A Merkúr jegyről jegyre

Minket gyakorta érdekel, hogy megismerjük magunkat, hogyan tudjuk kifejezni a mondandóinkat, vagy hogyan értelmezzük mások szócsépléseit. Az értelem és az intelligencia planétája a Merkúr a górcső alatt.

Mit jelent a szellemi képesség jegyről-jegyre? Ki a bölcs és a találékony, vagy ki a csavaros gondolkodású? Jó hatású planéta, tanulás-híradás, közeledés-közlekedést és az adok-veszek megvilágosítója.


Szóval, a gondolkodás- és a viselkedésmódunk annyira közel áll hozzánk, igazán soha nem tudatosulhatott bennünk, hogy ki is vagyok én, de még az sem, hogy pontosan mit gondolunk, vagy cselekszünk. Megesik az, hogy néha mások jobban kiismernek minket, mint mi magunk. Egyéb politikai vagy vallási okokból kirekesztettük az asztrológiát – botor módon – pedig jól tudja: kinek mi az erőssége és a gyengéje!


Most 2023-ban „leporoltam” és itt-ott belejavítottam, egy a lényeg: e téren minden a régi mederben folyik tovább. Így is van rendjén. Én csak egy dolgot sajnálok, hogy ha röviden, ha bővebben írok – írunk, mi asztrológusok – a bulvár asztrológiában sincs akkora erő, hogy fel tudja hívni a figyelmet, hogy magunkba lássunk, miként is „működik” az asztrológia. Minden fejben dől el, és ez a Merkúr!

A MERKÚR A KOS JEGYBEN:


Itt a szavak mestere, olyan szónok féle emberek. Akik asztrológiai alapismeretekből tudják, hogy itt áll a születési képletében a Merkúr jó aspektusban, jól vág az agya, élénk szellemű, eleven és nyughatatlan. Akik pedig felfedezik (felismerik) rossz aspektussal születtek, ezt biztosan elengedik a fülük mellett ezeket, valahol érthető is! Hanyagok, megbízhatatlanok, fecsegők, a rágalmazásoktól sem állnak távol. Mindenkinél szóba hozom, így itt is, hogy akik nappal születtek, változatos módon fürgék és szellemesek. Kiváló üzletemberek, vagy a szakmai rátermettségük nem hagy kívánnivalót maga után. Éjjel születettek esetében az az általános tapasztalat, hogy elsőrangú ügynökök, és nagykereskedők, vagy katonák (kommandósok) és (roham) rendőrök, pl. Minden olyan hivatás még, ahol a „nagy ugrás” előtt össze kell gyűjteni hozzá a mentális erőket, ahol intellektuálisan szükséges készenléti állapot és a cselekvési vágy.


Hírességek Kos Merkúrral: Bartók Béla, Albert Einstein, Charlie Chaplin, Diana Ross, Leonardo da Vinci, Tőkés László, V. I. Lenin, Mindszenty JózsefA MERKÚR A BIKA JEGYBEN:

A kulcsszava a biztonság, így nem is csoda, ha első helyen a pénz, a gazdagság áll – mentálisan biztosan. Minden fejben dől, így a lustaság is itt helyén lakozik. A rázós aspektusok – Marssal, Szaturnusszal, Neptunusszal – tisztességtelen haszonszerzés szó, és tettek jelentik a főbb veszélyeket. Közlekedési kihágásoknál, a nagyobb anyagi előnyök reményében nem lehet féken tartani és csalásokkal, hamisításokkal képes operálni. A jót nem lehet definiálni, csak annyi itt a teendő, ezt is titokban kell tartania. Az éjszakai Merkúr esetében az járja, gazdag lesz, bank-ember, alkusz. Nappalinál is ez van. Minden olyan merkúri hivatásban, ahol a szilárd alapokat és lehetőségeket kínál valami felépítésére és kiszámítható jövőre, minden gazdálkodói foglakozás jó ide.


Hírességek Bika Merkúrral: Oliver Cromwell, Orson Welles, Josip Broz Tito, Charles Aznavour, Götz Anna,

A MERKÚR AZ IKREK JEGYBEN:

Otthon van! Jó stílusú, vagy van stílusa. Alapjaiban optimista és meglehetősen komoly – rossz nyelvek szerint kevés a humorérzéke (igaz is)! Nagyszerűen beszél, kitűnő folyamatos összefűzésekkel. Gyors felfogású ember hírében áll, de ez tudja játszani simán a hülyét is, ha az érdeke ezt kívánja meg. Remek írásbeli kifejezőkészsége is van. Autodidakta típus. Szívesen utazik a távolba, a rövidtávon sem jön zavarba. Amiben gondjai lehetnek, a rossz aspektusú embereknél az előítéletek, a hóbortosság, a bogarasság, a tévedések be nem ismerése sokat ront az imázsán. Minden olyan szakma érdekli, ahol nincs munkahelyhez kötve, ahol meglepetést okozhatnak, ahol a mobilitás, éles intellektus és jó beszédkészség alapkövetelmény.


