Az Asztrológia és Jóga összefonódása

Írta: Kerekes Krisztina

A csakrák rendszerében a 3 alsó csakra a földi, a 3 felső pedig az égi energiák képviselői. A mellkas közepén és a lapockák között elhelyezkedő szívcsakra, pedig azt a helyet jelöli ahol a földi és égi energiák találkoznak. A szívünkben. Bármi amit a szív energiájából végzel, szeretettel, elfogadással és boldogsággal fog eltölteni.

Ha megnézed a szimbólumát a szívcsakrának találsz egy talpán álló háromszöget, ez a földből az ég felé tartó energiát szimbolizálja.

A másik háromszög, amelyik a csúcsán áll, az égből a föld felé tartó energiákat jelöli. Gyönyörűen egybeolvadnak a szívtérben.





Jógázni csak az tud, akinek teste van. A tested nélkül képtelen lennél test-, légző- és meditációs gyakorlatokat végezni. Értelmét is vesztené, hiszen a jóga célja egy olyan életmód kialakítása, ami a folyamatos éber tudatállapotban, meditációban tart, hogy megszabadulj a tested és elméd kötöttségeitől, és leigázd őket (jóga jelentése „iga”, „igába hajtani”, „igázni”).

A földi, emberi síkon tehát a jóga lesz az a módszer, ami elvezet a magasabb tudatállapotok felé.


Az asztrológia az égi hatásokat mutatja jelen életedben. Születésedkor az égbolton egy pillanatképet készítve, az univerzum éppen akkor aktuális energiái egész életed meghatározzák.

Miért vagy itt? Mi az ami támogatott? Milyen képességekkel rendelkezel? Milyen mintázatok jelennek meg az életedben? Tehát elmondható, hogy emberi és földi mértékkel felfoghatatlan égi erőket az asztrológia érthető és feldolgozható módon közvetíti.



Az asztrológia és jóga találkozása tehát az égi és földi energiák kapcsolódása.

Az AsztroJóga a csillagjegyeken keresztül közelíti meg a hétköznapok kihívásait és általa újra egyensúlyba kerülsz önmagaddal. Egy olyan lehetőséget kínál, ahol a képességeinket és lehetőségeinket feltárjuk a jógagyakorlás által.

A személyiséget és az égi energiákat mozgásba hozzuk Általa megérted, hogy miért nehéz egy-egy testtartás a jógában, egy élethelyzet és a másik miért megy könnyebben.

Hogy mennyire vagy rugalmas, kitartó testben és elmében, és motivációd meddig és mivel tartható fenn. A kiteljesedés egyéni szinten zajlik, és ahogy a szimbiózisoknál megfigyelhető a két rendszer támogatja egymást, így egy sokkal hatékonyabb fejlődés érhető el.


Tudtad, hogy minden csillagjegy megvan benned is, csak más-más arányban?

Ezért fontos, hogy figyeljünk az univerzum hatásaira és együtt mozduljunk vele. Az asztrojóga segít Neked abban, hogy csökkentsd a testi diszkomfort érzeteid, és a mentális feszültségeket, stresszt a mindennapjaidban.

  • Ha már eleged van a folyamatos szenvedésből, a fájdalmakkal teli életből, a stresszből és a túlhajszoltság miatti kialvatlanságból.
  • Amikor szeretnél békében élni a körülötted élőkkel és ápolni az emberi kapcsolataid. Megértően fordulni önmagad és mások felé.

Ha megvan ez az elhatározás, az Asztrológia, a Jóga és az AsztroJóga rendelkezésedre áll.



Az AsztroJóga olyan mint a Férfi és a Nő, a mindent átható láthatatlan energia és a kézzel fogható, látható anyatermészet találkozása. Külön-külön is csodálatosak a maguk nemében, de együtt alkotnak teljes egészet, hiszen a kettőből EGY lesz és minden értelmet nyer és a Szíved tiszta vágyából élhetsz.



Minden jót kíván,
Kriszti, Hologram-lifestyle


Kerekes Krisztina

jógaoktató, életmód mentor

Facebook

Weboldal

email: hologram.kriszti@gmail.com

Képek forrása: https://www.nationalgeographic.com/science/article/milky-way-galaxy-facts-black-hole-stars-space-science

https://www.shvasa.com/yoga-blog/decoding-the-facts-and-information-about-the-heart-chakra-in-yoga

https://medium.com/@hrchallenges7/know-it-all-7-yoga-do-at-your-office-desk-c4d59f7adf18