Chrissie Blaze: Babahoroszkóp

Az útmutató ahhoz, hogy még jobb szülők legyünk, a csillagokban van megírva!

Kedves Olvasó!

Örömmel hoztam egy igazi asztrológiai gyöngyszemet a 2000-es évek elejéről. Szinte minden egyes mondatának mély jelentéstartama van, ezért nem tudom megtenni, hogy ne szó szerint adjam át a benne rejlő üzenetet. Éppen ezért érdemes lassan és többször egymás után elolvasni egy-egy bekezdést. Vágjunk is bele!

A világegyetem születésünktől fogva hatással van ránk, s ha megértjük ennek működését, akkor könnyebben megérthetjük gyermekeink viselkedését. A könyvben megismerhetjük csemetéink Nap és Hold jegyeit, azok jellemzőit, tulajdonságait, valamint megnyilvánulási formáit. Választ kaphatunk többek között olyan kérdésekre, mint például gyakran felébrednek, vagy mélyen átalusszák az éjszakát mindjárt a kezdetektől? Nagy könnyedséggel fedezik fel a világot, nyugodtan használva kezüket-lábukat, vagy netán hosszabb időbe telik, míg biztonságosan totyognak ide-oda?

– A Babahoroszkóp egy nagyszerű adalék magához az általános asztrológiához, és nem kevésbé nagy segítség a szülőknek, akik jobban meg szeretnék ismerni és érteni gyermeküket – írja az előszóban Zohara M. Hieronimus országos rádiós műsorvezető, a Future Talk rádióműsor házigazdája.

– Míg vannak, akik az asztrológiára úgy gondolnak, mint játékra, és nem, mint tudományra, addig én olyan szent művészetnek tekintem, ami teljesebb és mélyebb megbecsülést eredményez a mi és gyermekeink közös isteni természete megismerésében – folytatja a műsorvezető – …remélem, hogy világossá válik az élet értéke, és gyermekeink személyiségében az univerzum tükröződik vissza.

– Az asztrológia nem végleges tudomány, hanem értékes vezérfonala egy megfontolt utazásnak, amit gyermekeinkkel együtt teszünk szeretetben és tudatosan.

Ezzel a mindent magába foglaló mondattal záródik a könyv előszava.  

Amint megszületünk, máris rendelkezünk valamilyen személyiséggel, ám évtizedekig eltarthat, mire kialakul magunkról az igazi kép. A Babahoroszkóp segít, hogy gyermekeink személyisége mellett megismerjük, milyen problémákkal és kihívásokkal kell majd megküzdeniük, vagy mely területek azok, amik felé érdemes terelgetni őket, hogy könnyedén és örömmel teljesíthessék be sorsukat.

– Az első három év a formálódás időszaka. Ekkor lehetünk a legnagyobb befolyással a gyermek veleszületett hajlamaira, és segíthetjük abban, hogy a javára váljanak, de semmibe is vehetjük őket – írja a bevezetőben az írónő.

A gyermeket egy palántához hasonlítja, amit táplálni, gondozni, vagy éppen metszeni kell, ahhoz, hogy a mag gyönyörű növénnyé fejlődjék.

– A születési grafikon épp olyan, mint a palánta rejtett utasításai, megmutatja, milyen nagyszerű emberré válhat egy gyermek, hogyan gondoskodjunk róla és neveljük legbiztosabb úton őt. (…) A bolygók hatással vannak gondolkodásunkra, arra, ahogy kommunikálunk, szeretünk és összetartunk, sőt még arra is, ahogy az első szilárd táplálékot elfogyasztjuk. Például, amíg a szelíd Halak csemete elégedett a komótos szopizással, addig a Kos kisgyermek kezét, lábát csapkodva duzzog és mérgelődik, mert látszólag bőszíti a nehézkes haladás.

– A Babahoroszkóp szellemi nézőpontból is vizsgálja a gyermeket, mint egy kibontakozó lelket, egy generáció egyedi tagját intelligenciával és megérző képességgel, valamint múlt- és jövőbeli sorssal. Ez a sors meghatározható a kicsi első lélegzetvételének napjától kezdve.

– Mindannyiunkra másképp hatnak a dolgok, s ennek a magyarázata bonyolult és mélyebb értelmű. Mégis összefoglalható egyetlen szóban: karma. A karma a teremtési törvények egyike, mely szerint akció és reakció egymással ellentétes és egyenlő folyamatok. Más szóval a cselekedeteinken és gondolatainkon keresztül alakítjuk jövőnket.

– Ahogy a megtestesülő lélek kiválasztja a megfelelő időt, ugyanúgy a legalkalmasabb szülőket is kiszemeli. Azt hihetjük, hogy mi döntünk úgy, hogy gyermeket vállalunk egy bizonyos időben, de valójában gyermekünk választ ki minket, hogy megszerezze azokat a tapasztalatokat, amelyekre szüksége van.

– Ahelyett, hogy megpróbálnánk minél tökéletesebb szülők lenni és még tökéletesebb gyermekeket nevelni, ez a könyv segít minket tisztelni és támogatni gyermekünket, hogy önmaga lehessen. A Babahoroszkóp babák és szüleik számára íródott pszichológiai és szellemi önművelő kalauzhoz hasonlítható.