Hírességek Ikrek Merkúrral: Steffi Graf, Audrey Hepburn, Henry Kissinger, Marilyn Monroe, Baktay Ervin.


A MERKÚR A RÁK JEGYBEN:

Első fontos gondolat, semmit sem tesz céltalanul. Olyan feljegyzés van erről, hogy ilyen esetben nem tud megtelepedni, vagy nincs biztos lakóhelye. A rossz nyelvek szerint fecsegő, vagy a valótlanságokat is úgy képes tálalni, hogy igaz és élethű legyen. Itt fordulhat elő, hogy hol üldözik, hol zaklatják, hol megvádolják, még a jó aspektusnál is hosszabb-röviden ideig békétlenség a régi és az új családjában egyaránt. Ha nehéz fényszögeket kap, akkor gondokkal teli lehet az öregkor, mert kissé zsémbes tud lenni. Olyan hivatásban, amelyekhez fantázia kell, ahol nem minden nap ugyanazt teszik, és olyanok, amelyek teret adnak a kibontakoztatásokhoz. Mentálisan helyén tudja kezelni szociális segítő foglalkozásokat, mint óvónő, szülésznő, gyermekfelügyelő, háztartási beosztott, a férfi esetében hoteldolgozó, vendéglátós, benzinkutas. Utazással kapcsolatosak, de rendszeres hazatérést lehetővé tevő foglalkozások.


Hírességek Rák Merkúrral: Darnyi Tamás, Judy Garland, Gina Lollobrigida, Jákó Vera, Vilma Rudolph


A MERKÚR AZ OROSZLÁN JEGYBEN:

Minden gondolat az életörömökről szól. (Pl. erotikus gondolatok, stb.) A jó aspektusnál ügyesen spekulál, a szerelemben szerencsés, ( sport) játékokban sikeres. A rossz aspektusnál felületes, az (egoista) élvezetek nagymestere, ripacskodó (színész, pl.) A jó és a rosszban is egy-két közös, a gyermekszeretet (amikor még kicsik), a függetlenség. A női esetben a túlzott okosság, és túlságosan intellektuális a szerelemben, a férfinál sincs máskülönben. Az esti születésnél az járja, ha durva negatív fényszöget kap, képes elveszíteni a tekintélyét, a vagyonát oktalanság, vagy (szív) betegség miatt. Az Oroszlán Merkúr esetében minden olyan életpálya, ahol a dolgokat kézben tarthatja. Ahol vállalhatja a felelősséget és használhatja a veleszületett szervezői tehetségét. Ahol tiszteletet és elismerést kaphat. Ezek lehetnek, mint pl. rendező, színész, karmester, dekoratőr, aranyműves, recepciós és orvos.


Hírességek Oroszlán Merkúrral: Mata Hari, Alain Leo, Amundsen, Ernest Hemingway, Markos György, Demszky Gábor, Egerszegi Krisztina

A MERKÚR A SZŰZ JEGYBEN:

Valójában itt is otthon van! Ezzel az „jár”, hogy szorgalmas! Ugyanakkor tudni kell, hogy önálló két lábon járó stressz-üzem! A hagyomány úgy tartja, hogy aki értelmesen áll ehhez a kérdéshez, aki önként és dalolva alkalmazott, mint önálló vállalkozó, az sikeresebb és egészségesebb. (Hass, alkoss, gyarapíts, a haza fényre derült – típus) Igen könnyű felismerni – nem betegség, orvosolható – nem lehet idegbeteg! Aki Szűz-Merkúr szülött negatív aspektussal kapkod, ideges, aggodalmaskodó az maga alatt vágja a fát, a munkáját soha nem ismerik el.

A Szűz-Merkúr kiválóan tudtunkra tudja adni, hogy amikor az erősen specializálódott szakmákban, ahová elsődleges a jó megfigyelőképesség és ahol a gyenge pontok felfedezésének a képessége kell, empirikus tervezést igényelnek, és lehetőséget adnak a rendteremtésre. Csak néhányat itt pl. a tanári-, oktatói foglalkozások, gyógyszerész, laboráns, mérnök, levéltáros, könyvelő, adóellenőr, restaurátor, kritikus állások neki valók!


