hátát mutatja, de akkor már szó nélkül, minden előzetes intelem nélkül. Úgy teszi mindezt teljes cinizmussal és érzéketlenséggel, hogy amikor ott maradunk leforrázva egymagunkban, az is eszünkbe jut: Csípjen meg valaki, mert nem hiszem, amit látok, és álmodom, vagy képzelődöm?

Testbeszéd az ő esetében is egyszerű. Akit be akar hálózni azzal, két kézzel fog kezet, vagy átkarol, mire föl az tudatosan, vagy tudattalanul ellenáll olyan makacs, konok módon, mint ő, mert abban biztosak lehetünk, hogy ő leválik, és mi ezzel megmentettük a saját életünket!

Hírességek: Adolf Hitler, Penélope Cruz. (Bika Nap). Teréz anya, Che Guevara. (Bika Hold). Charles Manson, Liza Minelli (Bika ascendens).

IKREKA tökéletességig kifinomult azon képessége, hogy mondvacsinált történeteit szellemesen (inkább ez esetben nevetségesen) adja elő, mutatva milyen szakavatottan bánik a szavakkal. Egy kis odafigyeléssel, amire sosincs idő, gyakorlatilag fel lehet ismerni a szócséplést.

Nemes egyszerűséggel kikövetkeztethető, hogy nem mond igazat, hemzsegnek az ellentmondásokkal teli szavai. Napjaink ideges, fáradt emberének fel sem tűnik a háttérben, miközben a szónok az igazság nagy részét fedi/burkolja, hogy az egészet ő maga sem érti igazán.

Örül, ha a saját hangját hallja/hallatja, miközben nagyokat legyez, gesztikulál a kezeivel. Gyakorlatilag ezzel a testbeszéddel is jelzi, ki/mi az ő árulója. Nem lenne ezzel baj mindaddig, amíg valaki vissza nem kérdez. Jelzés értékű, amikor nem a kérdésekre válaszol, vagy olyan távolról indítja a szövegelést, hogy lemegy a Nap is közben!

Ráadásul nem lehet következetesen végig hallgatni, mert látványosan ő maga is elakad a közlendőjében, mivel nem tudja nyomon követni saját eszmefuttatásait. Hol itt a cinizmus és az érzéketlenség? Az időtlenségében. Képtelen felfogni, hogy nincs vevő a mondandójára. Fontos, senki ne keresse annak a kódját, mivel lehetne elnémítani. Mindezt maga sem tudja, sírba viszi a titkát, de addigra a környezetét is. Most se várja senki tőlem, hogy ezt is megmagyarázzam…


Hírességek: Marilyn Monroe, J. F. Kennedy (Ikrek Nap). Brigitte Bardot, Barack Obama (Ikrek Hold). (Ikrek Fidel Castro, Greta Garbo ascendens).

RÁKNe beszéljünk mellé! Feltűnhet bárkinek velük kapcsolatban, hogy a behízelgő modoruk csapda. Életellenes a feltűnő nyájasság, ezen egyének asztrológiai megnevezése: a képzelődés nagymesterei.

Döbbenetes mennyire jelzi a lélek hiányát, és a létezésük nem egyéb, mint a környezetük kárára történő önző önigazolás, miszerint én csak adtam, és csak adtam, és ez a hála, vagy az én családom kihúzott a sz.rból, a mocsokból, te pedig így hálálod meg…vagy csak azért, mert kisebbségi vagyok, stb.

Sokan kerülünk tőlük börtönbe, képletesen szólva, társaságában rabosítva. A szerencséseket a Sors időben kihúzta a pszicho-terror kelepcéjéből. Tudom, hogy ez most fáj, de ha Hold a képletben „sáros” – diszharmóniában, vagy bukásban, esésben van – akkor tény, így többet vesznek el, mint amennyit adnak a világnak, környezetüknek.

