Írta: Lucza Vilmos asztrológus

Az asztrológia, vagy fogalmazhatok úgy, hogy a spiritualitás alapelvei életünk minden területére útmutatást adnak. „Nincsenek véletlenek, tökéletes vagy, boldogságra születtél!” Mit jelentenek ezek a gyakorlatban például a párkapcsolat területén?1. Az első lépés talán a legnehezebb, de ez szükséges ahhoz, hogy gyökeres változások legyenek a párkapcsolatunkban.

Döntsd el, hogy tudsz-e a pároddal élni, vagy belehalsz, ha vele kell leélni az életed. Ha tudsz vele élni, akkor jöhet a többi lépés. Ha nem, akkor ne halj bele, hanem szakíts most. Ez persze nem azt jelenti, hogy a párod, vagy te rosszak vagytok, hanem azt, hogy abban a helyzetben, amelyben most vagy, ez nem megoldható, ezért előbb önmagadat kell megszeretned olyan szinten, hogy kész legyél egy pár befogadására.


Amikor megnézünk elvált párok horoszkópját, azt látjuk, hogy mindegyikben ott volt a megoldás, a boldog élet lehetősége, csak még nem tudtak élni vele.2. A második lépés az asztrológia alapelve alapján, hogy fogadd el magad.

Tökéletesek vagyunk arra az életre, amire születtünk. Ha nem tudod elfogadni magad, akkor nem azt az élethelyzetet éled, amit kellene, mert a társadalmi, vagy szülői elvárás miatt „eltévedtél”.

De lehet, hogy csapdába ejtett egy anyagilag vonzó karrier. Őszintén, lelkesen, a lelked mélyéről (jupiteri szinten) kell elfogadnod magad, mert ez viszi pozitív irányba az élted és a párkapcsolatod.3. Ha IGAZÁN elfogadtad magad, akkor már sokkal könnyebb lesz elfogadni a párod is,

s ez megnyitja az utat a közös boldogság felé. Amikor a szinasztria (kapcsolati asztrológia) módszereit alkalmazzuk, akkor látszanak azok a megoldások, amit a SORS kínál. Megnézhetjük, hogy „mire választottuk a párunkat”, vagyis melyek azok a legfontosabb dolgok, amit megélhetünk a párunkon keresztül. Megnézhetjük, hogy melyikünk tud inkább közös célokat kijelölni, s a másik lesz az, aki inkább megvalósítja a dolgokat. Ahogy az egyéni horoszkóp elemzés, úgy a párkapcsolati elemzés is minden felmerülő kérdésre választ ad.

4. Most, hogy már magad és a párod is elfogadtad, szívből ki tudod mondani, hogy szeretem magam és szeretem őt, már nem lesz nehéz, hogy ezt a szeretetet minden nap, minden lehetséges módon kifejezd. Ösztönösen is érezheted, hogy mit szeret a párod, mivel tudsz kedveskedni neki. Az asztrológia természetesen ebben is segít. A párod horoszkópjában megtalálod azokat az analógiákat, amelyekkel legjobban ki tudod fejezni a szereteted.

5. Értékeld az életed!
Adj hálát minden nap
(de lehet minden percben is), hogy átélheted ezt a pillanatot, s a párodért, hogy ilyen fantasztikus ajándékot kaptál az élettől. Ez segít, hogy ne ragadj bele a múlt fájdalmaiba, a jelen negatív dolgaiba, s a jövőtől való félelembe.

6. A valódi elfogadás mellett ritkábban jöhetnek elő konfliktusok,

de ha „kitör a háború”, akkor próbálj arra gondolni, hogy minden konfliktust a félelem generál. Nem a párod mondja a szavakat, hanem az a „program”, amit beletápláltak a szülei, vagy az eddigi életkörülményei. S a te szavaid is ösztönös reakciók. Nézd meg a horoszkópotok, és látni fogod az okokat és a megoldásokat is.

7. Türelem.

Párod csak késleltetve fog átalakulni. Ne várd, hogy két nap után megváltozik minden. De ha őszintén úgy érzed, hogy a párod tökéletes, akkor ez türelmet ad. Holnap, vagy öt év múlva, teljesen mindegy, mert a szeretet felülírja a még meglévő nehézségeket.