Szeretői viszony vagy párkapcsolatA legtöbb egyéni elemzésem kapcsán újra és újra ugyanazokat a kérdéseket teszik fel nekem az ügyfelek, és joggalMiért ment tönkre az életem? Miért nem érzem biztonságban magam? Miért egy csőd az anyagi helyzetem? Miért vagyok boldogtalan? Miért nem találok egy normális párt magamnak? Miért ilyen rossz a párkapcsolatom?

Az egyéni konzultációim első órájában tisztázzuk

Mit jelent a házasság és a szeretői kapcsolat közti különbség. Tisztázzuk azt, hogy miért fontos a család. Talán sokkal jobban támogat a Sors, ha másokért dolgozunk?


Azt is tisztázzuk, hogy mik a következményei a nők karrierjének: felveszik a Nap, azaz a férfi energiákat. Így nem élik a Holdat, vagyis a nőt, máris nem találnak megfelelő párt.
Tisztázzuk a „nem akarok mástól függeni” következményeit.

Azaz, ha független – uránuszi – akarok lenni, az kizárja a párkapcsolatot. Hiszen, vagy függésben vagyok, vagy független vagyok. Nincs olyan, hogy kicsit független vagyok.Ezért szeretném kicsit kitisztítani a képet a Sors nézőpontjából.Teljes értékű kapcsolatot szeretnénk,
azonban mi magunk meg sem közelítjük a teljes értékűségetElhittük, hogy normális, ha házas a partnerünk.
Elhittük, hogy minden következmény nélkül elköltözhetünk otthonról. Vagy összeköltözhetünk az éppen aktuális partnerünkkel. A tizedikkel, a huszadikkal.
Elhittük, hogy helyes, ha nem szeretnénk megtartani egy gyermeket, minden következmény nélkül elvetetjük, és kész.
Elhittük, hogy teljesen normális havonta cserélgetni a partnerünket, aztán beoltatni magunkat HPV ellen.
Elhittük, hogy a szexualitás az alapja a párkapcsolatoknak. Alapja a szeretői kapcsolatoknak, ami azonban nem párkapcsolat!

Hatalmas nagy a különbség


Elhittük, hogy ha nem szeretnénk gyermeket, elég, ha védekezünk, és kész. Pedig a kettő egymás nélkül nem értelmezhető. Aki nem akar gyermeket, az a Sorsnak azt üzeni, hogy a szexualitásra sincs szüksége.


Elhittük, hogy a függetlenség a legjobb dolog. Elválhatunk annyiszor, ahányszor akarunk. Következmények nélkül. Megszegve az ESKÜnket. Pedig az esküvel átadjuk a Jupiterünket a párunknak, amit soha nem kapunk vissza. Ha válunk, viszi magával… Erről következő írásomban lesz szó.


Elhittük, hogy a körülmények tehetnek mindenről. Pedig pont fordítva van: mi hozzuk létre döntéseinkkel a körülményeinket, mi teremtünk mindent gondolatainkkal.

A párkapcsolatnak, mint mindennek, egyetemes rendszere, törvénye van. Hiába hisszük azt, hogy megváltoztathatjuk. Dönthetünk bárhogy, de a következményeket viselnünk kell.Mik ezek az alapvetések, amikkel érdemes tisztában lennünk?Párkapcsolatot feladatra választunk, nem személyiségre. Vagyis arra, amit meg kell majd élnünk. Választhatunk családi karmára, veszteségre, családra, csalódásra, válásra, anyagi csődre, testiségre. Kinek mit kell megélnie ebben az életben. A Sinastria, azaz párkapcsolati horoszkóp elemzés során tisztán látható az, hogy ki „mit akar” a másiktól. Kit miért választottunk.

A házasság háza a VII-es ház. A szeretői kapcsolat a 12-es házhoz tartozik. A kettő NEM ANALÓG: A házasság analóg a VII-es házzal, a Mérleg jegyével. A szeretői kapcsolat pedig a Halak jegyhez tartozik, amely a 12-es ház. A VII-es ház a kapcsolatok egyik háza, a 12-es pedig a megpróbáltatásoké.

Minden, ami nem házasság, az szeretői kapcsolat
. Akár tetszik, akár nem. Nem én találtam ki, ez a törvény egyidős az emberiséggel. Az asztrológiában így nevezünk minden más kapcsolatot. Legyen az élettársi viszony, akár gyermekekkel, szerelmi kapcsolat, vagy csak „járás”.Amire választjuk a párkapcsolatot, az az indító energia, egy DÖNTÉS, amit nem lehet megváltoztatni. Csak majd egy újabb döntéssel, esetleg egy másik kapcsolattal.
Aki szenvedélyes kapcsolatot választott, az ne várja, hogy házasság lesz belőle. Aki házasságra, családra, biztonságra választotta a párját, az ne várjon szenvedélyeket. A kettő nem felcserélhető, EGYÜTT NEM MEGÉLHETŐ. Vagy egyik, vagy másik. Aki tudattalanul vesztésre választott, el fogja veszíteni a párját, bármit is tesz.

