Mit jelent asztrológiai szemmel a válás?Az asztrológia a házasságot és a válást is Jupiterhez kapcsolja, hiszen joghoz és törvényhez köthető mindkettő

A házasság közös döntés, melyet meghozott két ember valamikor. Esküt tettek nyilvánosan, ezzel bevonták kapcsolatukba a törvényt, Jupitert. Mindkettőt megtalálhatjuk a VII-es vagy a 9-es ház analógiáiban. A VII-es ház az egyéb párkapcsolatok háza is, a 9-es csak a házasságé. A válás, mint lehetséges esemény, szintén a VII-es és a 9-es házhoz tartozik. A házasságkötéskor a Jupiterünk egy részét úgymond „átadjuk” a párunknak, egyszer és mindenkorra. Ez nagyon fontos.

Mit jelent a válás az elszenvedett fél szemszögéből a Sors értelmezése szerint?A válás rendszerint nem közös döntés. Drasztikusan befolyásolja a másik ember Sorsát. Akaratán kívül történik az, hogy el kell költözzön, nem láthatja a gyermekeit. Akár munkahelyet is kell váltania, érzelmi/anyagi veszteség éri, albérletbe kerül. A nagyszülők is sérülnek, keveset láthatják az unokákat. Sérülnek a gyermekek is. Nincs olyan, hogy ezt a döntést megússzuk ártás „nélkül”. Mivel bevontuk a környezetünket a házasságkötéskor, a válás is nyilvános. A törvény keretei közt zajlik a válóper.A válás tehát súlyos döntés

Úgy mondjuk ezt az asztrológiában, hogy megsértjük a Jupiterünket. Mivel belevontuk a törvényt kapcsolatunkba, úgymond törvényt sértünk. A váláskor pedig a volt párunk „viszi tovább” a Jupiterünk egy részét, hiszen átruháztuk rá. Az ő átruházott Jupitere pedig „nálunk marad”. Ha új párunk lesz, megkapja mindkettőt. A miénket és a korábbi párunkét.


Mivel a két Sorsjelölő bolygó – Jupiter és Szaturnusz – szorosan kapcsolódik egymáshoz, a Jupiter megsértését a Szaturnusztól fogjuk „visszakapni”. Ott és úgy, ahol a születési képletünkben áll. Mivel esküt tettünk, az eskü alól nincs feloldozás. Ha megszegjük az eskünket, annak következményei vannak.


Ráadásul ha valakit elhagyunk, vagy megcsaltunk, akkor azt a fájdalmat, amit neki és a környezetünknek okoztunk, vissza kell kapjuk. Ha elválunk, azzal a másik fél élethelyzetét, Sorsát, nagy mértékben befolyásoljuk. Lehet, hogy soha többé nem lesz komoly párkapcsolatunk. Az is előfordulhat, hogy teljesen tönkre tesszük a válással a jövőnket.Mit jelent a válás az elváló fél szemszögéből asztrológiailag?Azt az „üzenetet” sugározzuk az élet felé, hogy mi az, amit nem akarunk. A válás nem azt jelenti, hogy másik kapcsolatot szeretnénk. Még ha így is gondoljuk, akkor sem.

Mit jelent ez a döntés valójában?

El akarok válni.
Független akarok lenni.
Nem akarok kapcsolatban lenni.

Tévedés azt gondolni, hogy ezt a kapcsolatot nem akarom, de majd egy másikat igen! Ez két döntés, ami egyszerre lehetetlen. Az, hogy elváltam, az egy dolog. De hogy milyen döntést enged meg a Sors, az majd kiderül utána. A kör ezzel bezárul. Sokszor csak évek múltán látjuk a következményeket. Fogalmunk sincs, hogyan kapcsolódnak össze a szálak. Pedig következmény nélkül nincs tett. Akár jótettről, akár rossz tettről van szó.

Vaktában csapkodunk ide-oda, és sokszor nagy árat fizetünk ezekért a döntésekértÚgy szoktam szemléltetni, hogy ha az étteremben kérünk egy gulyáslevest (házasság). De nem ízlett, és visszaküldjük (elválunk). Beleettünk, ezért ki fogják önteni. Inkább kérünk egy húslevest (szerető/független kapcsolat), mert valami más biztosan jobb lesz.

