Lényeges tudnivaló, hogy a horoszkópban csak és kizárólag négy házban van jelen a Vertex-pont. Nincs fontossági sorrend, a feldolgozás menete itt és most is tetszőleges. Amennyiben ön tudja, hogy a Vertex pontja hol található, az alábbi írás megfelelő fejezetét könnyen „lefordíthatja” a saját életére.

Az első cikk itt található8. Ház – Skorpió a Stigmatizált (titokzatos) réteg

Nevezetesek közülük:
Lev Tolsztoj, A. Hitler, Éva Braun, H. Goering, I. Napoleon, Sztálin, Lenin, Mao Ce Tung, Nero, Franco, Gandhi, Mata Hari, II. János Pál, Lady Diana.


Szabad fordításban róluk, tőlük:A körülményeket én alakítom! ” – Napóleon


„Harcolni csak azért lehet, amit szeretünk, szeretni csak azt lehet, amit tisztelünk, tisztelni pedig azt, amit legalábbis ismerünk.” – A. Hitler


„Tévedéseink egyik fő oka, hogy későn szokjuk meg azt a felismerést, hogy felnőttek vagyunk.” – gróf Lev Tolsztoj


„Egy ember halála tragédia. Millióké statisztika.” – Sztálin


„A bizalom jó dolog. Az ellenőrzés még jobb.” – Lenin


„A forradalmárok üldözése csak meggyorsítja, kiterjeszti és elmélyíti a népi forradalmakat.” – Mao Ce Tung


„Ha valamiről egy alkalommal már nyilatkoztam, ne kérdezz engem arról másodszor.” – Nero császár


Mata Harihoz hasonlóan Vertex pontja szerint ön is a népszerűséget díjazza, így hamar a celebek közé kerülhet, és akkor az élete szerves része lesz a szenzációgyártás és botránykeltés.


Analógia: az emberek úgy lehetnek a „jegyet viselők”, mint bármi más, például a színek is egyfajta érzést keltők. Fent nevezettekről még a többszörösen évismétlők is tudják, hogy körülbelül mikor éltek, mivel is foglalkoztak. Némelyekről vannak festmények, szobrok, vagy emléktáblák dicsőítik őket. Aki pedig kiteszi őket a környezetében, akár fénykép vagy kitűző formájában a ruhájára, most lehet, hogy ledöbben amikor rádöbben: „Úristen, ez lennék én?” Én meg azt kérdezem, jó ezt a kérdezőmnek tudni?

Kiegészítés:
személyes élményeim közül álljon itt az, amikor egyik munkatársam a kertész volt az én „tanúm”. Úgy járt-kelt a környezetünkben, ahogyan kell, miként az oda illett. Nem tudhattam akkor még, hogy „Virág elvtárs” milyen Vertex ponttal bír, de amikor ez kiderült, azonnal a „helyére” került nálam. Igazából nem ártott nekem – csak éppen ki nem állhatott. A maga 150 cm-es magasságából úgy nézett az én közel 190-es magasságomra, mintha éppen ő egy magas gólya lenne, aki csak lefele néz. Egy biztos, mindenki tudta róla, hogy hova tartozik, és az eszmei hozzáállása alapján első, az elsők közt (testméret ebben mit sem számít). Ez nem hiba, hanem egy állapot, van aki jól viseli, van aki kevésbé. Nem az a lényeg amit, és ahogyan tett, de felteszem a kérdést, ha tisztában lett volna azzal, hogy ez a sors(a) játéka, akkor ennek ismeretében ugyanazt tenné? Ha a saját helyzetét, a kategóriáját bárkivel felismertetném, tudna vele mit kezdeni?!

VII. Ház – Mérleg a Kiegészítő (beavatott) réteg

Nevezetesek közülük:
Yehudi Menuhin, B. Gröning, Casanova, V. Pál pápa, Ferenc József, L. von Beethoven, Ingrid Bergman, C. Chaplin, Chanel Coco, Magyarország Vertex pontja Oroszlán 19°.

Szabad fordításban tőlük, róluk:Minden nagyon jó, minden nagyon szép, mindennel meg vagyok elégedve.” Ferenc József


A zene a káoszból rendet teremt; a ritmus a széttartót egységbe fogja; a melódia a megszakítottat folytonossá varázsolja; a harmónia az össze nem illőket összeegyezteti.” Yehudi Menuhin


„Higgy, remélj és szeress, hogy boldog ember lehess!” Bruno Gröning


„A szánalmat ajándékba kaptuk, az irigységért meg kell dolgozni.” Casanova


„A boldogság titka a jó egészség és a rossz memória.” Ingrid Bergman


„Az a nap, amelyik nevetés nélkül telik el, elvesztegetett idő.” C. Chaplin


„Addj egy lánynak megfelelő cipőket és meghódítja a világot.”
Marilyn Monroe és Chanel Coco


„A legjobb szer ahhoz, hogy ne gondolj a nyomorúságodra – a munka.”
L. von BeethovenAnalógiája is egészen magától értetődő, mindegyik esetében evidens, hogy róla szól. Az élet porondján, amikor eljön annak az ideje vitathatatlanul valamiben a legjobb. Lehet, hogy éppen csak a neve cseng ismerősen, és a bizonyítványa celeb színezetű. Ha megismerné a helyét, tudná mit kezdjen vele?


