A fáklyavivők

A korábbi témák során itt-ott megemlítettem, hogy miért esett a választás az indiai kaszt-rendszerben dobom a piacra. Látvány szempontjából, mert könnyedén le lehet mozizni a szerepeket. Nem tagadhatom, hogy egyszerűbb lett volna a tűz – víz – levegő – föld megszerkeszteni, ugyanis így is adott mindehhez. A vizsga dolgozat gyanánt jutottam el arra, hogy kevés leszek, ha már az agyonismert elemekkel próbálkozom a frissen fel- és a megismert Vertex-ponttal akarok előállni.


Egyik esetben sem kívántam a számításokkal előhozakodni,
az tiszta bukás lett volna, a kutyát se érdekelte volna mi fán terem a Vertex-pont, mire is jó! Szép lassan összeállt a dolog, még annyi volt a teendőm, hogy mélyebben beleástam magam a hindu témákba, azaz a kaszt-rendszer mikéntjébe. Kevés lett volna a dicsőséghez – ne feledjük, vizsga dolgozat volt – mégsem lenne jó, hogy a-tól z-ig erről szónokolni, mert európai fejjel (is) nehéz megemészteni, hogy miként működik – most is létezik – ez a „rendszer”.

Kétféleképpen közelítettem meg a témát.
Egyik, a hindu-élet élet indiai filozófiája és ebben kik lehetnek a főszereplőik – az európai szemmel nézve. Érdemes belegondolni, most 2023-at írunk, s majdnem több, mint harminc év távlatában internet nélkül beletemetkezni a szakirodalmába, és ehhez anno azokat is, akik jó példával szolgáltak a dolgozat elkészítésében. A füredi könyvtárban állandó vendég lettem – szabadnapokon, szabad órákban – ott lebzseltem és körmöltem az anyagot (kézzel, majd pedig kórházi kölcsön írógéppel)! El nem múló hálával gondolok a segítőimre…


„Elmentettem” – mai nyelvhasználattal – az anyagot, de nem tagadom, nem tudom hová is tettem őket, rengeteget költöztem… Talán, itt-ott a padláson egy dobozban (Kissé muris, de több volt a jegyzet és a könyvem, mint alsó- és a ruhaneműm, de ezt most hagyjuk.) Azaz a téma ebben a már felemlített „hőseim” csapatokba sorolása lesz. Kiválogattam, és bezsákoltam ide kosárlabda szerűen 5 embert, és ne legyen sok a duma szokás szerint.
Rengeteg embert kértem, hogy a hírességek életét lapozza át, amikor a saját életére nézve betekintést akar nyerni a saját sorsa elrendezéséhez. Legjobb tudomásom szerint – nem kérdeztem ki tette, ki nem -, de egy ember volt, aki megtette, az is én voltam. Harminc év alapján, miután maradtam az eredeti terv mellett, most is mindig szólok mindenkinek. Lehet úgy három 10-10 évente, ezt sem tudom ellenőrizni, nem is akarom, de miért is kéne?LÁSSUK AZ 5. HÁZ VERTEX-CSAPATÁT…


Aki tudja, vagy megtudta itt van a saját Vertex-pontja, az élete (regénye) arról szól, hogy „fáklyavivő”, senki máséval össze nem téveszthető. A klienseim körében élőben is tapasztaltam meg, hogy a sorozatos kudarc után is felálltak és jól meg tudták választani azt a pillanatot, amikor a bátorságukkal, az erélyességükkel gerincesen pontot tettek a meghurcoltatások végére – önnek is erről szól a Vertex-pont!Giorgio Armani a ma élő egyik legmeghatározóbb divatdiktátor

Háromgyermekes családba született 1934-ben, Piacenza-ban. Bátyja mániás depresszióval küzdött, s rég meghalt már. Húga, Rosanna Armani elismert modell volt, s néhány filmben, kisebb mellékszerepekben is kipróbálta magát. Az ő szavai szerint Giorgio Armani egy végletekig visszahúzódó, félénk személyiség, amely tulajdonságából az évek múlásával sem sikerült sokat levetkőznie.

Saját bevallása szerint nincs könnyű természete, s környezete is megerősíti, hogy időnként igen csípősen tud fogalmazni, anélkül, hogy figyelembe venné a másik érzéseit – legyen szó bárkiről. Nos, akinek ilyen Vertex-pontja van, bővebben többet megtudhat róla – így, teljes bizonyossággal még önmagáról is. (internetről)John Joseph Nicholson (1937. április 22. –)

Háromszoros Oscar- és hatszoros Golden Globe-díjas amerikai színész, filmrendező, forgatókönyvíró, producer. Már 17 éves korában úgy döntött, hogy saját lábára áll, így Los Angelesbe költözött. Kezdetben az MGM a képregényosztályán dolgozott, majd egy idő után ki akarta próbálni magát színészként. Több tévésorozatban szerepelt, majd a játékfilmek következtek.

