A szerzés, megtartás maga

Véleményem szerint minden asztrológusnak vannak kedvenc jegyei, bolygói, energiái, és van, amivel kevésbé tud mit kezdeni, akár szó szerint, de tán ellenérzése is lehet vele kapcsolatban. Van, aki bevallja, van, aki nem.


Én azok közé tartozom, akik bátran felvállalják, hogy nem tudnak némelyik jeggyel, vagy a horoszkópban látható energiával mit kezdeni. Vagy azért, mert nehéz megérteni, vagy azért, mert annyira „tájidegen” számára. Emberek vagyunk, s ez alól az asztrológus sem kivétel. Rokon-, vagy ellenszenvvel, amelynek vagy tudjuk az okát, vagy nem. Bár annyiban többnek kell lennie egy asztrológusnak az átlagembernél, hogy legalább tudja, mit miért érez úgy, ahogy.Nos, a Bika jegye nekem mumus volt sokáig.


Talán pont azért, amivel kezdtem ezen írást: a szerzés, a megtartás fogalma számomra nehézségeket okozott. Sokáig ellenálltam ezeknek, míg valóban nem váltam értő asztrológussá – életvégig tartó folyamat amúgy! –, azaz fel nem fogtam, hogy mit akar nekem mondani a Bikában lévő Felszálló Holdcsomópontom. Azaz, hogy minél inkább ellenállok ennek az energiának, annál több bajom lesz, és addig gyötör és gyúr a Sors, míg meg nem értem az üzenetét.A Bika ugyanis meg akar szerezni.

És amit megszerzett, azt meg is akarja tartani. Megőrizni, amit szerez, azt megtermékenyíteni, sokasítani, szaporítani.

Aki szereti az életet élvezni, örülni a szépnek, a jónak, törekszik a teljes elégedettségre. És emiatt egy csöpp lelkiismeret-furdalása sincs. Sőt. Úgy érzi, ez az élet értelme, ez neki jár.

Ma már tudom, hogy milyen igaza van,

de időbe telt nekem is megérteni mindezt. És ehhez az időhöz kellett az a türelem is, ami szintén Bika-sajátosság, na ez volt a legnagyobb kihívásom, és még ma is gyakran okoz problémát.


Mert a Bika türelmes. Minden bolygó, amely a Bika jegyében van, átszíneződik ezzel a türelemmel, az amúgy is türelmes bolygókat viszont fenyegeti a veszély, hogy a türelem álarca alatt engedik elmenni maguk mellett az összes lehetőséget, és életük utolsó perceiben is elhiszik, hogy van még idejük dönteni…


Szóval Bika tulajdonság a megfontoltság is, de van, hogy átbillen a mérleg, és tényleg olyan körülményessé és lassúvá válik fizikai és szellemi értelemben is, ami már inkább kárára van.

Nem csak neki, hanem a környezetének is.


Egy magas minőséget élő Bika általában jól dönt, minden körülményt figyelembe vesz, megérleli a dolgokat, őt nem lehet siettetni. Jellemzője, hogy a megszerzett tudást sem felejti el többé.


Általában megbízható, kitartó, és szorgalmas, törekszik az alaposságra, és a korrektségre, szereti, ha körülötte minden rendben van. És hát persze, hogy megteszi, amit ígér, csak győzze az ember kivárni…

Hiszen ő nem kapkod, szereti a nyugodt, kiegyensúlyozott, kellemes életet, annak minden szépségével, és finomságával. Utóbbit különösen: szeret jókat enni, inni, és szeretteit is szívesen eteti, itatja.


Nem egy pörgős jegy,

ha nem muszáj nem megy el otthonról. Az én házam, az én váram, az én családom, itt érzem jól magam. Jókat aludni, enni, inni, szerelmeskedni, kényelmesen, lassan, türelmesen, nyugodtan.

Ám nem szabad visszaélni a jóindulatával, ami az övé, az az övé. Nagyon féltékeny tud lenni. Jellemző, hogy ha uralkodó bolygója, a Vénusz föld jegyekben van, ott is előfordul az erős birtoklási ösztön.


