Hold-minta a Vízöntő korban

Amikor nők párkapcsolati krízisekkel keresnek meg, azt tapasztalom, hogy az összes probléma gyökere alapvetően ugyanaz. A szülői mintát nem dolgozták fel, nem azonosultak a tradícionális női feladattal.

Teljes szerepzavarban vagyunk. Azt gondoljuk, bármit elérhetünk amit akarunk. Vágyaink előrébb valóbbak mindennél. Csak az számít, hogy MI jól érezzük magunkat. Senki más nem számít.

Ha pedig valami rossz dolog történik velünk, azért MINDENKI MÁS HIBÁS, kivéve minket magunkat.

A Vízöntő-kór eluralkodott a nőkön

A mai nők semmilyen formában nem akarnak azonosulni holdi mintájukkal, archetípusukkal, születési adottságukkal. Figyelmüket leköti a karrier. Tudják, érzik, hogy nem fér bele az életükbe a gyermekvállalás.


Mi nők tradícionális férfi archetípusra vágyunk. Nem hozzuk semmilyen értelemben a nő archaikus típusát, a Holdat, aminek születtünk. Elutasítjuk az anya-mintát.

Majd jön a hatalmas csalódás, hogy se család, se férj, se gyerek nincs az életünkben. Ráadásul mindezt már csak akkor ismerjük fel, amikor szorít az idő, kicsúszunk a lehetőségekből.

Alapvető dolgokkal nem vagyunk tisztában


Először is a nő nem véletlenül született nőnek. A szerepek nem cserélhetők fel. A nő soha nem lesz teremtő, ha igen, ő maga válik Nappá.

Felcseréli az archetípusát, amivel a férfi nem tud azonosulni. A nők erőssége nem a karrierben, a teremtésben, az irányításban van.

A nők erőssége az érzelem, az odaadás, a gondoskodás, törődés. Az otthon, a család, a szépség, és a harmónia is ott van a nők fegyvertárában.

Minden nő alapvetően Rák archetípusú, fűszerezve az egyéni adottságokkal természetesen.


Milyen is a Rák archetípusa?


Tradícionális értelemben a nő befogadónak született. Fizikailag is, hiszen a teremtéshez befogadja a férfit.

Ha úgy próbál meg teremteni, mint egy férfi, akkor magára veszi az összes Nap analógiát.

Az Oroszlán, azaz a Nap-férfi udvarol, vezet, a külvilágban aktív. Indító és kezdeményező. Megjelenik különböző formában a szabadság és a függetlenség vágy. Ezek mind férfi archetípusok jellemzői.

A férfi tehetsége az, hogy teljes intenzitással az anyagiak megteremtésére koncentráljon.

A nőnek kellene főzni, takarítani, gyereket vállalni, az otthonáról és a párjáról gondoskodni. Sokszor gondoljuk, hogy a család, az otthon édes kevés egy nőnek a boldogsághoz.

Ha karriert szeretnénk nőként, akkor egyszerre 3 dolgot kell működtetni

A párkapcsolatot, a karriert és a gyermeket. A háromból csak kettőt választhatunk, egyet kívülről kell kapnunk. A férfinél is csak kettőre eshet a választás.

Akkor működik jól egy teljes értékű kapcsolat, ha a férfi a gyerekeket a nőn keresztül kapja, a nő pedig az anyagiakat kapja kívülről. De sokszor halljuk, hogy

  • szükségem van a másikra, de neki is rám…
  • ne legyek ráutalva senkire…
  • nekem nem kell a párom pénze…
  • foglalkozzon ő is ugyanannyit a gyerekekkel, mint én…

Közben pedig észre sem vesszük, hogy sodródunk a magány felé.
A „nekem az életben nem kell többet férfi” gondolkodással sincs semmi baj. De biztos vagyok benne, hogy aki így gondolkodik, annál maradtak elvarratlan szálak.
Ahhoz, hogy „igazi” férfi legyen mellettünk, a nőnek igazi nővé kell válni.

Nem azt mondom, hogy ne dolgozzon egy nő! Nem azt mondom, hogy egy nő ne valósítsa meg önmagát! De a család, az otthon legyen a legfontosabb, mert ehhez van tehetsége egy nőnek a leginkább! A Hold maga a tehetség. Tehát, aki nőnek születik, megvan a tehetsége a családhoz, a gyerekekhez, az otthonhoz. Minden nőnek.

Miért rettegünk ettől annyira? Miért hadakozunk?

Nincs azzal se baj, ha valaki nem akar családot, nem kötelező.

De egy nő számára a kiteljesedést (amit a telihold szimbolizál), a család és a gyerekek jelentik.
Sokan vannak, akiknek nem sikerül a gyermekvállalás. Mint teremtés, ez sem csak a mi kezünkben van. A teremtés a férfi akaratán is múlik. A férfiak sem merik felvállalni a Nap szerepet mindig.

Egy befogadó, azaz egy Hold-nő nem akar teremteni, nem akar Nap lenni.

Így ezt (és sokminden mást is) rá kell bízzuk a Sorsra.

Természetesen az egyéni horoszkópot megvizsgálva kiderülhet, hogy az élethelyzet nem alkalmas a gyermekvállalásra.
Nagyon sokat tudnék még írni erről, de a lényeg, hogy mindenkinek van esélye a boldogságra.

Ehhez a boldogsághoz kaptuk a tehetségünket, a testünket. Feladataink felismerésére, meghatározására hivatott az asztrológia, egyéni elemzések keretében, hogy döntéseinkben önazonosak legyünk, és természetesen boldogok.