Írta: Szalay Mónika asztrológus

Kapcsolódásaink adják az életminőségünket, sokan a kapcsolataink tükrében létezünk, érezzük, hogy élünk, hogy szeretnek, hogy elfogadnak minket…

nem merünk máshogy élni….mert olyan sokan nem is ismerjük,hogy hogyan kell….

Félelmekre épült társadalomban élünk, a világban elsöprő erejű a hatalomvágy, és ha nem tudjuk ezt feloldani, ha nem nézünk szembe a valósággal, akkor kucorogva ott maradunk a sötétben…

Ismered az érzést, mikor csendben maradsz mert agresszíven rád szólnak, rád förmednek, nem mersz reagálni, mert „jajmilesz”?Visszahúzódsz, elbújsz, megalkuvó leszel, inkább teszed amit az agresszor akar, csak nehogy elmosson, bántson….csak ne kelljen konfrontálódni…

A Vízöntő a közösségek jegye, az elkövetkező időszakban a társadalmi életünk,

a baráti kapcsolataink, a párkapcsolataink kerülnek előtérbe. Érezzük az igazságérzetünk súlyát, de a tettek fognak számítani…Változtatsz, vagy rákényszerít a Sors…a Szaturnusz tranzitja alatt a helyzetek már adottak voltak, de amíg a Szaturnusz térdre kényszerít (fáj is sokunk térde, az alázat hiánya és a helyzetek merevsége okaként) addig a Plútó feltörli Veled a padlót

….így, ezzel a hasonlattal lehetne jellemezni azokat az életszituációkat, melyekhez mereven ragaszkodunk.


Amíg nem látod át tisztán, hogy egy adott helyzet mérgező,addig valóban áldozat vagy, de amint megkapod a választ, amint látod, hogy a helyzet hol mérgez, de nem teszel ellene, ott már a Te felelősséged a szituáció, és saját magadat mérgezed…ez az önsorsrontás…

ennek alapja pedig a félelem…mert félsz kilépni, félsz az elhagyástól….félsz egyedül maradni, mert „jajjmilesz”….erre tanítottak az elmúlt rendszerek, letűnt korok tradíciói….a társadalom és a közösség kivetette magából, aki nem alkalmazkodott, ha nem teljesítetted a klán követelményeit, ha ellentmondtál a családban akkor kiközösítettek, nem lehettél tag, páriává váltál….régen nem szóltak ahhoz aki így tett, el kellett hagyni a helyet….büntetés funkciója volt az egésznek.

Sok száz év telt el a történelem folyamán, de mi emberek és a mi viselkedésünk nem sokat változott…. foggal-körömmel ragaszkodunk régi szokásainkhoz, megszokott tradícióinkhoz, mérgező helyzeteinkhez és kapcsolatainkhoz.A felnőtt lét egyik alapfeltétele a felelősség vállalása a saját viselkedésünkért, saját szavainkért, tetteinkért….nem a szomszéd, nem a sanyarú gyerekkor, nem a párom….ÉN

….én nem húzom meg a határaimat, amikor hagyom, hogy bántsanak, én nem megyek odébb onnan, ahol nekem nem jó, nekem nincs annyi önfegyelmem, hogy kordában tartsam a dühömet, én nem merek kilépni a hamis biztonságot nyújtó helyzetekből, én félek bevallani még magamnak is, hogy nem hiszek magamban, hogy sikerülhet számomra jobb életet élnem, mert az önbecsülésünk megtört, és hiánymotiváltak vagyunk….

várjuk, hogy MAJD a MÁSIK megadja azt, amit sosem kaptunk meg szüleinktől, de vágytuk….hát sajnos nem fogja megadni….senki.


Te magadnak megadhatod, és elfogadhatod, hogy a múlt már nem pótolható, apád nem fog úgy szeretni, ahogy Te vágytad gyermekként, anyád nem fog értő figyelemmel hallgatni….mert az ő hiányaik alapján ennyire futotta…a nagymama nem fog elválni az alkoholista nagypapától, mert hiszi ez az ő „sorsa”…és azt örökli a lánya, majd a lányunoka…szenvedni kell egy kapcsolatban…ez a transzgenerációs minta.

Senki, de senki nem tudja, Neked mi a jó…egyedül Te magad.

De még Te sem mindig tudod megfogalmazni ugye? Végeláthatatlan ideig tartod benne magad a mérgező, bántalmazó kapcsolatodban felmentegetve a másikat különböző kifogásokkal, körkörösen ismételve ugyan azokat a helyzeteket, mert nem akarod elfogadni, hogy a másik egy önző bántalmazó, aki ha 8-10 évig nem változott, hát nem is fog….

Vársz végítéletnapig, hogy MAJD „szeret”…majd „elválik”…segítőhöz mész, de nem hallod meg amit mond, ragaszkodsz a saját elméletedhez „de szeretem”-kifogásokhoz(mit szeretsz?

-ha becsap, megcsal,megver,lehord,elhord mindennek kiröhög, degradál?

– ez mazochizmus, nem pedig szeretet), mérgező gondolataidhoz, melyek irányítják az életedet….mérgező szokások, melyekből nem engedünk, mérgező kapcsolatok, melyekből nem lépünk ki…..de változást VÁRUNK….ha a szituáció ugyan az, akkor hogyan is?


A Vízöntő Plútó mély változásokat indít el,

elvisz magával sok élethelyzetet, sokan eltávoznak, sokan teljesen más utakon folytatják életüket.Kapcsolatok szakadhatnak meg, baráti társaságok alakulnak át, közösségek kovácsolódhatnak, egy nagyobb jó reményében…..

az Oroszlán- Vízöntő energia lesz folyamatosan jelen…az egyén, az EGO és a társadalom, az együtt „akarás”…a természet és a természetesség…a digitális előnyök és a digitális diktatúra….a hitelesség és az őszinteség fontossága a hatalomvágy, az egó és az agresszióval szemben….

A múltunk romjain építhetjük újjá a jövőnket…

de kizárólag az számít amit MA cselekszel. Mert ebből lesz a holnap következménye….ha úgy döntök maradok a langyosban, mérgezem magam tovább, akkor a következménye lesz a kiégés, a depresszió, a testi tünetek…

ha változtatok, akkor minden esélyem megvan egy jobb és minőségibb életre abban a világban, melyet mi emberek alkottunk magunknak!


Egyetlen dologban biztos a demokrácia…az IDŐ….mindenki egyformán 24 órát kapott egy napra….hogy hogyan használod fel a Te döntésed!


Szalay Mónika asztrológus

elérhetőségem:

https://www.facebook.com/profile.php?id=100068088197535