Írta: Kapitány Ágnes parapszichológus

Az én világom a cirkusz: ifj. Richter József numerológiai elemzése

Szeretettel üdvözlök minden Olvasót!

Pár napja már elkezdődött összeállni a fejemben ez az írás, mégis, nem olyan egyszerű elvonulni a Világtól a mindennapok rohanásaiban, elcsendesedni, és feltételek nélkül figyelni a Belső Hangra.


Eddigi létem során gyakran szembesültem azzal, hogy némely országban azt sem tudják, hol van Magyarország. Azt, hogy Budapest a fővárosunk, nem pedig Bukarest. Ráadásul nem Ázsiában vagyunk, hanem a vén Európában.

Akaratlanul is fülembe cseng Geszti Péter Magyarország című dala. Kedvenc soraim egyike:
„Magyarország! Idegen földön, ha járok, Magyarország, velem az út is megfordul haza hozzád….”


Viszont van itt egy ember, akinek neve hallatán talán a világ be tudja azonosítani piciny országunkat. Felülmúlta híres felmenői sikereit, jelenleg a

legfiatalabb cirkuszigazgató, akit úgy hívnak, ifjabb Richter József.

Hetedik generációs artistacsalád kisebbik fiaként született az angliai Swanseaban 1992. április 7-én, édesapja Richter József, édesanyja Richter Karola, akik az 1974-es Monte-carlói Nemzetközi Cirkuszfesztiválon elnyerték az Ezüst Bohóc-díjat. Másodszülöttüknek ez 2018-ban sikerült a 42. Monte-carlói Nemzetközi Cirkuszfesztiválon. Ekkor teljesítményük alapján produkciójukat Arany Bohóc-díjjal ismerték el.

Szerencsésnek tartom magam, hogy személyesen is ismerhetem Őt, és beleegyezését kaptam, hogy a numerológián keresztül bemutathassam. Azt az embert, aki fiatal kora ellenére meglepő sikereket ért el a cirkusz dinasztiában.

Ami bennem – mint parapszichológusban – kérdésként merült fel:

Hogyan tud egy országosan elismert ember egyensúlyt találni az üzletember vs. showman szerep megélésében, ráadásul abszolút alázattal?


József 1992-ben, április 7-én született. Sorsszáma az 5-ös, akit nem lehet megregulázni. Csillagjegye a Kos, mely Tűz elem. Jellemzője, hogy mindig olyan élethelyzetet teremt magának, ahol felnéznek rá. Szereti a rivalizálást, a kihívásokat, a sportszerű versengést. Abszolút fair játékos. Energiája óriási, szervezőkészsége kitűnő.

Ennek köszönhetően 2022 tavaszán létrehozta Magyarország első és egyetlen autós szafariparkját Nagykőrösön, ahol 32 hektáron egzotikus állatokkal és rengeteg programmal várják az odalátogatókat.

A Magyar Nemzeti Cirkusz és más cirkuszok munkájából kivont vadállatok: elefánt, zsiráf, lámák, tigrisek, oroszlán együttese csodálható meg testközelből, ami maradandó élményt nyújt a családoknak.

A harminc méteres óriáskeréken, a Safari Eye-ról biztosított az egész park csodálatos látványa. Az állatsimogatóban található kecske, póni, törpemalacok, baromfik, apró termetű bennett kenguru, valamint az állandó programok között cirkuszi előadással, motoros bemutatóval és elefánt tréninggel biztosítják a nézők számára a feledhetetlen időtöltést.


Akkor most nézzük meg, miért éri el a jobbnál jobb sikereket…

Ahogy említettem, Sorsszáma az 5-ös, amit születési év+hónap+nap számait összegezve kapunk meg, leredukálva egy számjegyre. A numerológia szerint az 5-ös szám a második vezetői szám, a MERKÚR száma. A „Hírvivő”, az összekötő.

Safaripark vezető vagy a média személyiség? Az akrobata vagy a lovas idomár? Hogyan lehet sikeres egyszerre ennyi helyen?

A nyomás, a felelősség, mely vállára nehezedik, hatalmas. József a kommunikációja révén sikeres: az 5-ös vezetői szám, melyhez hozzátartozik a szabadság, az információ, a hírközlés, a precizitás, a vezetőképesség, az átfogó látásmód.

Sikeres tárgyalóképességének köszönhetően teljes erőbedobással promótálja mind a cirkuszt, mind a parkot.

A Sorsmisszió száma a 32, külön összeadva a születési év számai és a hónap+nap számai. Ebből a 3-as, a Jupiter száma, melyhez a kommunikáció, színészi képesség, jó nyelvérzék, logikus gondolkodás, a bal és jobb agyfélteke tartozik.

