Az Ikrek archetípusa


Az Ikrek az egyik leginkább szerteágazó archetípus

Hozzá köthető a beszéd, a logikus gondolkodás, a racionális elme. A tanulás/tanítás folyamata, a dolgok megismerése, megértése, átadása, az írás és az információáramlás és információcsere is ide tartozik. A kereskedelem, a vendéglátás, a rövidebb utazások, közvetlen környezetünk és testvéreink szimbóluma.

Az őskorban is gondolkodott és kommunikált az ember

Ennek a kommunikációnak az egyik legfontosabb eleme a személyes interakció volt. Az iskolában megtanultuk, hogy a kommunikációs csatorna két ember között a levegő, ez a közvetítő közeg.

Hamar megjelent az írás

Vagyis a rögzített beszéd, de még itt is volt személyes kapcsolat, hiszen kézből kézbe került a dokumentum.

A mozgás és az utazások

Ezek csak a természet által alkotott, vagy azzal szerves összhangban működve történtek: gyalog, lóháton, vagy csónakkal.

Minden Ikrek analógia személyes és közvetlen volt. Piacon vagy fogadóban vehettünk ételt személyesen, úgy vehettünk ki egy szobát, ha a fogadósnak szimpatikusak voltunk.

Merkúrinak nevezzük az utazást

Ha felszálltunk a lovaskocsira és 3 napig utaztunk az ország egyik pontjáról a másikra. Ha gyalog mentünk. Ennek valódiságát az adta, hogy a természetben előforduló vagy szervesen hozzá kapcsolódó dolgokat használtunk hozzá, mint a saját lábunk, csónak vagy akár a ló.

Azt gondoljuk, hogy jót beszélgettünk

Ha telefonálunk, nem is látjuk a másikat. Az írásos csevegések nagy részét félre is szoktuk érteni, ahol a társalgás inkább a fantázia és a képzelet szüleménye. Vajon mire is gondolt a másik, amikor azt a félig sírós „emojit” küldte nekünk válaszként?

A beszélgetés az, amikor jelen vagyunk

Mondjuk a vacsora asztalnál

Igazi testvér az édestestvér

Kereskedelem a valódi árukészlettel rendelkező adás-vétel

Szomszéd az, akihez bekopoghatunk egy tojásért, ha épp elfogyott

Valódi hírrel az szolgálhat, aki ott volt egy adott helyen, és részese volt egy eseménynek

Gyermekkorunk 7-14 éves korig tartó időszaka

Ezt az időszakot merkúri korszaknak nevezzük az asztrológiában. Ekkor kezdünk el iskolába járni, tanulni és a gondolkodás kerül előtérbe.

Az Ikrek ura a Merkúr, mint ősprincípium, Zeusz fia, az isteni gyermek.

VOLT. De valami megváltozott.

Mi is történt valójában?

A technológia fejlődésével ezek az analógiák kezdtek átalakulni. Átkerültek a közvetett, azaz a virtuális térbe. Ezek viszont már az Uránusz princípiumához tartoznak, mely nem ősprincípium, hiszen 1781-ben fedezték fel ezt a planétát.

A Merkúr magasabb oktávjának hívjuk az Uránuszt

Észre sem vettük, hogy alapjaiban változott meg a Merkúr, mint ősprincípium. Elfelejtettük a VALÓDISÁGOT. Olyan dolgokat gondolunk természetesnek, amik nem azok.

Nehéz érzékelni a különbséget Merkúr és Uránusz között

Uránuszi utazásnak nevezünk egy 10 órás repülő utat, ami után egy másik földrészen találjuk magunkat hirtelen. Legtöbbször nem is tudunk alkalmazkodni hozzá, csak 1-2 nap után.

A repülés uránuszi analógia. Ha megbetegszünk utazás közben, nem azért betegszünk meg a repülőn, mert hideg van, vagy mert zárt térben kering a levegő. Azért betegszünk meg, mert a vírusok is az uránuszhoz tartoznak, így a repülés felerősíti ezeket az analógiákat.

A légkondicionáló is a természetellenes volta miatt betegít meg, ugyanezen mechanizmus alapján. A testünk (még) természetes, nem tudunk mit kezdeni ilyen szinten az Uránusszal. A felső légúti betegségek a Merkúrhoz tartoznak, tehát ilyenkor általában a kapcsolati analógiák sérülnek (lsd. Covid, mint kapcsolati megtisztulás).

Vajon mi a különbség a Merkúr és Uránusz között?