Kiegészítés
: úgy hozta a sors, hogy megismerkedtem egy zenei konzervatóriumot végzett lantművésszel, aki ott magas szinten megtanulta a „mesterséget”. Hallhattam a játékát, és bár nem vagyok zenei szakértő, de ami szép, az szép. Arra, hogy kitől sajátította el a „szakmát”, azt válaszolta, hogy egy hallássérült – hallókészülékkel rendelkező – oktatója volt. Nyilvánvaló mindenkinek, hogy ez „nem probléma”, nem lehet az, mert valamit tud, és azt nagyon. Igencsak nőtt a szememben úgy a „diák”, mint a tanára. Mert csak az számít, hogy nagyon tudja azt, amit csinál. Kell ebben az esetben tudnia a kérdezőnek, hogy ki és miben is hibádzik?

6. Ház – Szűz a Kiválasztott (szolgáló) réteg


Nevezetesek közülük: Nagy Sándor, Rasputyin, XIII. Alfons, Augusztus császár, Medici Katalin, Dante, Kant, A. M. Grimm, III. Pál pápa, XV. Gergely pápa, Bujtor István.

Szabad fordításban tőlük, róluk:


„Győzzétek le a félelmet, s ígérem, legyőzitek a halált.” Nagy Sándor


„Hogy miért vagyok kiválasztott, nem tudom. De én vagyok Oroszország” – Rasputyin – bármelyik Vertex pont tulajdonosnak kicsúszhat a száján valami hasonló!


– Medici Katalin nevéhez fűződik a Szent Bertalan-éji párizsi vérnász, amely több ezer hugenotta lemészárlásához vezetett – e Vertex pont veszélyes is tud lenni!


„A szeretet… mozgat napot és minden csillagot.” Dante


„A szép számomra a jó szimbóluma.” Kant– Akinek itt van a Vertex pontja, annak az élete során – lsd. XIII. Alfons – hivatalosan megszűnik a hatalmi állapota, egy státusza, nívós funkciója, de továbbra is fenntartja annak nimbuszát…

– Augustus császár rendelte el azt a népszámlálást
, ami miatt Jézus anyjának haza kellett zarándokolnia a szülővárosába… (akár ön is hozhat egy ismertté váló rendeletet.)

Egy hivatás megszállottja volt, és emiatt népszerűség övezte… Bujtor István

Analógia
: hihetetlen sokféle értelmezése van. Ha végignézünk a neveken, akkor észrevesszük, hogy némelyik életvitelének a hátterében a földi realitásérzék teljes elvesztése állhat. Fogalmazhatok úgy is, életük során gyakran voltak mélyponton. Életuntak és kiábrándultak önmagukból, a világból, az életből. Sokszor fogalmuk sem volt mihez kezdjenek az e világi megtestesülésükben. Vajon hová forduljanak, kihez is menjenek? Nézzék meg még egyszer a neveket! Mindannyian tettek valamit az asztalra. Zászlóvivők, akiket könnyen „ki lehet lőni”. De, amíg az a kezükben van, követik őket! Kérdem én, érdemes tudni honnan jön a golyózápor?


Kiegészítés:
saját példámmal jövök ismét, a kórházi munkahelyemen adódott számtalan (példa)eset. Egy jó kiállású, kissé kreolbőrű fiúcska megszólított: „csak hallgassa meg az igét, az Isten nem akar rosszat…” Azért jött, hogy kövessem mert jó útra térít. „Megtévedt bárányként térjek vissza a nyájba”, mert amit „ezzel” teszek az bűn, kárhozatra kerülök, és nem szeretné, ha a „pokol tüzére” jutnék. El is beszélgettünk hosszan – ő Mérleg jegyű – arról, hogy figyelemre méltó, amit tesz, de lenne egy javaslatom. Jó kiállású emberként nem gondolt-e arra, hogy katonának menjen. Milyen szépen festene a kormányőrségben… szép embernek, szép ruha. Bármennyire hihetetlen, még most is ott van. Hasonló helyzetben ki venné fel az egyenruhát? Ő, igen!5. Ház. Oroszlán az Irányító (kreatív) réteg

Nevezetesek közülük: Marlene Dietrich, Balzac, Shakespeare, H. Heine, Hanussen, Paracelsus, A. C. Doyle, Chopin, F. Schiller, Mária Terézia, Einstein, Babits Mihály.Szabad fordításban tőlük, róluk:Mária Terézia vertex pontja szerint nagyon hatásos beszédeket tartott, a társaságában lévők követték őt. Etetni kell a juhokat, ha nyírni és fejni akarjuk.”

