Írta: Szalay Mónika asztrológus

Május 23.-án a Vénusz bolygó is az Ikrek jegyébe lép a Nap mellé, így a szerelem, a harmónia, a pénz, az érték-önérték bolygójának energiáit pár hétre megtölti a levegős, merkúri analógia.

A Bika jegy után, ahol otthon érezte magát a Vénusz hiszen uralkodóbolygója, az Ikrek jegyében átveszi annak minőségét, gyorsabb, levegősebb, játékosabb, kommunikatívabb, elmésebb lesz, a Merkúr uralma alá kerül, így racionalizálóbbá, elemzőbbé és szétszórtabbá válik.Ikrek Vénusszal fontos az intellektualitás a párkapcsolatban

hogy a partnerrel kommunikálni tudjon, és hogy partnere izgalmas és kalandkereső legyen. Imád flörtölni. Egyik nap ez tetszik, másik nap az… benne van az analógiában hiszen az Ikrek kettős jegy, saját magát képes lebeszélni majd újra rá dolgokra, helyzetekre. Hajlamos halogatni és késni az Ikrek energiát ez átszövi, mert egyszerre száz dolgot csinál és szétforgácsolódik a figyelme.

A beszéd lételeme, fiatalos, vidám, könnyed, igazából így lehet kapcsolódni hozzá, lenyűgözi a másik intellektusa, ahol jól érzi magát, és minőségi idő tölti fel az elemi erővel vonzza. Fontos számára a humor, hajlamos a komolyabb dolgokat is humorral elütni, viccet csinálni belőle. A társaság bohóca lehet. Túlfényszögelt Vénusszal túlpörgő, túl sokat beszélő lehet, aki nem bír egy helyben megmaradni, közeli kapcsolatai ennyi energiát nehezebben viselnek, fárasztó lehet számukra, mert letarolja őket a folyamatos pörgés.

Mindenre kíváncsi, mindent megnéz, elolvas, infót gyűjt. Felszínes, így a tartós elköteleződés nem az ő asztala.A mai világban kapcsolataink nagy része virtuális kommunikáció útján van jelen

az Ikrek Vénusz a nagymestere ennek, az internet, a „social media” lételeme lehet, információáramlás, kapcsolódások, ismerkedés szempontjából szinte folyamatosan jelen lehet különböző portálokon. (Nehezebben fényszögelt Vénusszal mobiltelefon-függőség, social média-függőség lehet jelen – a virtuális helyzetek adják az érzelmi bevételt, ami nem a valóság megélésén alapszik, torz tükröt kaphatunk belőle.)

Az Ikrek uralkodóbolygója a Merkúr a Bika jegyében tartózkodik,

ahol megfontoltabbá teszi ezt a Vénuszt, a kapcsolatainkban eljött a stabilitással és a birtoklással összefüggő megbeszélések ideje.

Az Ikrekben nem egy mélyen elköteleződő a Vénusz, kapcsolataiban hajlamos csapongani. Szavakon keresztül hódit, sármja a kommunikációja, de nem minden esetben gondolja komolyan amit mond, simán több vasat tart a tűzbe, a Bika energia pedig teljesen ellentmond ennek az esszenciának.A párkapcsolatainkban, szorosabb társulásainkban most előtérbe kerülhet a kommunikáció, racionalizáció, megbeszélések, átbeszélések témaköre.Az asztrológiában a Vénusz bolygó jelöli az értékekhez való viszonyulásunkat, az szerelem, a romantika, a pénz jelölője is, de az önértékelés is ennek tükrében leképezhető.

Mennyire értékelem magam? Milyen az önbecsülésem?


Becsülöm-e magam annyira, hogy kiállok magamért és használom a Vénuszomat, vagy hagyom, hogy mások határozzák meg az értékeimet?

Ebben az utóbbi esetben nem olyan kapcsolatokban veszek részt, amilyenre vágyom, és nem annyit keresek amennyit én szeretnék, hiszen a megalkuvás az önbecsülést romboló hatású.


Szalay Mónika asztrológus

elérhetőségem:

https://www.facebook.com/profile.php?id=100068088197535