Úgy vélem, a KÖTŐDÉS.

A múltban nagyon fontos volt az ősökhöz való kötődés is. Szájról-szájra jártak történeteink. Ettől lett személyes és ettől kötődött az ősökhöz. Azzal a felmenőnkkel , akivel sosem találkoztunk, ott már nincs kötődés. Csak az élő rokonokon keresztül jutunk hozzá. Minél távolabbi egy ős, annál kisebb a kötődés.

Az igazi kapcsolat mindig közvetlen.

Ez a beavatás titka

Csak személyesen történhet. A szülő így avatja be gyermekét az élet rejtelmeibe. Márpedig, ha gyermekeinket uránuszi módon neveljük, semmihez sem fognak kötődni. Hozzánk sem.

Milyen jövőt hozhatnak így létre gyermekeink?

Az uránuszi gyermek zseniális, kreatív, újító, technológiai géniusz. Az uránuszi gyermek független, öntörvényű és irányíthatatlan. Alacsony szinten azonban mű és virtuális: „olyan mintha”, de mégse…

Uránuszi gyermekeket akkor nevelünk

Ha nem mi neveljük, tanítjuk gyermekeinket, hanem már szinte csecsemő korban leválasztjuk magunkról, és mások nevelik. Olyan mintha mi nevelnénk, de valójában nem

Ha nem mi gondoskodunk róluk, hanem a babysitter, és a foodpanda

Ha nem töltünk velük személyesen időt

Ha legtöbbször telefonon és interneten kommunikálunk vele, és másokkal

Ha mindig interneten vásárolunk

Mindenhez gépeket és eszközöket használunk

Ha művi úton „teremtjük” őket (inszemináció, lombik)

Ha az Univerzum által teremtett tökéletes külsőnket minden módon megváltoztatjuk: tetoválások, implantátumok, plasztikai sebészet, minden átfestése, átszabása, megváltoztatása, és erre inspiráljuk őket is

Ha nem használunk korlátokat a nevelésben (Szaturnusz)

Ha majd nem ismerhető fel egy gyermekről, hogy fiú, avagy lány...

Merkúri gyermekeket akkor nevelünk

Ha legfontosabb értékként az érzelmi biztonságot adjuk

Ha szeretetteljes valódi kapcsolati mintát mutatunk: meglátogatjuk a nagymamát, nem Skypon beszélünk vele

Ha kijelöljük a határokat és be is tartjuk mi magunk, és betartatjuk a gyermekkel is

Ha segítünk nekik valódi közösségekben részt venni

Ha próbálunk a természetességre törekedni

Ha főzünk nekik és esetleg velük együtt otthon

Amit lehet, nem virtuálisan bonyolítunk, még ha áldozatokkal is jár

Ha megmutatjuk, hogy nem a kapcsolatok mennyisége számít. Nem valódi kapcsolat az ötezer Facebook ismerős. Fontosabb a minősége

Ha megtartjuk a tradíciókat: család, ünnepek, életmód

Miért fontos ez? Miért fontos megérteni, és tudatosítani az Ikrek archetípusát?

Mert ez az, amit örökül hagyunk gyermekeinkre, ez az, amit átadunk nekik. Ez lesz a jövőnk.

Mert csak az igazi kapcsolódás érték és időtálló. Mert csak akkor fognak gyermekeink hozzánk kötődni, ha valódi kötődést tanítunk nekik.

Az Uránusz alacsony szinten az igazi látszatát kelti, de sosem az. Hiszen az Uránusz a Merkúr magasabb oktávja. Maga a zsenialitás, az újítás, a közösségi lét legmagasabb szintje. De csak akkor, ha ki-ki egyénileg megtartja a merkúri analógiákat, és közösségi szinten használja az Uránusz energiáit.

Így hát kedves Olvasó én is uránuszi módon szólítalak meg. Én is transzcendens vagyok, láthatatlan és közvetett. Hallgatnom kell az új idők szavára, és használnom kell az Uránusz energiáit. Remélem,ezt mindannyiunk javára tehetem. Remélem, mi már egy Közösség vagyunk. Van valami, ami összeköt minket, és ezáltal együtt emelkedünk.

Hiszem, hogy helyén kezelve a dolgokat, tudatosan külön tudjuk választani a két analógiát. Meg tudjuk őrizni a tradicionális értelemben vett értékeket, és mellé – nem helyette – be tudjuk építeni az újakat is.

Szeretettel,

S M