Hírességek Szűz Merkúrral: Ferenc József, Ingrid Bergman, Leonard Bernstein, Dustin Hoffman, Balczó András, Chanel Coco

A MERKÚR A MÉRLEG JEGYBEN:

Egyszóval a kapcsolatok hegyén-hátán a jelentés tartalma! Észokok a házasságban az egyik kiemelt tapasztalat. Ilyen esetben van, amikor alkalmazott-, vagy üzlettárssal való frigy gyakori. Ennél van az is, hogy a házasságból szerelem is lehet! Egyénileg, és társasági körökben a Mérleg-Merkúr garantálja – kedvező fényszögeknél – a népszerűséget, szívesen látják ebben a körben. Semmi sem lehet tökéletes, és akiknek a Merkúr sérült, annak sok ellensége van, vagy lehet, perekbe bonyolódik, sokuk boldogtalan a flörtölések miatt. Kedvező az éjszakai születéseknél – harmonikus aspektusnál – vagyonosság, szerencsés a szerelmi élet is gazdagságot ígérő. A nappali születésnél a szemfényvesztések, a bujaságok beszédtéma a népek közt. Olyan hivatás a nyerő, amelyhez pártatlan ítélethozatal kell, s olyan pályafutás, ahol együtt lehet működni másokkal, és ahol szükség van a fair viselkedésre.


Hírességek Mérleg Merkúrral: Sarah Bernhard, Catherine Deneuve, Alain Delon, Bernié Ecclestone, Bud Spencer, Deák Bill Gyula.

A MERKÚR A SKORPIÓ JEGYBEN:

Ez a Damoklész-kardja életforma. Nagy segítséget fog jelenteni a végén bemutatott hírességek névsora, ahol nem volt híja annak, hogy gyakran a maga-maga ellensége is tud lenni. Nem akarják, de „tévedésből” mindig megtalálja őket, hogy legyen kibe belekötni. Tagadhatatlan, hogy okot is adnak erre, vagy a körülmények késztetik arra, hogy vért kell izzadni a maga igazsága érdekében. Ilyenkor van az, amikor – én mindig megteszem – üdvözlöm az okkultizmusok táborában. Az éjszakai születésűek esetében a váratlan szerencsés események (pl. örökség) pozitív pálfordulást ígérő. A nappali születésnél lelki eredetű betegségek (pl. a hallássérültek, stb.) nem ritka jelenség. Olyan életútra van kilátás, amelyek detektív készséget, mélybe kutatói tehetséget és kivitelezési jártasságot igényelnek. Pl. terapeuta, (pl. asztrológus), nőgyógyász, baleseti-, sebészorvos, vagy boncmester. A szemét eltávolítással kapcsolatos foglalkozások is, itt a Skorpió-Merkúrnál nem szégyen.


Hírességek Skorpió Merkúrral: John Lennon, Nero, Winston Churchill, Hillary Clinton, Diego Armando Maradona, Joseph Goebbels, Charles Bronson.

A MERKÚR A NYILAS JEGYBEN:

Rangját vesztett. Ettől nem áll meg az élet, csak annyit jó tudni, hogy a szellemi képességekkel – megítélésével is – csínján kell bánni, itt különösképpen! Rangvesztett ide vagy oda, akinek a képletében harmonikusan áll, jó szellemi képességei vannak, ezzel kiváló tanácsadó, nagyvonalú és alkalmazkodni képes karakter. Nézzük a feketelevest, látványosan ingadozó, aminek következtében kevésbé eredményes. Nem szaporítom a szót, hiányos a való élettel a kapcsolata. Valami nem kerek, könnyen adja a fejét a lakhelyváltoztatásra, remélve ettől máshol jobban teljesít. Most is gondot jelent számomra, hogy vallásos-e, vagy vakhitű, vagy buzgón szeretetet koldul a szavak kíséretében? Stratégiai tervezést és szervezői készséget igénylő foglalkozás való ide, mint pl. menedzser, szállodás, utazó kereskedő, színész, jogász, pap, apáca, vagy hitoktató, politikus, közvélemény-kutató, a labdajátékokban edző, zene-, vagy testnevelő tanár, lovász a legtöbbnyire a lehetséges megoldás.

