Sinastria elemzéseim során merült fel először bennem az a kérdés, hogy a polaritás törvénye megállja-e a helyét az egyéni képletben is? Ekkor kezdtem el kísérletezni. Megfigyeléseim alapján felállítottam egy merőben új elméleti elemzési módszert. Semmilyen általános asztrológiai programban nem található meg ennek ábrázolási lehetősége, de kézi rajzolással szemléltethető.

Az Árnyék radix

Úgy vélem, hogy az általános radix születési képletnek létezik egy duális párja, melyet elneveztem negatív vagy Árnyék radixnak. Az Árnyék radixot csak a személyi jelölőkre alkalmazhatjuk. Sem a Sorsjelölők, sem a Transzcendens bolygók itt nem értelmezhetők. Nincsen bennük polaritás, így nem relevánsak a személyiség tekintetében. A Merkúr, mint összekötő szimbólum sem tud részt venni ebben, hiszen androgün (nemtelen).

Tehát a vizsgálat tárgyai a Nap, a Hold, a Vénusz és a Mars

Ezek a bolygók jelölik a polaritást: férfi-nő, hideg-meleg, világos-sötét.
A felvetés nagyon egyszerű. A Sinastria elemzésből emeljük át az elveket, és tegyük bele egy adott személy horoszkópjába.


Ha az egyén Napja az Oroszlánban van, akkor az ugyanazt jelenti, mintha a Holdja a Vízöntőben lenne. Ha a Hold a Szűzben áll, az azt jelenti, hogy olyan, mintha Halak Napja lenne. Egy Rák Vénuszú ember képletében az Árnyék radix azt jelenti, hogy olyan, mintha Bak Marsa lenne, hiszen ezek a bolygók állnak egymással szemben. Egy Nyilas Mars olyan, mintha Ikrekben állna a képlet tulajdonosának Vénusza.


A feltevés kiinduló pontja

A bennünk rejlő vágyaink a másik nem iránt már eleve kódolva vannak bennünk. A születésünkkor eldől, tehát megnyilvánul a horoszkópban. A tökéletes pár egy nő számára az a férfi, akinek a Napja vagy ott áll, ahol saját Napja. A saját Holdjával pont oppozícióban álló Nap is ugyanezt jelenti. Ezt kell megkeresnünk az egyén horoszkópjában.
Fordítva is igaz. A férfi azt a nőt keresi, akinek a radixában a Holdja ott van, ahol a férfi Holdja is található. Árnyék képletben a férfi Napjával oppozícióban álló Hold is ugyanezt jelenti.

Sokszor választunk családi karmára, egó elvesztésére, csalódásra, szenvedélyekre, családra, gyermekekre. Most itt ebben az elméletben csak a vágyaink szerinti feladatunkhoz passzoló társ lehetőségét vizsgáljuk meg. Azt keressük, hogy ez hogyan nyilvánul meg saját radix képletünkben.


Általános elemzéskor nem feltétlen használom. Ha viszont felmerülnek olyan kérdések, melyeket sehol máshol nem találunk meg az egyén horoszkópjában, akkor érdemes egy pillantást vetni az Árnyék radixra.

A képlet és az Árnyék radix

Minél közelebb áll a párunk Árnyék radixa a sajátunkhoz, annál valószínűbb, hogy tökéletes kiegészítésünk lesz. A saját képletemben Szűz Holdam 12 ívperccel és 3 másodperccel tér el a tökéletes oppozíciótól a férjem Halak Napjához képest. Így számomra ő testesíti meg a tökéletes társat. Saját képletemre vetítve olyan, mintha Halak Napom lenne. Ez teljesen fedi is a valóságot, hiszen minden jellemzőjét hordozom a jegynek. Fordítva is igaz. A páromra is jellemző minden, ami a Szűz Holdra jellemző.
Számomra ez azt jelenti, hogy nőként milyen a férfi oldalam. Egy férfinak pedig azt jelenti, hogy milyen a benne lakozó nő.


A fényszögek az Árnyék radixban

Az Árnyék radixban ugyanúgy nyilvánulnak meg a fényszögek. Ha egy képletben van egy Oroszlán Nap-Uránusz együttállás, akkor az Árnyékban is megjelenik egy Oroszlán Nap Uránusz együttállás, valamint egy Vízöntő Hold oppozíció.

Ha egy Kos-Mars kvadrátban van a Szaturnusszal, akkor az Árnyék Vénusz is kvadrátba fog kerülni. Ha nem tudom megoldani a feladatomat egyik irányból, megpróbálhatom a másik oldalról megfogni. Ha én magam nem tudom megoldani a problémámat, akkor a páromon keresztül meg tudom oldani. A megoldás tehát BENNEM REJLIK.
Megvizsgáltam természetesen nagyon sok képletet, ezek az analógiák mindenkinek a horoszkópjában benne vannak.


Vegyünk erre egy példát:


Nézzük meg Dwayne Johnson születési képletét


1972.05.02. 18 óra 2 perckor született San Leandro-ban.Egy rövid általános áttekintés az eredeti horoszkópját illetően:

Bika Napját nagyon jól tükrözi robusztus alkata. Úgy is hívják őt, hogy The Rock ,a Szikla. A Napja VII-es házas, ami kap egy Trigont a 3-as házban álló Jupitertől. Mutatja, hogy nagyon jó a kapcsolata a külvilággal, szerencsés egész színészi pályafutása.