A két agyfélteke kiegyensúlyozottsága hatással van fizikai síkon az akrobatikus elemekre és hatalmas koncentrációkészséget jelez.

A 2-es a Hold száma, ami megmutatja József alkalmazkodó és segitőkészségét. A családi dinasztiát követve a cirkuszt családjának tekinti. Műsoraikban érezhető az egység, a szolgálatkészség, a harmónia.

Pythagoraszi Mátrixa szerint a 9-es mezőben energiatöbblete van: a kilences szám a legmagasabb szellemi energia, ami óriási belső feszültséget is okozhat.

A Kos jegy a Tűz elemének energiája, a „bátor harcost” szimbolizálja. Bátor, kiáll saját maga eszméiért, van benne konokság. Ugyanakkor harcol gyengébb társai igazáért. Állandóan agyal, kattog, gondolkodik, egy lépéssel előbb jár gondolatban. Alvásigénye kevés, erre nem ér rá.


Képletét nézve rendelkezik a gyakorlatiasság, kézügyesség síkjával, ami jelzi, hogy nem problémaként, hanem megoldandó feladatként értelmezi az életben adódó nehéz helyzeteket.

Gondolkodása célirányos, jó kapcsolata van a földdel. Szorgalmas, kitartó, fontos számára a stabil munkahely, az elismerés. Van Tervezés síkja, ami szerint képes egyszerre több dologra figyelni. Fontos számára a múlt, ezt pozitívan őrzi magában. Azt őrzi meg, amiből építeni tudja önmagát a későbbiekben. Szereti előre eltervezni a dolgait.

Kommunikációjában használja a meggyőzés erejét. A hármas szám segíti őt, hogy szavakkal jól közvetítse gondolatait, a kettes szám pedig jelzi a lelkesedését. Beleadja lelkét abba, amit éppen csinál. Az egyes szám a világos, egyenes fellépést, az egyéniség varázsát, határozottságát jelzi, ami a cirkuszi világban elengedhetetlen.

Természetesen megtalálható a képletében az Erő, a Határozottság síkja.

Ez a sík bátorságot ad az illetőnek. Például hosszú perceken keresztül egyensúlyoz egy lovon, megtartva magán kívül még plusz két akrobatát. Minden nehéz helyzetet megold akaratereje, vezetőképessége, bátorsága segítségével. Céltudatos, kezdeményező, életerős, energikus, harcias.


Életét az emberi kapcsolatokra építi. Ő a szabadság gyermeke. Fontos számára a belső rend, amiből nem enged. Vezetői sorsként mindennek ő kell legyen a középpontjában. Össze kell kötnie a múltat a jövővel – szellemet az anyaggal.

Az 5-ös Sorszámú ember gyakran költözhet – ami József képletében a cirkusz miatti örökös vándorlásban realizálódik, hiszen sem Karácsonykor, sem Újévkor nem az otthonában ül. Töretlen optimizmusa, pozitív gondolkodása örökösen újulásra készteti.


József 2013 óta a Magyar Nemzeti Cirkusz igazgatója,

de akrobata és állatidomár is. Fellép tevékkel, lámákkal, fríz és arab lovakkal, elefánttal, zsiráffal. 2014-ben a Fővárosi Nagycirkuszban a 10. Budapesti Nemzetközi Cirkuszfesztiválon csapatával elnyerte az Arany Pierrot díjat. Sorolhatnám a rengeteg díjazást, elismerést, 2020-ban elnyerte a magyar cirkuszigazgatók aranydíját is. Csapata első helyezést ért el a 23. Latinai Nemzetközi Cirkuszfesztiválon is.


EMBER, aki nem él vissza a hírnevével, aki mosolyogva köszönti a Szafari Parkban a látogatókat, quadjával örömteli perceket, élményt okoz gyerekeknek, felnőtteknek egyaránt. Tud alázatos lenni. A szakmája iránt, elhivatottan, tudatosan éli mindennapjai, ezzel színt hozva az emberek életébe.

Hálás vagyok, amiért rábólintott erre a cikkre, noha tudom, ő nem ebben a spirituális világban mozog. Bízom benne, sokat hallunk még tevékenységéről, újabb ötleteiről, mert ezt biztosan tudom, agya folyamatosan zakatol.


És mi is lehetne a zárómondatom…: „Tűz, jöjj velem…”
Mert ha megvan a belső tűz, a motor, a tett, megvan a cél is.
Harmonikus, Fénnyel teli napot kívánok szeretettel!

Kapitány Ágnes, a Fénylány