Csakhogy itt jön a gubanc! Nincs húsleves! Jaj! Akkor mégiscsak kéne az a gulyás, jobb, mint a semmi. Sajnos azonban kiöntötték. Se gulyás, se húsleves.

Ha szerencsénk van, és találunk egy másik éttermet (másik kapcsolatot), ahol van húsleves, még nem biztos, hogy ízleni fog. Lehet, hogy visszasírjuk azt az első gulyást. Vagy akarunk egy új gulyást (újabb komoly kapcsolat), de sajnos mindenhol elfogyott.

Azt kell megérteni, hogy ha rossz a házasságom, arról én pont annyira tehetek, mint a párom.

Az én választásom, az én saját döntésem. Én választottam a párom, én döntöttem. Ha húslevesből akarok gulyást csinálni, telenyomhatom piros arannyal, de akkor sem lesz gulyás, és fordítva: gulyáslevesből soha nem lesz húsleves.

Azt esszük meg, amit főztünk

Ha nem főzünk, kénytelenek vagyunk azt megenni, amit főznek nekünk. Ha igazán szeretnénk tudni, mit eszünk, főzzünk otthon (tudatos döntés). Ráadásul, ha otthon főzünk, még akkor sem biztos, hogy úgy sikerül, ahogy terveztük. Ha nem változunk belül, hiába válunk el, a következő párunk is ugyanolyan lesz, de az is lehet, hogy rosszabb.Van fantasztikus gulyás!

Van csodás házasság! De ahhoz először is tudatosan, teljes értékű kapcsolatra kell párt keresni. Ne a szenvedély vezéreljen. Mindenkinek magát kell pallérozni, dolgozni szüntelen saját magán. Az egyetlen fontos az legyen, hogy a párunkat boldoggá akarjuk tenni. 10 vagy 20 év múlva is. Majd ő gondoskodik a mi boldogságunkról, az nem a mi dolgunk.

Kitűzni közös célokat, és mindent együtt csinálni, megszüntetni a Te és Én gondolkodást, és végre MI-ként élni.

Nos, megint ugyanoda lyukadtunk ki Kedves Olvasó! A döntés, az ami számít. Amit, ha meghozunk, olyan, mint a labda, amibe belerúgunk. Végig gurul a pályán. Amit kikértünk az étteremben, azt ki kell fizetni. Ha leadtuk a rendelést, nincs visszaút.Döntsünk hát!

Teljes értékű kapcsolatot szeretnénk, ahol mi magunk is elköteleződünk?

Vagy megelégszünk egy félig-meddig független kapcsolattal? Amivel nincs semmi baj, csak ne várjunk tőle többet, mint ami. Azon se csodálkozzunk, hogy ha a független kapcsolatainkban elmagányosodunk. Szó szerint egyedül maradunk. Nem találunk rá a biztonságra, mert ennek a döntésnek ez lesz a következménye. Mindaddig, míg máshogy nem döntünk.Vagyis egy válás után nem garantált az új kapcsolatA tradicionális elvek alapvető értékekre és élethelyzetre értelmezhetők. A jól megélt feladat egyéni. Mindenkinek a saját születési horoszkópjából olvasható le. Nincs általános megoldás. Van aki a gulyást szereti, van aki pedig a húslevest. Csak gondoljuk át mielőtt rendelünk! Ha az egyéni képletben az áll, hogy a házasság adja a biztonságot, és elváltunk, ne csodálkozzunk,hogy utána mindent elveszíthetünk.

Vigyázat! A megoldás nem az, hogy meg sem házasodom, hogy nehogy csalódjak, és elváljak! Hiszen ha nem házasodom, azt üzenem a Sorsnak, hogy független akarok maradni! Az pedig tudjuk mit jelent, ugye? Azt jelenti, hogy egyedül akarok maradni.

2 verzió közül választhatunk, ennek nincsenek árnyalatai. Függetlenség, ahol végül egyedül maradunk, vagy társkapcsolat, ahol viszont függésben vagyunk.Remélem sikerült kicsit kitisztítani a képet! Hozzunk tudatos döntéseket!

Olyanokat, melyek idővel nem csalódást, hanem boldogságot eredményeznek.Áldás és szeretet kísérjen utunkon!

S M