Chrissie Blaze: Babahoroszkóp

A Nap a Rákban jún. 22. – júl. 22.

A Rák gyermek születéstől 1 éves korig

Amíg az Ikrek barátságos és sziporkázó, a Rák baba édes, érzékeny, óvatos és zárkózott. Ne várjuk el tőle, hogy az idegenekkel azonnal megbarátkozzon. Időre van szüksége a beilleszkedéshez. Rengeteg odaadást, bátorítást és biztonságot igényel. Ösztönösen megérez minden zűrös természetet és veszélyes szituációt. Szenteljünk figyelmet érzéseinek, még ha logikátlannak is tűnnek, hagyjuk, hogy kibontakozhasson saját érzésvilágában.

A Rák baba a biztonságos otthon melegére vágyik, édesanyja közelségével, s maga köré is páncélt növeszthet, hogy védje belső finomságát és sebezhetőségét. Ez a páncél lesz az otthona, amit bárhol képes magának létrehozni. A Rák gyermek szeret babaházakkal játszani, és magának is szívesen épít kuckót, székekből, plédekből, ami a durva világtól való védelmet jelképezi számára.

Néha szeszélyes és rosszkedvű. Talán valami felzaklatta, nem a megszokott időben érkezett meg az ennivaló. Érzékeny természete miatt könnyen kiborítható. Halmozzuk el ölelésekkel és csókokkal, vegyük körül szerető és gondoskodó védőburokkal. Imád gyűjteni, és ragaszkodik is a dolgaihoz. Elég helynek kell lennie a lakásban összegyűjtögetett kagylóinak, jelmezeinek, az összes babájának és plüssállatkájának tárolására.

Rendkívül élénk fantáziája van, így mindent külön elkeresztel, élettel és szeretettel tölt meg. Minden csöppség szereti a tündérmeséket, de a Rák gyermek különösen vonzódik ehhez a varázslatos világhoz.

Fejlesszük érzéseinek és gazdag képzelőerejének világát, vigyünk új kalandokat az életébe, segítsünk neki felülkerekedni félénkségén és nagy megfontoltságán, így gondoskodó, jószívű lélekké válik, aki fényt hoz az életünkbe és ebbe a világba.

 • Evés – Ne feledjük, hogy saját érzelmi világában él, és így olyan változékony, mint a tavaszi szellő. Kedélyállapota kiszámíthatatlan, az egyik pillanatban sír, a másikban már kacag. Az etetése csakugyan rendszertelen lehet. Ne próbáljuk lerohanni.
 • Alvás – Imádja a gondoskodást, és talán még a kádban is álomba szenderülhet, mivel természetes közegében van, s élvezi a víz lágy, nyugtató simogatását. Szereti, ha álomba ringatjuk és magunkhoz öleljük, mert a tapintóérzékei nagyon erősek. Függesszünk a kiságy fölé mozgó játékokat, például halacskákat.
 • Mozgási készségek – Szeret csendben feküdni, és magába szívni az új világ ingereit, temérdek időre van szüksége, hogy megpihenjen és elmerüljön, ezért legyünk türelmesek vele.
 • Beszéd – Beszédünk legyen nyugodt hangnemű, és ügyeljünk rá, hogy a környezetében ne szóljon hangos zene, ne legyen veszekedés.
 • Tanulás – Megbízható és állandó szeretetforrásra vágyik, aki biztosítja számára a tanulásra alkalmas környezetet. Játszunk vele bújócskát és elrejtős játékokat. Ezzel megtanulja, hogy az emberek és a tárgyak néha eltűnnek, majd újra visszatérnek.

A Nap az Oroszlánban júl. 23. – aug. 22.

Az Oroszlán gyermek születéstől 1 éves korig

Valószínű, hogy már érkezése előtt éreztetni fogja jelenlétét. A kicsi Oroszlánkirály olyan, mint a Nap, nagylelkűen sugározza melegét, vidámságát és életörömét, elvárva, hogy ő legyen a Naprendszer központja. Vezetésre született, és vágyódik a rivaldafényre. Megtaníthatjuk neki, hogy hatalmat sokkal inkább azáltal nyerhet, ha jó ember. Ha másokkal szemben figyelmesek és nagylelkűek vagyunk, igyekszik követni a példánkat, ami abban is megnyilvánulhat, hogy képes odaajándékozni a legbecsesebb játékait, mert szeret adni.

Önbecsülése nagyon érzékeny, ezért nem szereti, ha semmibe veszik, vagy elutasítják. Nem kezd el duzzogni, csak egy ölelésre van szüksége, és minden mehet tovább. Mint minden tűz jegy, ő is hangot ad érzéseinek. Szószátyár lehet, mindig meg akarja osztani velünk legújabb felfedezéseit és kalandjait.

Biztassuk, hogy fessen, rajzoljon, színezzen, énekeljen, tanuljon meg egy hangszeren játszani, táncoljon, vagy meséljen. Széles az érdeklődési köre, a kreativitás életeleme.

 • Evés – Ez a kis színművész imádja a közönséget. nem számít, hogy korán reggel, álmosan vagy félálomban etetjük, mindig vágyik a társaságra!
 • Alvás – Az apró Oroszlán bébi odavan a napos nyári időben való babakocsis sétákért, és könnyen álomba szenderül.
 • Mozgási készségek – A másokkal való kapcsolatba lépés motiválja, gügyögés, huncut mosolyok, kapálózó kezek, lábak, majd az ölbe mászás.
 • Beszéd – Ha nincs a ház népének középpontjában, azonnal sivítani kezd, később, mikor beszélni kezd, belefolyik mindennemű társalgásba.
 • Tanulás – Rajongó közösség előtt tud tanulni a legjobban, figyeljük és dicsérjük meg, amikor először megmarkolja lábikóját, felhúzza magát, vagy kiejti első szavát.
 • Közösség – Mulatozásra születtek, szeretik az embereket, és sütkéreznek a rajongó szülők figyelmességében, kuncogással és vigyorgással válaszolva.

Előző cikk a Bika és Ikrek gyermekekről

Szűz és Mérleg gyermekekről itt olvashatsz

Szeretettel,

Murányi Tímea