Balzac vertex pontja szerint nehéz sorsa révén megedződött érzékei tették képessé arra, hogy olyan ábrázolója legyen az életnek, amilyet addig még nem látott a világ.

Marlene Dietrich vertex pontja szerint nem támogatott egy ideológiát és ennek ellenére is, amiért mégis nemzetközi téren elismerést szerzett.

Shakespeare vertex pontja szerint a legkülönbözőbb érzelmek árnyalt ábrázolása mellett tömören, és világosan új eszmei gondolatok jelennek meg az írásaiban.

Heinrich Heine ezzel a vertex pontjával kritikus esszéistaként, szatirikusként, vitázóként egyaránt csodált és rettegett alakja volt környezetének, az irodalmi életnek.

Erik Jan Hanussen (asztrológus) gyanítható, hogy a saját vertex pontja szerint önnek is különleges hipnotizáló képessége van, és szeretné ezt a képességét mondjuk útmutatásra felhasználni.

Paracelsus (orvos, csillagjós) vertex pontja szerint gazdag emberi értékei voltak, mint az önzetlenség és erkölcsi tisztaság, ami minden gyógyszernél hatásosabb.

Albert Einstein : „Sorsunk az lesz, amit majd megérdemlünk.”

a kép forrása: https://www.facebook.com/norbertp3Analógia: ahogy mondtam nincs olyan sorrend, hogy ki van fent, s ki van lent! A nevek elolvasása után szinte már lehet következtetni arra,hogy most mi következik. Ez bizony kreatív kompánia. Sok magyarázat nem kell hozzá, egy húron pendülnek, valósággal muzsikál az életük. És, hogy önök mit kezdjenek vele? Nem értik? Én meg azt, hogy mit nem lehet ezen érteni.Kiegészítés: megtörtént, hogy Levente Péter a gyógypedagógiai főiskolára hívott, beszéljek az asztrológiáról. Szó esett arról, hogy a képletben látszik még a nagyszülők élete és sorsa is. Erre kérdezett rá az egyik hallgató. Egy bizonyos elforgatással nyert konfigurációban elég egyértelmű mindez, mondtam. Egy ifjú hölgy azt kérte, elemezzem ki a nagyszüleit. (Csodálkoztam, hogy nem a saját karakterére kíváncsi.) Ahogyan a nagykönyvben meg van írva levezettem a jellemüket. Egy pontnál megálltam, ami „mutatta”, hogy a haláluk – Levegős jegyben – fulladás volt, valamint nem egyedül, hanem sok emberrel együtt szenvedték el. Erre a kérdező illedelmesen megköszönte, majd elmondta, hogy a nagyszülei zsidók voltak, lágerbe vitték, és elgázosították őket! Amúgy ő azóta kitelepült, Izraelben él! Őszintén kérdem, kell erről tudni? De miről is? Embere válogatja.Nem könnyű helyén kezelni a Vertex témát. Fontos lehet a tudattalan tudatossá tételéhez, de legtöbbször az elhallgatása előbbre visz. Az itt említett és idézett embertársaink semmit sem tudtak erről az egészről, csak „beleszülettek” ebbe a tudatos tudattalanba.

Engem a tanulmányaim kezdete óta érdekel a Vertex téma, de az egyes elemzéseknél tudatosan nem ejtek róla szót, mert igencsak nehéz lenne feldolgozni az érintettnek, mert nincs, vagy kevés ember az, aki ezt ép ésszel a helyén kezelje és értelmezze. Tegye mindenki szépen a dolgát, nem véletlenül van ez így kitalálva.


Hatalmat adni ezzel bárki kezébe, dőreség lenne. Nekem az asztrológusnak ez az ismeret (is) információt ad az elemzések alaposabb elkészítésében, a jellemrajzok pontosításában. Mindig tudom kinek, mikor és mennyit adhatok át abból, ami az adott élethelyzetében az a segítségére lehet.


Az írás Steiner Gergely szellemi tulajdonát képezi, amelynek részben vagy egészben való közlése a szerző engedélye nélkül tilos.

ELÉRHETŐSÉGEM KOMOLY ÉRDEKLŐDÉS ESETÉN:

steinergergely@gmail.com


EGYÉB MEGJELENÉS:
https://asztrologiapaholy.hu/asztrologusok-paholya

Nálam a prognózisok saját szerkesztésben, és nem előre egy gépi programozásban készülnek!