Bolygó áthaladások 2024.01.15.-től 21.-ig

Írta: Steiner Gergely asztrológus


Nap- Bak, mint a tökéletességre törekvés:

valójában „az ördög adta” – csak azért, mert így rímelt – életerőnkről szól a Nap jegyünk. Nehéz egyébként egy hétre, de egész életre is arról beszélni, hogy kinek mi a jó, mi a helyes, mi rossz és mi helytelen. Tél van és hideg, ilyen szemüvegen kell nézni a saját igyekezetünk, hogy a fagyos események sorozata közben helyt tudjunk áll.

Mindig sok fejtörést tud okozni szemtől-szembe is, hogy értésére adjam a hozzám fordulónak, mit kezdjen a Nap jegyével. Nem lekicsinylően mondom, 100-ból, ha egy tucat az, aki minden tavasz, nyár, ősz és téli korszakában tudja, és hogy mit kezdjen a földi-elemforrásaival.

Igenis, van bennünk egy természetes akkumulátor, amely figyelmeztetések nélkül tudja mi a teendője korszakváltozások során. Így a jelen esetben úgy lehet felhívni a figyelmet a tökéletesedés útján, ahogy a természet is teszi! A tavaszi, nyári és az őszi jegyek tulajdonosai dermedt állapotban vannak – Rosszul teszik, ha elfelejtik, akár 3 percre is, hogy nyíltan baj származik a heveskedésektől (Kos, Bika, Ikrek).

Nem most ragyog fel a Nap a Rák, Oroszlán és a Szűz jegyűeknek. Nincs értelme pánikolni a Mérleg, a Skorpió és a Nyilas jegyűeknek, mert csupán hideg szelek fújnak.

Senki nem ismeri, de várja a csodát... Minden bizonnyal a téli jegyek tulajdonosai is így vannak ezzel, akik felismerik „itt az idő, most vagy soha” elemében lesznek a dolgaik menetében.

Persze, vannak, akik ilyenkor átrepülik a földet azért, hogy „lopják” a meleget. Visszajönnek, és arról regélnek – megtehetik – milyen jó volt, és ha tehetnék (tehetik) visszamennének. De visszajönnek és már „ágyban, párnák közt” erőtlenül „tetszelegnek”!


Hold a hagyományokhoz ragaszkodás:

a már növő Hold a Vízöntő jegyben van, asztrológiailag január 14-én 4ʰ29’-től január 16-án 5ʰ48’-ig. A gyors meggazdagodást ígérők valósággal elözönlik pl. az internetet, kihasználva a növő Halak Hold „felkínálta” befolyásolhatóságunkat.

Tehát a túlzottan segíteni akarók, mindenkivel együtt érző emberek horgászni fognak az emberi hiszékenységünkben.

A növő Hold a Kos jegyében 18-án 9ʰ13’-ig a kihívások órái, percei bekövetkeztét „jelzi”! Lehet, hogy az előző napokban keletkezett sokk után, hirtelen a harcias kedvünkbe leszünk.

Sokan önmagukat nem kímélve, vakmerően vágnak utat maguknak a siker, vagy a győzelem reményében. Ne várja senki tőlem, hogy részletezzem ki és miért öltözik be csillagharcosnak. Maradjunk annyiban, fel kell venni a kesztyűt a túlélés érdekében. Ha harc, akkor legyen harc, de nem kell a kardunkba dőlni, ha nem sikerül valamit (is) véghez vinni. Úgy tudnám kifejezni ezt az időszakot: erő legyen velünk!

A növő Hold a Bika jegyben 20-án 14ʰ58’-ig a harci kedvünk el fog illanni. Megsokszorozódik bennünk a biztonság igénye. Olyan lassú lesz felfogásunk – érzelmileg –, hogy észre sem vesszük magunk körül a lényeget és a tényeket…


Merkúr a Bakban: gondolatok és a szó hatalma:

már 14-én 3ʰ37’-től át fogja írni az eddig gondolatunk menetét! Nekem tetsző, hogy céltudatosság veszi a kezdetét! Nagy segítséget kell, hogy jelentsen bármelyik házban is áll, ott a törekvés és a gyakorlati gondolkodás ambicionálja a döglött ügyeket is.