Nap jegyek, Hold jegyek és aszcendensek

 • A Nap jegy az az állatövi jegy, amelyben a Nap tartózkodott a születés pillanatában. A Nap az élet, a kreativitás, az ösztön, a belső céltudatosság. A gyermek Nap jegye jellemzi személyiségének lényegét, kifejezi karakterét és alkotó hajlamát, képet ad arról, hogyan fejeződik ki belső énje, az élethez való alapvető hozzáállása.
 • A gyermek Hold jegye az az állatövi jegy, amelyben a Hold a születés pillanatában áthaladt. A Hold jegy képviseli alapvető tulajdonságait, és azt, ahogy az élet dolgaira reagál a hangulata, szokásai és érzelmei által. Az élet nagyon egyszerű. Ha a csecsemő éhes, ordít, ha boldog, kiabál, ha bepisilt, akkor üvölt. A Hold a felelős ezekért a külvilág ingereire adott válaszreakciókért.
 • Az aszcendens maga, amit a világ felé mutatunk. Mivel ez utóbbi két óránként váltakozik, még pár órás különbséggel született emberek tulajdonságai közt is nagy eltérések lehetnek. A gyermek aszcendense felel a másokra tett első benyomásért és a külső megjelenésért.

*Ne felejtsük el, hogy ez a könyv általános jellemzést biztosít a gyermek hajlamairól és lehetőségeiről. Fejlődő gyermekünk jóval összetettebb személyiség, mint ahogy azt bármely könyv leírhatja. Javaslom, hogy asztrológussal rajzoltassuk meg gyermekünk grafikonját, majd kérjük ki tanácsát.

A Nap a Kosban márc. 21. – ápr. 20.

Születéstől 1 éves korig

 • Kizárólag a saját feje után fog menni, ő erre született, mindig ő a legelső, és ki is harcolja, hogy ez így maradjon. A Kos baba izgalomra vágyik, ha ezt nem biztosítjuk, ő fogja megteremteni magának. Vezetésre, nem engedelmességre termett. Adjunk hálát, hogy ügyes, pimasz és magával ragadó. Csak azt ne várjuk el, hogy másokat kövessen.
 • A Kos gyermek kifejezési stílusa egyszerű és őszinte, élete során sokakat megigéz, vagy éppen felzaklat. A Kos baba fejlődik a legfürgébben, ő próbál ki elsőnek mindent, és ő az első, aki elveszti türelmét és továbbáll. Ösztökélni kell már kicsi korától, hogy fejezze be a megkezdett munkát. 
 • A Kos gyermek intelligens fegyelmezést igényel. Tanulnia kell a hibákból, és meg kell tanulnia azt is, hogy nem csak körülötte forog a világ. Egyik módja annak, hogy engedelmességet neveljünk belé, hogy a nyílt és igazságos szívére hatunk
 • Nem is ő volna, ha nem ellenkezne. Ha valamit megtiltunk neki, azonnal megpróbálja kijátszani. Nincs értelme nemet mondani neki ok nélkül. Bár a felszínen vakmerő és magabiztos, legbelül szelíd és jámbor
 • A Kos tüzes jegy, csak úgy, mint az Oroszlán, és a Nyilas, ezért jobban igénylik, hogy kifejezzék önmagukat. Ez öntudatosságban vagy agresszióban nyilvánul meg, és később versenyszellemmé alakulhat át. Játékokkal, versenysportokkal leköthetjük az energiájukat, hogy elkerüljük a hisztis kitöréseket, vagy akár a verekedéseket a barátokkal.
 • Emiatt az ösztönös kifejeződési vágy miatt a Kos gyermek önközpontúvá válhat, ezt ellensúlyozva közelítsünk meleg szíve felé, így segíthetünk, hogy kedves, jószívű emberré váljon, aki szenvedélyesen és hajthatatlanul kész kiállni a gyengébbekért.

Igazságszeretetükre és melegszívűségükre kell hatni, és hagyni, hogy levezessék energiájukat. Így kreatív, lelkes, karizmatikus, őszinte, intuitív, intelligens és bátor felnőtté válhatnak, amire határozottan megvan a lehetőségük. 

 • Evés – egészséges étvágya van, nem szereti, ha megváratják – bármivel is. Nem kell aggódni, ha éhes, azt a tudtunkra hozza. Ő az a baba, akinek az arca evés közben fültől fülig maszatos lesz. 
 • Alvás – nem könnyű ezt az örökmozgó kisbabát elaltatni, ki kell fárasztani, hogy könnyebben álomba zuhanjon. Ha járókába szorítjuk, nem fog neki örülni…
 • Mozgási készségek – fáradhatatlan, izgő-mozgó, már az anya hasában is. Szeret mindenben az első lenni, a járással is korábban kísérletezik, mint a többi baba. 
 • Beszéd – hamarabb ki fogja mondani az első szavát, mint várnánk, szeret incselkedni, és ezt minél hamarabb szavakkal is szeretné kifejezni. 
 • Tanulás – fényes elméje átragyog tiszta, nyílt tekintetén. Lenyűgöző gyorsasággal tanul. 
 • Közösség – nem visszahúzódó, hacsak nem rendelkezik érzékeny Hold jeggyel vagy aszcendenssel. Élvezi az életet és az emberek társaságát, imád a figyelem középpontjában lenni. 

A következő cikkben a Bika és az Ikrek jegyben született babák következnek!

Szeretettel,

Murányi Tímea

Kattints a képre és kérd gyermeked személyes horoszkópját!