Bár VII-es házas Kos Merkúrja szemben áll az I-es Mérleg Uránusszal, ez mégis különlegességet jelöl. Olyan inspirációkat mutat, melyeken még dolgozni kell. Öntörvényűsége és függetlenségi vágya akadályozhatja emberi kapcsolatainak gördülékenységét. A házasság nagyon jót tett neki, itt tanulja az önkorlátozást.

Nem riad vissza semmilyen merkúri tevékenységtől (tanulás, mozgás, beszéd, gondolkodás stb.), és nem fél új emberekkel ismerkedni. Emberi kapcsolataiban nem rejti véka alá azt, hogy saját érdekeit szeretné érvényesíteni.


A 3-as házban álló Bak Hold együttállásban a Jupiterrel mutatja, hogy közvetlen környezetében nagyon sokan szeretik. Utal gyermekkora költözéseire, hányattatásaira és változó környezetére.


Sorsfeladatát jól éli
. A környezetében élők céljait kell segítenie, önfelvállalással, hitelességgel (Ikrek Szaturnusz, 3-as Bak Jupiter). Mivel a X-es ház ura a 3-as házban van, ez fordítva is igaz. Környezetét úgy választja, hogy segítse őt karrierjében, céljai elérésében. Segíti a hátrányos helyzetűeket, nagyon sokat adakozik. Segít anyagilag és lelkileg is embertársain. (Holdcsomópontok).

Mivel ő a szív embere, le tudott mondani az egóval megszerzett anyagi gyarapodásról. A Sors megajándékozta őt az anyagi bőséggel. Le tudott mondani (2-es Neptun, 8-as Szaturnusz) a pénz teremtésről. Le tudott mondani mások pénzéről. A 2-es házat az Unió Mystica szintjére tudta emelni. Ehhez nem kevés megpróbáltatáson keresztül vitt az útja. Édesapjáról korán le kellett mondjon (Bak IC, ura a Szaturnusz a 8-ban – Neptunusz oppozícióval). Van egy csodálatos édesanyja, (Rák MC), aki megtanította őt az igaz szeretetre.

Nos, áttérve az Árnyék radixra, mit is jelent ez, az ő esetében?


Napja Bika, Holdja Bak. A Bika Nap azt jelenti, hogy olyan, mintha a Holdja a Skorpióban lenne. A Bak Hold pedig olyan, mintha Napja a Rákban lenne. Ikrek Vénusza és Marsa van. Ez olyan, mintha mindkettő a Nyilasban lenne. (A tökéletes párt is így választjuk.)

Nap:
Eredetileg Napja a Bikában van, amire jellemző a szilárd anyag megtartása, a kiszámíthatóság, a biztonság keresése. Árnyék képletben ez azt jelenti, hogy olyan, mintha Skorpió Holdja lenne (ez a Bika Nap poláris párja).

Ha megnézzük az életét, rögtön láthatjuk, hogy filmjeiben teljesen átjönnek az érzelmi elfojtások, melyek a film végére napvilágra kerülnek. Végül mindig kiderül, hogy a kőkemény testben arany szív lakik. Nagyon sokszor megjeleníti a szerettei elvesztésétől való félelemet is. Azért küzd, hogy az életüket megmentse. Tudjuk, hogy semmi sem véletlen, tehát a filmek sem. Így csak olyan filmben játszhat minden színész, ami benne van a Sorsában.

Hold:
Eredeti képletében Holdja a Bakban van. Tehetsége van az anyagiak megszerzésére, céljai elérésére. A kitartás és kőkemény munka jellemző rá. Azonban az Árnyékban poláris párként Rák Napja lenne. Emiatt olyan érzelmi életet él, melyben nagyon ragaszkodik családjához, párjához, gyermekeihez, édesanyjához, otthonához. Ez pedig sokkal inkább jellemez egy Rák Napú embert, mint egy Bikát. Igaz, hogy a Bika is ragaszkodó, de nem feltétlen a családjához, hanem inkább az anyagi teremtett világhoz.

Vénusz és Mars:
Vénusza eredetileg az Ikrekben van. Ez kiváló előadói készségeket jelent. Az értelem uralta művészi tehetség is megjelenik nála.
Marsa is itt áll, amely erősíti előadói képességeit. Okos, gyors észjárású, de épp ezért nehéz vitapartner. Akarata szellemi téren nyilvánul meg.

Az Árnyék képletben mindkettő a Nyilasban lenne.
Vénusz a Nyilasban abszolút jellemző rá, hiszen a szereteten alapszik a hite. Végtelenül könnyed, szórakoztató, vicces „fazon”. Sugárzik belőle az emberszeretet, a jóindulat. Rendkívül rokonszenves, és életvidám, optimista alkat.
Ha a Marsát nézzük az Árnyékban, (Nyilas szintén) rendkívüli nála a sport szeretete. Energikus, tetterős egyéniség. Igazságszerető, magas morállal rendelkező ember. Filmjeiben is megjelenik, mint az „Igazság bajnoka”. Utazás és természet kedvelő, ami szintén jellemző legtöbb filmjére. Ez sokkal jobban jellemzi őt, mint az Ikrek Mars.

Mindent egybevetve nem csoda, hogy a hírességek sorát gyarapítja. További sok sikert kívánok munkájához!

Budapest, 2023. 03.23.

Forrás: https://www.astrotheme.com/