A testbeszéd is elég nyilvánvaló, olyan, mint a Mona Lisa mosolya, senki nem tudja, mi van igazán mögötte. Mesterien takaróznak, pl. etnikum vagyok, vagy késői gyerek, vagy családalapítás/házasság előtt szabad a gazda, majd utána jön a nekem kellett kifogni a legnagyobb lúzert szöveg. Férfi/nő egyaránt önmaga áldását adja vég nélküli sértődékenységére, amit az emberekbe táplált, miszerint minden döntésképtelenségének oka a másik, csakis a mások, vagyis az emberek…


Hírességek: Pamela Andersen, Lady Diana, Nelson Mandela (Rák Nap). Shakira, Oszama Bin Laden. (Rák Hold). Jasszer Arafat, Cher (Rák ascendens).

OROSZLÁNA napnál is világosabb, hogy nála is a cinizmusi állapotokat és a vele járó jelenségeket bontom ki. Születési igénye, hogy visszatükrözze, ki az úr, akkor is, ha erre képtelen. Csak az arca nagy hozzá, a frázisai mögött nincs semmi, vákuum kavarog az agyában. Mindig olyan társaságot keres, ahol valamivel kompenzálhatja az elveszített (talán soha nem is volt) önbecsülését.

Cezaromániája kirakat-karakter színezetű, míg le nem lepleződik. Szinte biztos, hogy fel sem tűnik elsőre, mert valamilyen úton-módon vezető beosztásba kerül, és kinek lenne bátorsága (jó) pár húzása után szemébe mondani: eljátszottad a (maradék) hiteled!

Az Oroszlán cinizmusa – kiismerhető – sehol sem szimpatikus! Mert bár képes anyagi, és szakmai elismerést kivívni, hamar kiderül róla, hogy fogatlan karrierista, és ha ideiglenesen is, de ennyi elég neki, hogy tetszelegjen. A testbeszéde abban áll, hogy se kutyája, se macskája, ám úgy tesz, mintha…lenne.

Úgy csinál, minta oda készülne, ahol várják és mennyire hiányzik mindenkinek. Valójában erőlködik, és képtelen szeretetteljes kapcsolatra, bár képes lenne rá, ám fogalma sincs, hogyan kell ezt csinálni! Nincs benne szeretet? Önmaga iránt hogyne lenne!


Hírességek: Madonna, Mick Jagger (Oroszlán Nap). Paris Hilton, Cristiano Ronaldo (Oroszlán Hold). Leo Trockij, Ingrid Bergman (Oroszlán ascendens).

SZŰZTiszta vizet kell önteni a pohárba! Nem lehet tökéletes, akit embernek hívnak. Felelőtlenség lenne azonban elhallgatni, hogy ő tökéletességre törekszik, mi sokan pedig csak élni akarunk a magunk módján, ami önmagában lehetetlen.

Egy Szűz jegyű cinikus számára a sok bugris között Grál megtalálása a cél – mondhatja ő. Minden igyekezettel azon van, hogy rendezett életet éljen modortalanok közt. Mindvégig a jelen nem lévőket hibáztatja, az örök elégedetlen képében (feszengve) a felelősségteljességéről szónokol.

Bőséges könyvtára van arról, hogy napra készen tudja igazolni a saját hibátlanságát. Mindent megtesz azért, hogy leleplezze mások tökéletlenségét. Minderre önvédelmi érdekek késztetik – biztosítékokat gyárt maga köré. Nyilvánvaló jelét adja, amikor elveszíti a türelmét, vagy az irányítást mások, illetve egy szituációk felett, és nevén nevezik a bajt, és főleg a vétkest, akkor ő azt már régóta megfigyelte.

Eddig nem szólt, mert tudja úgyis: addig jár a korsó a kútra, míg el nem törik! Hogy miért nem segítene inkább? Nos, neki – ilyen típus esetében cinizmus és érzéketlenség, nemde bár – nincs más forgatókönyve, csak a hibák leleplezésére szakosodott!


Hírességek: Freddie Mercury, Amy Winehouse (Szűz Nap). Richard Burton, Eva Braun (Szűz Hold). Ernest Hemingway, Agatha Christie (Szűz ascendens).


ELÉRHETŐSÉGEM KOMOLY ÉRDEKLŐDÉS ESETÉN:

steinergergely@gmail.com;

honlap: http://www.steinergergely.hu/?p=185

EGYÉB MEGJELENÉS:

https://asztrologiapaholy.hu/asztrologusok-paholya

Nálam a prognózisok saját szerkesztésben, és nem előre egy gépi programozásban készülnek!