A Szelíd motorosok (1969) hozta meg számára a nemzetközi elismerést és első ízben jelölték Oscar-díjra. Három Oscarján kívül még kilenc alkalommal jelölte az akadémia. Bár Nicholson soha egy iskolában nem tanulta a színészetet, mégis a legsikeresebb művésznek mondhatja magát, aki bármilyen műfajban, legyen az dráma, vígjáték vagy thriller, megállja a helyét. (internetről)Marilyn Monroe (1926. június 1. – 1962. augusztus 4.)

Golden Globe-díjas amerikai színésznő, fotómodell és énekesnő. Los Angelesben született, gyerekkorát különböző nevelőszülőknél és árvaházban töltötte, míg 16 évesen férjhez nem ment. A második világháború idején gyári munkásnőként készültek róla az első professzionális fotók, és ekkor kezdődött fotómodell pályafutása. Az 1950-es évek egyik legismertebb szex szimbóluma volt, aki „buta szöszi” filmszerepeivel szerzett hírnevet. Színésznőként körülbelül egy évtizedig volt aktív, ezalatt filmjeiből kétszázmillió dolláros bevétel folyt be.

A magánéletében számos problémával küzdött, amelyeknek a sajtó is sok figyelmet szentelt. Gyógyszerfüggő volt, depressziótól és szorongástól szenvedett. A mai napig a popkultúra egyik legismertebb, ikonikus egyénisége. „Az igazság az, hogy soha senkit nem hülyítettem. Csak hagytam, hogy a férfiak hülyét csináljanak magukból.” (internet)Balczó András (Kondoros, 1938. augusztus 16. –)

a Nemzet Sportolója címmel kitüntetett háromszoros olimpiai bajnok magyar öttusázó, az öttusasport történetének egyik legnagyobb alakja. Mivel nem lépett be az MSZMP-be, sőt portréfilmjében komoly kritikát fogalmazott meg a kommunista rendszerrel szemben, sportvezetői karrierje elé akadályokat gördítettek;

A világ első számú és mindmáig legsikeresebb öttusázója tíz éven át várt, hogy felkérjék a szövetségi kapitányi poszt betöltésére, s addig – hogy az öttusasport közelében maradjon – az öttusaistálló belovaglója volt, nagyon alacsony fizetésért.

Mindeközben két diplomát szerzett a Testnevelési Főiskolán (vívó szakedző, öttusa szakedző), így a magyar öttusasport irányításához szükséges minden lehető képzést elvégzett. Ő egy Valaki lett, mindenki más a nyomába se tudott érni, és 2004-ben Nemzet Sportolójának választották. 2011-ben Budapest díszpolgára lett. (internet)


Mindszenty József, eredeti nevén Pehm József (1892. március 29. – 1975. május 6.)

Esztergom érseke, Magyarország utolsó hercegprímása, bíboros. Életútja bebizonyította, hogy a Rákosi-korszak és a nyilas diktatúra természetéből adódóan az egyház csak elvtelen, erkölcstelen és megalázó kompromisszumot tudott volna kötni, ennek pedig a bíboros sziklaszilárdan ellenállt.

Igen jellemző tulajdonsága volt, hogy – szívóssággal és körültekintéssel – csaknem minden életrevaló tervét végre tudta hajtani, nagy nehézségek előtt sem torpant meg. XII. Piusz pápa 1949. február 12-én kiközösített mindenkit, aki részt vett Mindszenty elítélésében. Az 1956-os forradalom utolsó napjaiban rádióbeszédeket mondott. November 3-ai rádióbeszédében nem nyitott frontot a kommunista Nagy Imre vezette kormány ellen, de annak tagjait a „bukott rendszer örököseinek” nevezte, nem is alaptalanul. (internet)Lehetne többen is felsorakoztatni, de ahogy mondottam – több jó és tanulságos példával tudjak szolgálni – nem fért bele az időmbe. Annyi biztos, amikor nem létezett az internet szolgáltatás, sokuk történetét a füredi könyvtárban halásztam össze a rend kedvéért.

Mint például – megint felsorakoztatom őket -, és elő lehet keresni a Google-ban, milyen utat jártak be a sikerért:

Ingrid Bergman, G. W. Busch, F. Engels, J. B. Tito, Ava Gardner, L. Pavarotti, Pablo Picasso, Galileo Galilei, Meryl Streep, Angelina Jolie, O. von Bismarck, III. Károly a (már) brit uralkodó, ők is az 5. Ház Vertex-pontban azok, akik az én „európai kasztomba” születtek, ennyi!Sopron, 2023. július 10.
Steiner Gergely asztrológus


ELÉRHETŐSÉGEM KOMOLY ÉRDEKLŐDÉS ESETÉN:

steinergergely@gmail.com

EGYÉB MEGJELENÉS:

https://asztrologiapaholy.hu/asztrologusok-paholya

Nálam a prognózisok saját szerkesztésben, és nem előre egy gépi programozásban készülnek!