A mundán asztrológus szemével – I. rész

Most már egy éve foglalkozom a témával

hogy bizonyítani tudjam, mi mikor és hogyan történt.


A népek és országok (államok) képleténél tranzitokkal dolgoztam, a politikusoknál pedig az életóra progressziót használtam.

Az érintett két népet és az államokat „megszemélyesítettem”, olyan értelemben, hogy a „született” adottságaikat értékeltem. Ezeket az eredeti horoszkópházak alapján értelmeztem, mint született kiinduló pontot, ahova koncentrál. A tranzitokat pedig úgy értelmeztem, hogy ezek az alap adottságok meghívót kapnak a tranzit által egy másik életterületre (vagy ugyanabba) és ott kell „szerepelniük”, mint a személyeknek.


A politikusok életóra jelzései a feladatokat és lehetőségeket jelzik adott időpontban, amiből kialakul a cselekvésük. Egyben lehetőséget kapnak arra, hogy magasabb, szellemi szinten éljék azokat meg, és ne legyenek sem áldozatok, sem elkövetők. Ez a cél, a személyiség fejlődésének során.

A kedvenc „hagymahéj” elméletem szerint először (le)meg kell fejteni, milyen is a nép. Melyek erősségei és gyengeségei. Ha háborút akarunk megérteni, akkor első sorban a konfliktusok felelősét, Mars energiát. Természetesen a többit is ugyanúgy kell vizsgálnunk, mint egy személynél tennénk.


Európai népeknél nagyon sok változás nincs a képletekben, de annyi igen, hogy értsük a népek különbözőségeit


Ami minden népre jellemző ebben a közel 500 évben:

  • Nagy biztonsági igény, amit a Merkúr-Vénusz-Mars-Szaturnusz négyszöge jelez.
  • A Nap-Hold konjunkció (vezetők és népek kapcsolata) változékony, rugalmas (háromszög figura) amelyet a jog (Jupiter) és a Neptun-Plútó konjunkció, a hatalom és ideológia egysége jellemzi. Itt Jupiter gyenge, a Neptun-Plútó átlagos erősségű, tehát bármi lehet, és a Nap-Hold erőteljes.
  • Nagyon fontos Uránusz oppozíció a Nap-Hold egységre. Ez megmutatja, hogy a rebellió, a váratlan változások és a reformok nagy megpróbáltatások a vezetők és népeik számára.
    Tehát ez a fő irány, ami földrajzi helyenként, tehát országokra eltérő életterületen lehet.Orosz nép sajátossága


A legnagyobb erőt Mars képviseli a 2. ház csúcsán. Tehát igen erőteljes konfliktus kezdeményezés a szerzés (pl. területszerzés) érdekében. Mindig kész erre.
Akkor tudható, hogy az orosz nép ma is kész arra, hogy harcoljon.
Jellemző még a 9. ház végén, erőltető jelleggel Uránusz. Ez provokálja a vezetők és népek kapcsolatának változását.


A gyengéi


Leggyengébb energiája a 6. házban lévő Vénusz. Diplomácia képesség tehát majdnem egyenlő a nullával.
Gyengének számít még a 3. házban (nem szabadon választott kapcsolatok, pl. bevándorlók, belső- és külső ellenzékiek) vonatkozásában a jog és jogszerűség.Ukrán nép sajátosságai


A legnagyobb erő a Nap-Hold konjunkcióban van, a 4. házban, tehát a saját vezetők és a nép közösségében.
Ez szenvedi el az Uránusz okozta váratlan és/vagy változtató körülményeket: ugyanis az ukrán nép Uránusz a 9 házban, hit és világnézet alapon erőltető, túlzó jelleggel született.
Mars, harci és konfliktuskezelő képessége az 1. házban, a maga identitása érdekében meglehetősen erős.


Gyengéi a diplomáciai képesség (Vénusz) és a jogalkotás (Jupiter)
.

Az orosz nép radix képlete 1892-től majdnem 500 évig
Az ukrán nép radix képlete 1892-től majdnem 500 évig

Orosz és ukrán népek összevetés


Orosz és Ukrán népek összevetése


Ez az összevetés olyan, mint amikor személyek párkapcsolatát vizsgálva megnézzük, milyen energiákat visz a két fél az egyes közös életterületre.


Akkor láthatjuk, hogy a két nép meglehetősen hasonló egymáshoz sok tekintetben, de vannak különbségek is


A konfliktuskezelés céljában és erejében orosz szerzés és megőrzés célzattal erőteljesen harcos természetű ukrán erőltető. Neki a szerzés is a konfliktus oka vagy következménye, de fontos a saját önkép is, hiszen Mars az 1. házban van.

Az orosz nép vezető-nép kapcsolata erőltető, túlzó a nem szabadon választott kapcsolataiban, mint például a szomszédos országok népei és vezetői.
Az ukrán nép a saját hazájában erőteljes a vezető-nép kapcsolatában.


Mindkét vezető-nép kapcsolat kölcsönösen ki van téve Uránusz zavaró, kiszámíthatatlan és változó energiájának.


A folytatást itt olvashatod..