Halak csillagjegy energiái a születésünk pillanatában

Rendkívül fontos megérteni, hogy az, hogy mi a Napjegyünk, azaz hol helyezkedett el a Nap a születésünk pillanatában, önmagában nem jelent sokat.

Sajnos a bulvárnak köszönhetően sikerült az asztrológiát a földig degradálni, hiszen a napjegyből írott „jóslatok” vajmi kevéssé „jönnek be”, tekintettel arra, hogy egy nagyon kis szeletét ragadják ki a teljes horoszkópnak.

Sajnálatos tény az is, hogy ebbe kapaszkodnak az asztrológia ellenlábasai. Nevetségessé akarják tenni. Viszont ezzel azt is bizonyítják, hogy mennyire lövésük sincs, miről is véleményeznek.

Ebben az internetes világban ezen változtatni nem tudunk, ám szerencsére azért egyre több valódi asztrológus ül a monitor elé, és készít videókat, ír az asztrológiáról hiteles publikációkat, és vannak ingyenesen, a neten is elérhető magazinok, amelyek e témában készülnek.Most a Halak jegyről fogok írni

A bevezető éppen azt a célt szolgálja, hogy megértsük: önmagában a Halak, mint olyan, nem létezik. Mindig a teljes horoszkópot kell nézni, ott mennyi az adott jegy energiája – jelesül a Halak –, hol, mely házakban helyezkednek el a bolygók, közöttük milyen energiák voltak a születés pillanatában.

Amiről tehát alább értekezni fogok, az maga a Halak-energia, nem a Halak Napjeggyel rendelkező ember.

A horoszkóp egy térkép

Ha ránézünk Budapest térképére, még nem ismerjük meg az egész Budapestet. Tájékozódni meg pláne nem tudunk rajta, csak ha egyenként végigvesszük a kerületek elhelyezkedését, az utcákat, az irányokat, stb.

Amíg csak a térképre pillantunk, abból csak annyit tudunk, hogy ez Budapest. Semmi többet.


Nos, így van ez akkor is, amikor egy-egy napjegyről beszélünk. Az egyéniség, az attitűd, az, hogy ebből ki, mit és hogyan él meg, az csak a teljes horoszkóp vizsgálatakor derül ki. A személyes találkozás is fontos, amikor feltérképezzük, hogy milyen tudatminőségben leledzik a szülött.

És még, hogy árnyaljam a képet, minden Napjegyet több szinten is meg lehet élni. Ezt szeretném bemutatni most itt a Halaknál. Mert nem minden Halak ember misztikus, és nem mindegyik alkoholista, hogy a két legszélsőségesebb megélést említsem. Pedig mindkettő Halak energia.

A Halak energia


Általában február 19-től nagyjából március 21-ig tart a Halak időszak. Nem véletlenül írtam „időszakot”. Nyilván ilyenkor a Halak emberek vannak fókuszban.

A Halak időszak az egész tér-idő minőséget befolyásolja – mint minden napjegy-időszak. Labilis jegy, változékony, inkább reagáló, mint aktív, a víz elem uralma alá tartozik.

Elsősorban a Jupiter uralja, majd a később felfedezett Neptunuszt is hozzá rendelte az asztrológia.

Egészségügyi szempontból a lábfej tartozik hozzá

A Halak emberek többségének érzékeny pontja a lábfej. Hamarabb feltöri a cipő, érzékeny a bőrük e területen. A kis csontocskák, inak, izmok, amelyek a hihetetlenül bonyolult lábfejszerkezetben találhatók, náluk különös figyelmet és törődést igényel.

Bár a boka már a Vízöntő uralma alá tartozik, mégis, a Halakra jellemző, hogy gyakran kibicsaklik a bokájuk.


Kettős jegyek közé soroljuk

Mint az Ikreket és a Nyilas jegyet is. Ez azt jelenti, hogy általában több szálon futnak a dolgok az életükben. Ráadásul, míg az említett kettőnél nagyjából egyirányban van ez a kettősség, a Halaknál az egyik előre, a másik hátra… az egyik jobbra, a másik balra… az egyik felfelé, a másik lefelé…

Nos, kedves Halak Olvasóink


Itt az első válasz, miért is érezzük magunkat néha úgy, hogy azt se tudjuk merre vagyunk arccal… és ez akár egy napon belül is többször változhat.

A megoldás, hogy elfogadjuk magunkban ezeket, és ne akarjunk olyanok lenni, mint aki mindig tudja merre hány óra. Mert nem fog menni.


A Halak lehetnek áradóan, túlcsordultan érzelmesek

De lehet ennek ellenkezője is, amikor direktben visszafojtjuk érzelmeiket. Mert saját magunk számára sem elviselhető. Nem szeretjük a durva realitást. Jobb lenne, ha a világ olyan szép, rózsaszín, habos-babos, szeretetteli, és békés lenne.

Szeretnénk hajnalonta a harmatcseppeket szedegetni a virágszirmokról, és ájultan gyönyörködhetnénk a Természet alkotta csodákban.

