ÍRTA: FELKAI TÍMEA KARMAASZTROLÓGUS

A Jupiter a Nyilas jegyének uralkodó bolygója. Tüzes, aktív. A szeretet bölcsességének és annak kiterjesztésének az elve. Ő is beavató energia, amely által a legszentebb feladatokat végezhetjük el.

Mitológiai képviselője Zeusz, aki apjától, Kronosztól vette át a hatalmat.

Születésekor anyja elrejti egy barlangban, ezért titokban nevelkedik. Így válik erőssé, éretté.

Nekünk is ilyenné kell válnunk a szó legnemesebb értelmében.


Ő a Naprendszer legnagyobb bolygója – eddig 16 holdját fedezték fel. Mivel ő a legnagyobb, ezért mindent felnagyít. A hit, szerencse és szeretet bolygója időnként nehéz helyzeteket hoz, de pont ezekkel tanít is… Ha ráérzékelünk a kozmikus törvényekre, valamint tisztességesek tudunk maradni, akkor ez az Ő tanítása. Ha bármi történik velünk, de tudunk hinni és szeretni-ez a jupiteri beavatás.


Hit, jóság, jovialitás, derű, magasabb szellemi összefüggések keresése, szintetikus látásmód, bölcsesség-ezek a tulajdonságok a Jupiterhez illenek. Maga a Jupiter átfogó erőt szimbolizál, ösztönöz a tökéletességre, a kiteljesedésre.


Elsősorban a lelkiség, a magasabb szellemi ideák felé fordulás jellemzi. Nagy, távoli célok kitűzéséről szól.

„Mindent megérteni annyi, mint mindent megbocsájtani.” Ez a Jupiter hitvallása. Felismerni a társunkban bensőjének igazi lényegét. Amikor „rossz napja van”, mi akkor is érezzük benne a fényt.


A Jupiter a belső morális iránytű: „Megéri ez nekem? Biztos, hogy jól járok?” – ezeket a kérdéseket tesszük fel magunknak és a bennünk lakozó Isten felel rá.


A vallás és hit is jupiteri. Papnak lenni nem egy szakma eredménye. Beavatottá kell válni az emberi lét misztériumába, a híd szerepét betölteni a Teremtő és az ember között. Istenhez nem a vallás, hanem a hit vezet.


Jupiter a Törvény, a Kozmikus igazság. Földi emberként a jog a bírákhoz kapcsolódik, melynek a Kozmikus Törvényhez nem sok köze van. Az Isteni Törvény inkarnációk sorában és életek adósságaiban gondolkodik. Ez a karma törvénye, ahol nincsenek lezárt határok. Ami végnek tűnik, arról kiderül, hogy egy új kezdete.


Az emberi testrészek közül a máj szimbolizálja a Jupitert. „Rosszmájú”, haragos-ismerős tulajdonságok. Mivel a máj feladata a méregtelenítés, ha megbetegszik, el kell gondolkodnunk. A szellem mérgezése a harag, a gyűlölet és az irigység. Ha nem vagyunk megértőek, akkor a máj fizikai síkon nem képes feldolgozni ezt.


Túlsúlyunk is jupiteri, mivel a zsírszövet és a zsírréteg is hozzá tartozik. Ha nem találjuk életünk magasabb szempontú célját, akkor az élethelyzetekben magunknak akarunk mindent. Ha világunk kizárólag az anyagi biztonság megteremtéséről szól, akkor a kilókat is felhalmozzuk. Az adakozás örömével egy időben a kilók is el kezdenek fogyogatni.
A jupiteri energiát hordozó lovak majdhogynem ismerik gazdájuk gondolatát is.
A mesékben a ló gyakran varázsol, segíti gazdáját. A táltos lovakról már nem is beszélve.Az asztrológia is jupiteri tudomány, mely valódi titkait csak a beavatottak számára nyitja meg. Azoknak, akik alázattal közelítik meg. Áldozat van ebben a beavatásban, melyet egyikünk se tud kikerülni.


Aki tanácsadóként, gyógyítóként inkább a saját fontosságát tolja előtérbe, az kihagyja azt a legfontosabb üzenetet, hogy a földi létbe fejlődni jöttünk. Aki “jól megmondja” az ügyfélnek, tanítványnak, az bizony elveszi a másiktól a fejlődés lehetőségét, nem vesz tudomást a szabad akarat működéséről.


Miként hozzuk ki a legjobbat egy jupiteri tranzithatás során? Hogyan járhatunk a kedvében?

Szereti, ha a szívünkre hallgatunk és nem agyaljuk túl a dolgokat.

Pl. ahová hívást érzünk, oda menjünk el bátran, mert cserébe csodákat kapunk.Kedvére való, ha bátran belevágunk. A hozzánk érkező csodákért legyünk hálásak, mert akkor továbbra is folytatódik ez a sorozat. Aki viszont nagyképű, vagy azt hiszi, hogy neki minden jár… Nos, az ilyen ember hamarosan pofára esik.


A HÁLA egy csodálatos teremtő erő-de fontos, hogy teljes szívünkből, őszintén és rendszeresen legyünk hálásak életünk apró-cseprő csodáiért.

Őt is meg lehet élni alacsony és magas szinten, rezgésben is. Lehet a csaló, a szemfényvesztő, bigott, hiú, erőszakos, mértéktelen, félrevezető és gőgös.


Magas szinten viszont a lelkes, fejlett erkölcsiséggel rendelkező, az élet apró örömeit is élvezni tudó embert jelzi. A közösségért vállalt munkát, vagy másokat segítő tanító, beavató.

folytatjuk


Csodás utazást kívánok! 😊 Timi

Felkai Tímea –  karmaasztrológus


telefonszám: 06-30/483-1594


email cím: felkaitimea@gmail.com


skype: felkaitimea