Írta: Gál Judit karmaasztrológus

A SZIMBÓLUMOKRÓLOlyan​​ jelekről van szó, amelyeket a​​ fizikai síkon kapunk, s amelyeket bízvást​​ a karma üzeneteinek lehet tekinteni.

A karma a legkülönfélébb csatornákon át képes információt továbbítani nekünk. Ezen belül is a legfontosabbak közé tartoznak az álmokban megjelenő figyelmeztetések, jelzések. A fizikai tünetek, betegségek alig valamivel maradnak alatta jelentőségben,intenzitásban a legsúlyosabb figyelmeztetéseknek: a baleseteknek.

Tulajdonképpen valamennyi szimbólumnak minősül, ha nem is a szó eredeti értelmében.

Az is hátborzongató, amikor valaki lépten-nyomon megfejtendő üzeneteket keres​​ mindenben. Mert ugyan mindig körülöttünk vannak és tulajdonképpen valóban mindenben, de​​ ha ezzel foglalkoznánk éjjel-nappal, akkor teljességgel elmulasztanánk élni.

Márpedig éppenséggel a karmának bevallott célja, hogy a földi életünkben, a földi viszonyok között dolgozzunk rajta, folytonos kutakodás, nyomozás és szimbólumfejtés helyett.

Ez azonban az egyik véglet.​​ A másik véglet, ha még akkor sem figyel oda az ember, amikor össztűzként zúdul rá az információ​​ mindenünnen és minden formában.

Mint oly sokszor,​​ ebben is az arany középút (lenne) az ideális.

ÁLLATOK, MINT SZIMBÓLUMOKBármennyire is elszakadt az ember a természettől, különösen városi körülmények között, annyira mégsem tud, hogy ne találkozzon élő állatokkal.

A hús-vér megjelenési formán kívül is​​ számtalan módon kaphatunk üzeneteket állatok révén. A legegyszerűbb a kedvelt állatok köre, legyenek azok élőhelyünkön őshonosak vagy sem.

Még ha sohasem találkozunk velük élő formában, akkor is képviselhetnek számunkra akkora jelentőséget, hogy érdemes utána nézni közelebbről is: milyen spirituális üzenetet hordoznak.

Egy​​ könyv-, filmcím, szórakozóhely neve is utalhat olyan állatra, akihez szorosabban van közünk. Természetesen azokra az állatokra is érdemes odafigyelni, amelyektől​​ viszolygunk, félünk, undorodunk, hiszen annak is alapos okának kell lennie. Érdemes tehát nyomban megkeresni a mögöttes jelentését,​​ amikor egy-egy állat bármilyen formában, de felbukkan az életünkben.

Biztosak lehetünk benne, hogy fontos információkat közvetít.

A következőkben – folytatásként – egyenként fogok végighaladni állatokon és az általuk képviselt szimbólumrendszeren. Ahol ismerek​​ asztrológiai besorolást, jegyekhez rendelést, ott azt is feltüntetem. Ebből azonban állatok nagy tömege kimaradt,így ne keressünk következetességet benne.

Az állatszimbólumok értelmezésénél fő forrásként két nagyszerű összeállítást használok:​​ Jeanne Ruland: Az állatok ereje, és Ted Andrews: Az állatok szimbolikája​​ című könyvét. Ahol ezen kívül más forráshoz is folyamodtam, ott azt külön megjelölöm.

A folytatásban: bagoly, béka, cinke,csiga, denevér, egér, farkas,fecske, feketerigó, galamb, gólya, gyík, halak,hangya, harkály, hattyú, holló, hüllők,imádkozó sáska, kakas, kígyó, krokodil, kullancs, kutya, légy, lepke, ló, macska, madár, medve, mókus,nyest, nyúl, őz, papagáj, patkány, páva, pók, róka, sün, szajkó, szarka, szarvas, teknős, tőkésréce (kacsa) vaddisznó, varjú, veréb…szerző: Gál Judit karmaasztrológus

Honlap: www.karmaasztrologia.info

Facebook: Gál Judit (Karma Asztrológia)

Telefon: +36308966069