Ha nincs valami földi energia, ami a talajon tart bennünket – ezt a horoszkóp egyéb elemei mutatják –, akkor erős külső hatásra elmerülhetünk a posványban.

Alkohol, drog, prostitúció, de még a bűnözés is belefér egy alacsony szinten élő Halak világába. Nem akarattal, szándékosan, egyszerűen elsodródik. Erős az önfeláldozás, sőt az önfeladás hajlama, de ezt csak nagyon ritkán kapják vissza. Az örök meg nem értett emberek. Sokszor érezzük magunkat egyedül emiatt.


A nagyon erős Halak energiával rendelkezők nem tudják megvédeni magukat. Védtelenek a világ durvasága ellen. Ezért is van hajlamuk rossz esetben az alkoholba, tudatmódosító szerekbe menekülni, jobb esetben a legmagasabb szintű spirituális magasságokba.

Utóbbi esetben a Jupiter és a Neptunusz is segíti őket

A legtisztább csatornái lehetnek az univerzum erőinek. A valódi látóképességek tulajdonosai, az intuíció csúcsra járhat bennük.

Persze ez nem automatikus, és nem születési előjoguk. Bizony dolgozniuk kell rajta és érte tudatosan. És persze vannak Halak, akik valahol a kétféle energia között úszkálnak, hol lefelé, hol felfelé…


Erős az empatikus készsége
. Boldog, ha lelki közösségre lel, erre szüksége is van.

Hajlamos a naivitásra, ezért gyakran kiadja magát olyanoknak is, akik ezzel visszaélnek, kihasználják.

Önbizalomhiányos, alkalmazkodó, irányítható. Gyenge az akarata. Itt nagyon hasznos, ha valahol a horoszkópban van egy erőteljesebb energia, amely segíti az életben. Segíti, hogy kiálljon magáért, hogy letehesse élete szilárd alapjait. Különben bajba kerülhet. Gyakori köztük az akarattalan, sodródó, meg nem értett, elhagyott, szenvelgő ember.


A zene, a művészetek, a tánc viszont nagyon neki való. Szüksége van a környezettel való kapcsolódásra.


Két típusa van: vagy hízásra hajlamos, vagy törékeny, gyenge, vékony alkat (pl. Audrey Hepburn is Halak volt). Labilitásra való hajlama hozza, hogy nem fejezi be azt, amit elkezdett. Itt is kell valami erős földi támasz, ami végigviszi a megkezdett úton.


Egy Halak ember abszolút érzelmi, lelki beállítottságú. A legmagasztosabb érzelmeket nála találjuk. És persze a határozatlanság is a földi támasz nélküliség miatt van, mert megesik a szíve másokon, részvétteljes. Ezért folyvást azon aggodalmaskodik, nehogy a másiknak rosszat tegyen a döntéseivel.


A Halakság a férfiaknak a legnehezebb

Teljesen ellentétes a férfiszereppel. Sok Halak férfi ezért igyekszik másnak mutatni magát, mint ami, de mindig kilóg a lóláb. Egyszerűen diszharmonikus a viselkedése a belőle áradó Halak energiával.

Vagy rendkívül visszahúzódóak, nem mutatják meg magukat. Szenvednek ugyan az egyedülléttől, de sérüléseik miatt inkább a biztos támaszt választják: az alkoholt, vagy drogot. Kevés Halak férfi tudja egészségesen megélni az energiáit.


Hátránya még, hogy képtelen az önkritikára, és személyes támadásnak veszi, ha kritizálják. Született áldozat. Szerelemben a plátói az ideális számára, ebben is a reális világtól való elrugaszkodása nyilvánul meg.


Főnökként, ha csak nincsenek erős földi, tüzes energiái, alkalmatlan. Elsírja magát, ha nyomás alá kerül. És ha nem tud rendet tartani, előbb-utóbb eluralkodik a káosz. Mindenkivel lojális, ez pedig így nem sokáig működtethető…

Beosztottként inkább elképzelhető. Ha nem kritizálják, és engedik annak lenni, ami ő maga: kicsit káoszos, kicsit rendetlen, kicsit elkéső, kicsit álmodozó, talán nem elég alapos, és túlérzékeny…


Párkapcsolatban
ő az, akinél bármi lehet, és annak az ellenkezője is. Ha megvan a lelki kapcsolat, akkor rendben van. A testi kapcsolat – ha csak a képlet egyéb elemei nem utalnak ellenkező erőkre – másodlagos a számára.


Szülőként túl érzelmes lehet,
nem következetes, gondoskodó, türelmes, megértő, és hiányzik a kellő szigor.

Gyermekként igényli a jóságot, a szeretetet, nehezen szakad el a szülőtől, vagy inkább sehogy. Kell neki a lelki biztonság.


Ha Halak társat választasz, az ő erogén zónája a Lelke.
És aki a Lelkéhez ér, azért mindent megtesz. Legyen az barát, párkapcsolat, kollegális viszony, bármilyen emberi kapcsolat.


Vadász Mária Magdolna

facebook: Csontasszony

honlap: www.fenyem.net