Chrissie Blaze: Babahoroszkóp

A Nap a Bikában ápr. 21. – máj. 20.

A Bika olyan, mint a Kos vihara utáni csend. Föld elem, nyugodt, stabil, szilárd és maradandó. Erős akaratú, mondhatni makacs, amihez sok türelemmel készüljünk. A Bika gyermek olyan kényelemszerető és higgadt, hogy nem kíván túl sokat mozgolódni. Versenysportokat ne akarjuk ráerőltetni. Szereti a természetet, a kisállatokat, odavan a simogatásért. Szereti látni, ahogy munkája gyümölcse testet ölt, ezért építőkockák mindig legyenek a játékai között. Tehetséges belsőépítész vagy tervező válhat belőle. Képes szüntelenül ugyanazzal a dologgal foglalatoskodni. Az új gondolatokat nehezen fogadja el

Az egyhangúság és a megszokás jelenti számára a biztonságot. A Bika gyermekek kivételes vonzerővel rendelkeznek, mintha rejtett életerő tárháza lakozna bennük, amit kiváló koncentrációs képességük által közvetítenek mások megsegítésére és gyógyítására. Varázslatot hoz az életünkbe veleszületett gondviselő, szeretetteljes természetével.   

 • Evés – A Bika kisgyermek óriási élvezettel eszik. Ő a konyhafőnök, egy igazi ínyenc. Mérhetetlen ételmennyiséget képes elpusztítani egy szuszra. Kicsi korától kezdve pontosan fogja tudni, mit szeret és mit nem az ételek közül.
 • Alvás – Aludni is nagyon szeret. Gondoskodjunk rendszeres, ütemezett alvási periódusokról. A szokások rabja, ha túl későn fektetjük le, vagy rosszkor dugjuk ágyba, azt határozottan tudomásunkra hozza.
 • Mozgási készségek – Békés, komótos, szeretetteljes és a tanulásban lassú. Inkább teknősbéka, mint fürge nyúl, mindig ő érkezik utolsónak. Legyünk vele türelemmel, árasszuk el puszikkal és öleléssel. Szereti, ha cirógatják, mert az erőt ad neki. Amíg a többi gyerek már mászik, ő még mindig csak üldögél és vigyorog. Az is lehet, hogy az üldögélésből egyből járásra tér át.
 • Beszéd – Hajlik arra, hogy inkább nyöszörögjön, mint sírjon vagy ordítson. Ám, ha elutasítják, vagy bepisilt, és kényelmetlenül érzi magát, a nyafogás harsogó bömbölésbe csaphat át. Konok természete ellenére könnyen megvigasztalható kedves szavakkal és simogatással.
 • Tanulás – Öt érzékszervén keresztül tanul, ha kell tapint, vagy megszagol valamit, akkor sokkal könnyebben tanulja azt meg.
 • Közösség – Ő az a baba, akiről a többi szülő álmodik, mindenkire rámosolyog, kedves és társaságkedvelő már a születésétől fogva. Szereti az embereket és született csábító.  

A Nap az Ikrekben máj. 21. – jún. 21.

Az Ikrek gyermek a változatosság híve, a tervszerű menetrendet nem fogja követni. Úgy tudjuk lekötni a figyelmét, ha adunk neki egy halom játékot, és mivel kedveli a mozgást, hintával, hintalóval is a kedvében járhatunk. De ne sértődjünk meg, ha hamar ráun játékaira, és újakért esedezik. Tanítsuk meg rá, hogy összeszedje maga után azokat, de ne reagáljunk dühösen a szétszórtságára. Talán nem olyan precíz, mint a Szűz gyermek, de elég jó eszű ahhoz, hogy később sikeresen vizsgázzon.

Nem árt felvenni a nyúlcipőt, ha Ikrek baba érkezik. A komótos, türelmes Bikával ellentétben, az Ikrek csemete mindenhol ott van. Az egyik legnagyobb kihívás lépést tartani vele. Mindenkit leköröz beszédben, gyorsaságban, gondolkodásban, ügyességben. Kivéve, ha a pl. Hold jegye Bak, imádni fog csacsogni, gőgicsélni, egyik helyről a másikra robogni, és menekülni mindennemű ötletes fegyelmezési kísérlet elől. Ikrek gyermekünk kétségkívül okos, sziporkázó és intelligens. Mivel szeret túl sok mindent egyszerre csinálni, gondoskodjunk róla, hogy rendszeresen pihenjen és újratöltődjön.

Odavan az új élmények változatosságáért és gazdagságáért, így a választás lehetetlenség számára. Ő az a kis kíváncsi, aki szeretne mindent tudni, kérdései száma végtelen. A humor az egyik legfontosabb jellemzője. Népszerű gyermek, mert éles eszű és szellemes, és soha nincs szüksége a hosszú, unalmas és egyhangú magyarázatokra. Ne várjuk el, hogy különösen érzékeny legyen. Inkább racionális, mint érzelmes, de szeszélyes lehet. Szeret utazni, kirándulni.

 • Evés – Bármilyen rendszeresség kialakítása az Ikrek csemetének nagy kihívás. Az evés nem olyan fontos számára, mint felfedezni a körülötte lévő világot.
 • Alvás – Ez a baba nem lesz boldog, amikor leoltjuk a villanyt. Túl sok mindent kéne még tanulmányozni. Szereti a hangokat, tehát próbáljuk meg álomba ringatni halk meséléssel vagy szelíd dalolással. Mihelyst elszenderedett, tűnjünk el a színről egy szempillantás alatt, mielőtt meggondolja magát!
 • Mozgási készségek – Alig várja, hogy mászhasson, és felfedezhessen minden tiltott zegzugot. Figyelem! Bukósisak használata kötelező!
 • Beszéd – Fontos, hogy beszélgessünk hozzá, mert a kommunikáció létének értelme. Mire egy éves lesz, ügyesen tanul meg naponta egy-egy új szót. Ne szorítkozzunk babanyelvre, minden szavunkat érti és utánozza.
 • Tanulás – Borzasztó szellemi éhsége van. Természeti felfedező, állandóan új és változatos élményeket kerget.
 • Közösség – Természetétől fogva társasági lény, belőle lesz a társaság lelke és mozgatórugója.

Folytatjuk a Rák és az Oroszlán gyermekekkel!

Előző cikket és a Kos babát itt olvashatod

Szeretettel,

Murányi Tímea