Aki házasodik, annak mindene lehet, ami nem szeretői kapcsolat.


Biztonság, család, otthon, gyerekek, anyagi javak, gyökerek, kötődés, ragaszkodás.
Állandóság, stabilitás, és ha ezeket nem becsüljük meg, egy idő után unalom, realitás.
Nyilvánvalóan a család már egy továbblépés, nem Mérleg, hanem már Rák analógia.Aki szeretői kapcsolatban van, mindene meglehet, ami nem házasság.


Szenvedélyek, vágyak, izgalom, újdonságok, túlfűtött szexualitás, szerelem, álmodozás, csalás, csalódás. Veszteségek, lemondás, áldozat.
Szerelem vagy másként ”törvénytelen” gyermek. Csúnyán hangzik, de valóban törvénytelen. Hiszen törvényes gyermek csak a házasságban született gyermek, még ma is. Nincs kivétel, ugyanúgy mint a függetlenségnél, nem lehet picit törvényes egy gyermek. Vagy az, vagy nem.
Az esküvő előtt lehet szeretői kapcsolat, a házasságban sosem lesz. Várhatunk rá évtizedeket is akár, akkor sem.

Szeretői kapcsolat csak abban az esetben emelődhet párkapcsolati szintre, ha az egyik fél mondjuk házas, és meghal időközben a házastárs, vagy ha egy házasság már válással végződött, ott lehetséges új házasság.Egy házasságot azonban SOHA nem bonthatunk fel szeretői viszonyért, úgy, hogy abból boldog házasság legyen.


Megtehetjük, de az új pár ugyanolyan analógiákat fog hozni, mint az első házastárs. És pont ugyanúgy fog végződni.

Ha valaki megcsalja a házastársát, majd elválik és elveszi a szeretőjét, számoljon a következményekkel. Minden bizonnyal vagy ő vagy az új pár félrelépésével vagy válással fog végződni ez a kapcsolat is. Hiszen a 12-es ház a csalás, csalódás analógiáit is hordozza, aminek áldozatává válunk. Ami csalásból indul, csalással végződik.


Valaki vagy szerető egy kapcsolatban, vagy társ a házasságban. Ha kivárjuk, hogy az adott fél lezárja az előző kapcsolatát, abból lehet párkapcsolat. Hiszen párkapcsolatként kezdődik. Ha nem tetszik, hogy a másik fél foglalt, ne menjünk bele abba a kapcsolatba. A jó megoldás nem az, hogy majd elválik.

Tudok olyan férfiról, aki a szeretője mellett újra házasodott, úgy, hogy a szerető hölgy ezt nem tudta. Tehát őt mindvégig szeretőként tartotta meg. Nem lehet szavakba önteni a hölgy csalódását, amikor megtudta, hogy amire évek óta vár, más kapta meg.

Ha szeretői – élettársi – kapcsolatot választunk, azzal sincs semmi gond. Csak ne a biztonságot keressük benne! Idővel számítsunk a csalódásra. Előbb-utóbb azt fogjuk érezni az ilyen kapcsolatban, hogy le kell mondjunk az egónkról. Különben áldozataivá válunk a helyzetnek, hiszen 12-es ház, Halak analógia.

Mondom még egyszer, nem gond, ha ezt választjuk, csak lássunk tisztán! Ha el tudjuk fogadni, minden rendben. A tapasztalataim azt mutatják, hogy szenvedésbe torkollik egy ilyen választás. Rossz érzés, hogy nem vállal fel a párunk, pedig mi ugyanúgy nem vállaltuk fel őt!Sokszor hallom: a házasság csak egy papír

Akkor meg miért kell tőle annyira félni, ha csak egy papír?

Bizony jóval több, mint egy papír. Mert teljes felelősség vállalással jár a másik iránt. Házasságból nem lehet csak úgy kilépni, mint egy élettársi kapcsolatból. Erről bővebben következő írásomban…Kedves Olvasó! Ne feledd, amit döntünk, amire választunk, azt kapjuk. Kívánom, hogy úgy dönts, hogy később boldogságot hozzon számodra.Áldás és szeretet kísérjen utunkon!

S M