Chrissie Blaze: Babahoroszkóp

A Nap a Szűzben aug. 23. – szept. 23.

A Szűz gyermek ösztönös szerénységgel és alázattal született. Természetéből adódóan visszafogott, félénk, és nehezen megközelíthető. Mindent elemezni akar, és próbál értelmet adni a mindennapok részleteinek.

Folyamatosan dicsérjük meg a Szűz gyermeket, amiért segít, és az önzetlen fáradozásaiért is. Foglalkozzunk önértékelésével, és ültessük nyilvánvaló intelligenciáját kreatív talajba. Például tehetséges író válhat belőle. Minden egyes részletet felfedez, ösztönös megértő- és beszédkészsége van, és könnyen összehoz egy precíz, jól megírt esszét.

Folyamatosan ösztönözzük, mert erős önkritikája révén túl könnyen feladhat mindent. Számára nagyon fontos, hogy sikerüljön, amit elvállal. Az állandó tökéletességre törekvése már korai gyermekkorától kezdve része jellemének.

Minden gyermek utál házimunkát végezni – kivéve a Szüzet. Különösen jót tesz neki, ha bevonjuk a ház körüli teendőkbe. Hasznosnak fogja érezni magát ettől.

Még a kisbabánknak is gyógyító érintése van. Az önzetlen segítés természetes számára.

A Szűz gyermekekből csodálatos ápolók válnak.

 • Evés – Az első három hónap igazi megpróbáltatásokkal telhet, mert hasfájós lehet, és hajlamos az allergiára is. Ő egy igen érzékeny csecsemő.
 • Alvás – Rossz alvó lehet, a legcsekélyebb zaj is felébresztheti.
 • Mozgási készségek – Érzékelése kifinomult. Szereti az olyan dolgokat, amivel elbabrálhat, mint a kiságy fogója, ajtókilincsek, csengők és gyöngysorok.
 • Beszéd – Akár csak az Ikrek baba, szereti, ha beszélnek hozzá.
 • Tanulás – Mindent alaposan megfigyel, olykor gyanakvóan, adjunk neki időt, hogy megszokja környezetét.
 • Közösség – Csaknem mindennel kapcsolatban szőrszálhasogató. Az idegenektől szoronghat.

A Nap a Mérlegben szept. 24. – okt. 23.

A Mérleg baba szereti, ha szeretik. Örökösen a másikkal való egyensúlyt keresi, és legeredményesebben társas viszonyban, csoportban működik közre. A Mérleg az együttműködésre törekszék és a közösség elismerésére vágyik. Amíg a Kost felhergeli, ha édesanyja kivasalja a ruháit, mert úgy gondolja, hogy ez csakis az ő dolga, addig a Mérleg csak visszamosolyog ránk.

Nagyon érzékeny, eleven, barátságos és képes kihozni mindenkiből a legjobbat. A Mérleg gyermek a tanár kedvence. Kerüljük a veszekedéseket, a kellemetlen érzések felzaklathatják, és úgy érezheti, ő az oka mindennek. Annyira vágyik a harmóniára, hogy retteg a konfliktusoktól. Szeret a kedvünkben járni, és inkább ráveszi magát a látszólagos kezelhetőségre, minthogy ellentmondjon nekünk.   

Legnagyobb nehézsége a döntéshozás. Levegő jegy révén minden lehetőséget meg akar ragadni, és ide-oda imbolyog közöttük, mivel képtelen választani. Legyünk türelmesek a Mérleg gyermekünk ruhaválasztásakor, adjunk neki időt, hogy kiválassza, mit szeretne aznap felvenni. Azon se lepődjünk meg, ha a sok plüssállata közül nem tudja, melyiket vigye magával …

 • Evés – Egyéves korában inkább az etetést szereti, semmint, hogy ő maga megfogja a kanalat.
 • Alvás – Nem szereti, ha magára marad. Mosolyogjunk rá, ringassuk odaadó gyengédséggel, és könnyen elbóbiskol.
 • Mozgási készségek – Mérleg csemeténk társas lény. Szeret mindig a közelünkben lenni.  
 • Beszéd – Gőgicsél, vagy kiabál, hogy odafigyeljünk rá, és mindig eléri a célját. Korán elkezdhet kommunikálni.
 • Tanulás – Elég gyorsan megtanulja „leolvasni” szavainkat, mozdulatainkat, mimikánkat. Ő maga a megtestesült elfogadás.
 • Közösség – Egyik módja annak, hogy elhallgattassuk, ha kezébe nyomunk egy tükröt, így nem érzi magát egyedül.

Rák és Oroszlán gyermekekről itt olvashatsz

Szeretettel, Murányi Tímea