Szereti, ha a dolgai a helyükön vannak, és nem szereti azokat másnak kölcsönadni, de igazán az a legjobb, ha nem is nyúl hozzájuk senki.
Nem egy vitatkozó típus, nem is érdemes ilyesmit kezdeményezni vele, mert a Bika kinyilvánít. Nem magyaráz, az úgy van, és kész. Nehezen meggyőzhető, nehezen rávehető, keményfejű emberek általában.


Amit elhatároz, azt meg is csinálja

idővel, lassan, nyugodtan, az ő tempójában. Minden téren fontos számára a stabilitás, ezért ő maga is az. Közel állnak hozzá az állatok, a föld, a természet.

Meglehetősen konzervatív, nem egy modern típus. A harsány, hivalkodó dolgok sem az ő jellemzői. Bár materiális és szereti a szépet és az esztétikusat, jó ízléssel tudja a mértéket mindenben.


A Bika a nyak és a torokrészt uralja, gyakori, hogy szép énekhanggal rendelkezik, különösen, ha a Vénusz és a Jupiter kapcsolatban vannak egymással a horoszkópban.


Nem szereti a problémás
dolgokat. Sok energiát fektet bele, hogy az élete stabilan, kiegyensúlyozottan működjön minden területen.

A fény vonzza, a sötétségtől igyekszik távol maradni, mert ezt a halállal kapcsolja össze. Ilyeténképpen fél is tőle, nem szeret róla beszélni, se hallani, se látni.

Ez felborítja a békéjét.


Partnerként hűséges típus (persze vannak kivételek, nagyon fontos a Vénusz helyzete a horoszkópjában), szereti az erotikát, és meg is adja a módját, nem egy hűbelebalázs típus. Nem a heves, mint inkább a lassú, szerelmes összeolvadásokat kedveli, és ehhez megteremti az időt, a teret. Fontos számára a kapcsolatban is a megbízhatóság, stabilitás, és a hűség, az apró figyelmességek.A Bika igazi teremtő.


Az anyagiakon keresztül lel nyugalomra
, de ez a nyugalom csak akkor lesz tartós, ha a teremtését megosztja másokkal is.

Viszont az a Bika, aki valamiért gátolt a teremtésben, megkapja amire szüksége van – mástól. Alacsonyabb szinten rendkívüli módon tud aggódni az anyagi dolgok miatt. Attól fél, ha ő nem teremt, nem lesz semmije.

A legalacsonyabb szint, amikor tényleg csak az életélvezeteknek hódol. Ez a legfontosabb. Ez esetben hiába is küzd és birtokol, képtelen valójában a megőrzésre, mindig vesztes marad.Úgy kezdtem ezt az írást, hogy nehéz nekem a Bika energiával kapcsolódni… Nehéz volt elfogadni magamban, hogy ezen életem iránya bizony az abszolút földi teremtőenergiám kiaknázása és kihasználása… Hogy elhiggyem, képes vagyok a teremtésre.

Aki erős szegénységtudatban töltötte a gyermekkorát, annak Bikaként létezni nem könnyű… elhinni, hogy amit szerzek meg is tudom tartani. Sőt gyarapítani is tudom. Hogy türelmes legyek akkor, mikor minden idegszálam bizsereg a türelmetlenségtől… Hogy a dolgokat hagyni kell megérni, beérni, hogy én magam is stabil legyek. Kiszámítható, megbízható, és hűséges…

Nos, Bika Felszálló Holdcsomópontom idővel, lassan, nagyon lassan, ahogy az a Bikához illik – megtanította nekem mindezt.

Még nem vagyok az út végén, és lehet, hogy sosem leszek, mert horoszkópomban a Bika uralkodó bolygója, a Vénusz a Kosban van. Ami aztán tényleg nagyon türelmetlenné tesz. Ám utánanyúl a Szaturnusz a Halakból, és azt mondja: lassíts…

Így segítik egymást horoszkópunk elemei, ezért nem szabad kiragadni, leragadni egy-egy horoszkópelemnél. Csak az egész ismeretében tárul fel – Bika energiával stílszerűen – lassan, nagyon lassan, a teljes kép.


Vadász Mária Magdolna