Hírességek Nyilas Merkúrral: Willi Brandt, Ludwig von Beethoven, Fritz Walter, David Schwimmer, Frenreisz KárolyA MERKÚR A BAK JEGYBEN:

Az első és a legfontosabb, nagyon kedvező „felállás”. Aki ezt elszúrja, az akkorát esik – mentálisan – hogy a saját anyja sem ismer majd rá! Kedvező aspektusnál maga a csúcs, és uralja pl. az üzleti pályákat, olyan státuszokat, amelyeket mások álmukban sem tudnák ezt-azt elérni. Mi van, ha nem? Ha rossz planéta „éri”, akkor nem gyakorlatias, elítélhetik, és hajlamos a látványos összeomlásokra. Az ide kap, oda kap, mert úgy véli – megteheti! – több vasat kell kézben tartani és az minden siker kulcsa. Ezzel kiteszi magát a gyűlölet tárgyának és nem ússza meg szárazon. Megismétlem, ez nagyon kedvező felállás, így ebből a helyzetekből is képes lehet újra talpra állni. Gyárilag adott ez esetben a tapasztalatot és érettséget igénylő életpálya, bizalmi pozíció, vagy olyan hivatás, amelyek az önálló élet alárendelését követelik meg a nagyobb teljesítmény és kötelességteljesítés érdekében. Pl. városrendezési irodákban, építési megbízott, talajkutató, bányász, fazekas, órás, konzervátor, politikus.


Hírességek Bak Merkúrral: Ava Gardner, Pablo Casals, W. A. Mozart, Marlene Dietrich, Szinetár Dóra, Albert Schweitzer

A MERKÚR A VÍZÖNTŐ JEGYBEN:

A baráti körökben király, egyénileg viszont kevés barátja van, vagy egyáltalán nincs. Hiba lenne? Nem! De érdemes ezen elgondolkodnia, hogy a környezete számítónak bélyegzi meg, és olykor a hűvös stílusa miatt kerülhetik. Éles az esze és jó a beszélőképessége, emiatt viszont joggal irigykedhetnek a mentális képességeire. A női horoszkópban érdekes megállapítás, nem kívánatosak a túl fiatal barátok, játszik velük; a férfiaknál a macskatermészetű pletykás nők lyukat mesélhetnek a hasába. Örülnek, ha jön, ugyanúgy örülnek, ha elmegy. Minden olyan életpálya, ahol az lehetővé teszi az elkülönülést és helyet ad az individualizmusnak – nem olyan szokványos, inkább újsütetű vagy jövőorientált témájú a foglalkozás. Egyáltalán nem meglepő, ha a Vízöntő-Merkúr szülötte konstruktőr, a bulvár sajtóban tüsténkedik, vagy, karikatúrista, varieté-színész, filmrendező, asztrológus, neurológus, pszichiáter.


Hírességek Vízöntő Merkúrral: Franz Schubert, Mia Farrow, John Travolta, Benjamin Franklin, Károlyi Mihály, Máté Péter, T. A. EdisonA MERKÚR A HALAK JEGYBEN:

a jegy és a planéta is kettős „jelek”! Az okkultizmus iránti rajongása be van épülve a szövevényes agyába. Magában hordozza, hogy a profán – pl. üzleti – világban soha sem ismerik el, mivel –ki tudja igazán – ellenséget látnak benne. Ebből adódik, hogy kérve-kéretlenül botrányok közép csöppen. Ez esetben is, a lelki zavarok, vagy a fülbetegségek az élete velejárói. Ugyanakkor – kettős jelek – az érem másik oldala, hogy eredményesen tud szónokolni, olyanokat képes védelmezni, akik korábban földbe gyalulták. Olyan munka, feladat, ahol a beleérző képességet, intuíciót és segítőkészséget követel meg. A zenei életben is képes maradandót alkotni. Kiváló pszichológus, zenész, festőművész, diakónus (szolga, püspök segédje, segédlelkész). Otthonosan mozog, mint: mentőápoló, menekült-táborokban, süketnémák, vakok otthonában, intézetekben, A klubokban is osztályon felüli szolgálatkészségű.


Hírességek Halak Merkúrral: Jonny Cash, Jean Paul Belmondo, Rimszkij-Korszakov, Otto Von Bismarck, Hamvas Béla, Galileo Galilei, G. Casanova.

Steiner Gergely aztrológus írása

ELÉRHETŐSÉGEM KOMOLY ÉRDEKLŐDÉS ESETÉN:

steinergergely@gmail.com

EGYÉB MEGJELENÉS:

https://asztrologiapaholy.hu/asztrologusok-paholya

Nálam a prognózisok saját szerkesztésben, és nem előre egy gépi programozásban készülnek!