2024 JANUÁR 29-TŐL FEBRUÁR 4-IG

Írta: Steiner Gergely asztrológus


Nap a Vízöntőben – az individualizmus pillanatai:

Jelentősége van annak, hogy kik is születtek ezen a héten. Sokan vannak – rengetegen inkább – akik valósággal idegenkednek attól, hogy bárkivel is egy „kalap alá” vegyék őket! Viszont, a Vízöntő jegy második dekádja már Ikrek színezetet kap.

Az éleselméjűség, a modern felfogások és a nyitott szellemiség kupolája alatt, akiben van elég indíttatás, az most „megtáltosodik” és az utókor is meg fog emlékezni nemes tetteikről. ( éppen 146 éve született Hajós Alfréd ) De maradjunk a jelenben!

Individuális pillanatnak tekinthetjük azt, hogy sokunknak örömet fog jelenteni egy-egy múltból eredő momentum, melyből erőt meríthetünk a jelenre és a jövőre nézve is!

A Nap egyik fényszöge arra is enged következtetni, hogy többen a népszerűséget fogják hajszolni – én miért nem lepődöm meg ezen?

Lesz olyan valaki a közvetlen környezetünkben is, aki talán nehezen jutott korábban fel a csúcsra, és most a szemünk láttára veszíti el a maradék önbizalmát!

Érdemes azt is tudni, hogy többen érzékenyen fognak reagálni a hírekre, ill., könnyen fognak tudni irreális hatást gyakorolni ránk. Nem félek ettől a kijelentésről, itt és most béke nem lesz egyhamar – a horoszkópban az van, ami látszik, nem az, amit látni szeretnénk – hemzsegni fognak a jobbnál jobb ötletek és okosabbnál okosabb emberek – de egyik fülön be, másikon ki időket élünk…Hold – a legbensőbb én kiteljesedésének pillanatai:

első napokban még e héten a fogyó Hold a Mérleg jegyben jelzi, hogy emocionálisan igyekszünk a magunk módján kedvesek, szívélyesek, előzékenyek lenni és a problémát kerülő viselkedésekkel tetszelegni. Sikerül? Miért is ne! Jó hangulattal, kellemes társasággal és sajna -hozzátartozik az igazsághoz- gyorsan múló örömökkel ajándékoz meg bennünket a fogyó Mérleg Hold!

A fogyó Hold 1-én 21ʰ36′-tól lép át a Skorpióba. Nehezen jön álom a szemünkre, vagy lidérces álmokkal ronthatjuk el az ébredést! A földi valóság talaján maradva – régi asztrológusok szerint – egy kissé kapkodva igyekszünk a számlánk között eligazodni.

Aki, most vállalkozásba kezd, a jelek arra engednek következtetni, lassítson. Mondjuk úgy, hogy a csillagok állása szerint 4-én 7ʰ27′- ig szívás lesz/lehet! Addig tartózkodik a Hold a Skorpióban…

Van jó is? Nos, igyekezzünk túladni felesleges műszaki holmijainkon, persze, ha módunkban áll ! Én szóltam, így az is lehet, egyesek veszik az adást, és pl. garázs-piacon vásározhatnak…Merkúr a Bakban -egymás megkeresésének a pillanatai:

Annyi a teendő, hogy ismerjük fel a szervezőkészségünk mozgató elemeit. Ugyanakkor érdemes azt is szem előtt és fejben tartani, hogy az intellektualizmusunkat valaki vagy valami nagyban gátolhatja és ennek a képzelőerőnk látja kárát! Nem lesz nehéz megállapítani, az ész hiánya miatt sok dologban fel fogja ütni a fejét pl. félreértés, félrebeszélés – a régi asztrológusok szerint!

Vénusz a Bakban – a beteljesülések pillanatai:

Kérem, tekintsék az elemzést úgy, hogy jegyről-jegyre, bolygókról-bolygókra tudom, most lehet a beteljesülésre várni . Ez rám is vonatkozik, nekem is az a tervem erre a hétre, hogy csak azt tegyem, aminek örülni tudok, amit élvezettel teszek. A beteljesülés nem egy eget-földet rengető dolog, olyan valami, amit most meg-, ill., ki fogunk érdemelni!

Mars a Bakban – rejtett fizikai erők pillanatai:

Kiindulási alap, hogy a Mars és a Merkúr a Bak jegyben tényeket akar (Mars), nem elméleteket (Merkúr).

Konkrétan, ki lehet mondani, amit gondolunk (Merkúr) és ennek a szellemében cselekedhetünk (Mars).

Hiba lenne pl. a vitáktól is tartózkodni. Lehet gond? Igen! Ha az eszmecsere forró vitákba torkolna, akkor a szenvedélyes vita és párbeszéd során mindenki az igazát szajkózza, akkor biztos, ott senkinek sem lesz igaza. Ez a konfiguráció csak az oknyomozói feladatok esetén nyerő állás!

Jupiter a Bikában – a céltudatosság pillanatai:

A jelen asztrológiai állás szerint a Jupiter a Bikában, a Szaturnusz a Halakban gyakorlatilag sikert ígérő, akiben van céltudatosság! Mert ez az a „legutolsóból is lehetnek első”, vagy „innen szép nyerni” állás!

Szaturnusz a Halakban – a lemondások pillanatai:

Kicsit megválaszoltam az előző fejezetben! Annyit érdemes megjegyezni, hogy akinek a képletében a planéta negatív, vagy több sebtől is vérzik, megteheti, hogy kilép és lelép!

Mert „veszíteni is tudni kell” és az „okos enged, szamár szenved” , hiszen ez ilyen felállásnál a túlélését fogja segíteni…

Figyelem, a horoszkópban és a tranzit-asztrológiában az van, ami látszik, nem az, amit látni szeretnénk! Ha túl nagyok az elvárásaink, vagy túl kevés és kicsinyeskedő, azzal be fognak szűkülni a megvalósítási lehetőségeik…


ELÉRHETŐSÉGEM KOMOLY ÉRDEKLŐDÉS ESETÉN:

steinergergely@gmail.com;

honlap: http://www.steinergergely.hu/?p=185

EGYÉB MEGJELENÉS:

https://asztrologiapaholy.hu/asztrologusok-paholya

Nálam a prognózisok saját szerkesztésben, és nem előre egy gépi programozásban készülnek!