Vagyis, hogy a Nap és a Hold „ügyekben” az esetleges anomáliákat orvosolhatja. Ha mégsem, akkor azoknak, akiknek képletében a Merkúr diszharmonikus, fogadja el tőlem a horoszkópja intelmeit.

Aki pesszimista, vagy bíráló attitűdökben fogalmazza meg a gondolatait, olyan lesz, mint a hó nélküli szánkózás!


Vénusz – Nyilasban a kedvesség erejének pillanatai

A planéta e jegyben peregrin (idegen). Így semmiképpen se rossz, de nagyon jó sem. Kedvesnek lenni és kedveskedni nem ugyanaz. Biztatónak tartom, hogy érzelmileg igyekszünk másokat lelkesíteni, de ennek a velejárója a kitartás hiánya.

Csak egy gyakorlati példa, akinek a VII. Házában áll a Vénusz – itt uralomban van – kedvességben nem lesz híján, de ordítani fog a mesterkéltség is.


Mars a Bakban kihívást jelent:

„határ a csillagos ég” – szindróma! Jó ez? Jó, miért kérdés? Aki bármiben is sikert akar besöpörni – nincs olyan, aki ne akarná ezt – a negatív aspektus esetében is, ha ilyen van a képletében ez a konfiguráció őt is segíteni fogja!

Csak egy kicsivel, több izzadsággal fog járni! Ha a Mars a X. Házban áll, vetélytársakkal kell számolnia. Félni kéne? Nem! Így, jobban erősítheti az akaratát és megsokszorozhatja az erőbedobását!

Figyelem, a Mars a Bak jegyben 2024. február 13-án 6ʰ39’-ig e jegyben lesz, bármelyik ház témában kincset érő helyzet!


Jupiter a Bikában: az igazságos és a tökéletes nyugalom

A planéta meg egy jó ideig bevackolt ebbe a jegybe. Megint fontos kiemelni, hogy peregrin (idegen), ám a szerencse „hordozója” nem jelent feltétlenül rosszat.

Erre a hétre 5°56’-en kezd, majd 21-én 6°21’-ig azoknak lesz izgalmas, akiknek itt áll egyik születési nap adta bolygója.

Akinek kioszt egy sallert, 2024. máj. 5-én 22ʰ05’-ig ,annak igazságot is fog tenni! Például, ha a 2. Házunk van érintve. Gyűjtőszenvedélyünk lehet úgy a gyengénk, ahogy az erősségünk is. Így kijelenthetem, ez több, mint kockázatos lesz/lehet – ezen héten, és egyébként is!


Szaturnusz a Halakban: mindenkivel együttérzés

még jó ideig csiga módjára száguldozik ebben a jegyben. Olyan „alaphelyzetben” van, ahol – kötve hiszem, hogy mindenki tudja – a következetesen a töprengést hozza előtérbe.

A Halak jegy, és a 12. Ház jelleg rendszerint félénkké tesz minket ugyan, de hatványozza a romantikus attitűdjeinket. Innen van az, hogy sokan nyíltan, vagy burkoltan a spirituális és okkult kérdésekben keresik – nincs okom ebben kételkedni – a megoldást!


Figyelem! A horoszkópban és a tranzit-asztrológiában az van, ami látszik, nem az, amit látni szeretnénk! Ha túl nagyok az elvárásaik, vagy túl kevés és kicsinyeskedő, azzal be fognak szűkülni a megvalósítási lehetőségeik…!

ELÉRHETŐSÉGEM KOMOLY ÉRDEKLŐDÉS ESETÉN:

steinergergely@gmail.com;

honlap: http://www.steinergergely.hu/?p=185

EGYÉB MEGJELENÉS:

https://asztrologiapaholy.hu/asztrologusok-paholya

Nálam a prognózisok saját szerkesztésben, és nem előre egy gépi programozásban készülnek!