AZ ASZTROLÓGIÁT GYAKORLÓKTÓL ÉS ASZTROLÓGIÁT ÉRTŐKTŐL


Az asztrológia, és az asztrológus(ok) mára már szerves részei a sajtó(k) arzenáljában, az üzleti stratégiáinak. Ugyanis, ezeknek a prognózisoknak köszönhetően – példányszám is nő -, és miközben nyomon tudjuk követni mi is történik, vagy történhet nap, mint nap a csillagjegyeink szerint.

Manapság régóta köztudott, hogy a tranzit asztrológia inkább következtetés és egyben reklámfogás is. Igaz, hogy még sokan vannak olyanok, akik egyenesen gyűlölik, ha a „csillag- jósok” irányítják a privát szféráikat. Azonban mindinkább többen vannak azok, akik nem tanúsítanak ilyen elutasító viselkedést és a tradicionális asztrológia iránt végképpen nem!


Miután hatalmas piaci iparággá nőtt ki a sajtó szerepe,

egytől egyig magával cipeli, hordozza az asztrológusokat is. Talán nem is gondolnánk, de a legtöbb jegyről-jegyre napi, havi „előrejelzés” a megrendelésre készül, és szerkesztői stratégiai húzás kategóriája. A dolgok nem mindig azok, aminek elsőre látszanak.

Időközönként az is megesik, hogy nem mindegyiket asztrológus állítja össze – hiányszakma ez is! Az asztrológia esetében is fogalmam sincs ki publikálta először a bulvár-asztrológiai termékeket, úgy is, hogy a népszerűsítő érdemei elvitathatatlan. Viszont, nem hozható össze az komoly asztrológiával.


Az üzleti szempontok lehetővé teszik az együttműködést,

hogy minél több „csillagjóslat” is készüljön. Tehát, láthatatlanul létezik egy megegyezés a sajtó és az asztrológusok között, amiről senki nem beszél, és mindenki azt kapja, amit akar, és ez már manapság egészen természetessé vált.

Bizonyos, hogy az emberek elfogadják, hogy az asztrológia és az asztrológusok az életének részesei, a sajtó pedig megpróbál előnyt kovácsolni ebből, hogy kialakítsanak az újságukról egy bizonyos pozitív képet. Már mindenki tudja, a megrendelt bulvár-horoszkópok egyáltalán nem egyeztethetők össze a tradicionális asztrológiával.


A születési képletünk – hely, időpont és az óra-perc – nem a tetszés, vagy a nem tetszés kérdése, hanem: a horoszkópban az van, ami látszik, nem az, amit látni szeretnénk.

Rengeteg asztrológus „utálja” – én mindenképpen -, ha olyan történelmi és jelen celeb hírességek életét komoly szakértelem híján bulvár célokra használnak.

Temérdek példát találtam arról, hogy pl. a Jézus, a Buddha, vagy a Mohamed születéséről készítettek, ami teljes pontosság híján már-már több, mint merő áltatások és ámítgatások. A mi Petőfi Sándorunk mikor született, mikor és hogyan halt meg? Barguzin-ban valóban tovább élt és még verseket is írt?


Nem is a csoda kategóriája, hogy az egyház i.u.: 879-880 körül a konstantinápolyi zsinaton esetleg emiatt kiebrudalták a jósokat, a varázslókat és a halott látókat a belemagyarázkodások és manipulációik miatt.

A mai napokig is tart – nem bántásként hozom fel, csak figyelmükbe ajánlom -, hogy újra és újra közszemlére tesszük a képletüket, és a kézről-kézre jár nem egy magazinban.

Úgy feltüntetve, és a ki tudja hányadik Jézus és Petőfi Sándor születési képletét, és akkora mentális értékben, úgy beállítva, hogy a születési időt „hiteles forrásból” szerezték be őket.

Összegezve a dolgokat, a bulvár horoszkóp egy marketingfogás, így célszerű kétszer is átgondolni mit hiszünk el ebből és mit nem hiszünk el ebből. A születési horoszkóp nem játék, hanem önismeretet szolgálja, komolyan kell venni…


Az asztrológiát gyakorlók és értők tudják, miről beszélek. Az olvasóiknak, hogy a helyén kezeljék: ez nem jósda, ez nem szentírás, hanem GPS-szerűség a tranzit (bulvár) asztrológia.

Steiner Gergely asztrológus


ELÉRHETŐSÉGEM KOMOLY ÉRDEKLŐDÉS ESETÉN:

steinergergely@gmail.com;

honlap: http://www.steinergergely.hu/?p=185

EGYÉB MEGJELENÉS:

https://asztrologiapaholy.hu/asztrologusok-paholya

Nálam a prognózisok saját szerkesztésben, és nem előre egy gépi programozásban készülnek!